Voormalige treinenloods aan Concordiastraat krijgt langverwachte opknapbeurt | De Utrechtse Internet Courant Voormalige treinenloods aan Concordiastraat krijgt langverwachte opknapbeurt | De Utrechtse Internet Courant

Voormalige treinenloods aan Concordiastraat krijgt langverwachte opknapbeurt

Voormalige treinenloods aan Concordiastraat krijgt langverwachte opknapbeurt
De voormalige loods aan de Concordiastraat. Beeld: Google Maps
De voormalige treinenloods van de NS aan de Concordiastraat in Utrecht wordt binnenkort weer in gebruik genomen. Er zitten momenteel krakers in het pand waar ooit DEPOT zou moeten komen, maar de krakers gaan vertrekken zodra de plannen van NS Vastgoed klaar zijn.

De voormalige treinenloods van de NS aan de Concordiastraat in Utrecht wordt binnenkort weer in gebruik genomen. Er zitten momenteel krakers in het pand waar ooit DEPOT zou moeten komen, maar de krakers gaan vertrekken zodra de plannen van NS Vastgoed klaar zijn.

Eerder vandaag was er een kort geding gepland om de krakers uit het pand bij de Tweede Daalsedijk te krijgen, maar een uitspraak van de rechter bleek niet nodig. Een woordvoerder van de NS bevestigt dat ze toegang krijgen tot het pand en de komende dagen kijken wat er nodig is om het pand een nieuwe bestemming te geven.

Een eerder plan voor cultureel warenhuis DEPOT op deze plek strandde omdat het ‘te grootschalig’ zou zijn. De NS is nu samen met het Amsterdamse bedrijf Skonk, strategieontwikkelaar voor vastgoed, bezig met een andere tijdelijke invulling. De komende twee jaar moet de loods weer van ‘waarde zijn voor de buurt’. De woordvoerder meldt: “Het ligt er nu wat loos bij. We moeten naar binnen om te kijken wat er nodig is om het pand weer verhuurbaar te maken.”

In het gebied wordt gewerkt aan een nieuwe woonwijk en komen ook verschillende culturele initiatieven. Na twee jaar wil de NS weer kijken waar in het gebied behoefte aan is. “De verwachting is dat we een blijvende maatschappelijke invulling kunnen geven aan het gebouw, maar dat gaat in ieder geval de eerste twee jaar gebeuren.” Er moeten culturele en maatschappelijke projecten worden georganiseerd, bijvoorbeeld in samenwerking met hogescholen en de universiteit.

“Voorop staat dat de invulling passend voor de omgeving en bewoners is. DEPOT kon op niet zoveel draagvlak rekenen, maar nu willen we de buurt veel meer betrekken bij de invulling”, aldus de NS. Volgens de woordvoerder zal na een aantal weken al een nieuwe huurder kunnen openen.

3 Reacties

Reageren
 1. Berk

  Wanneer gaan ze nu beginnen met die woonwijk?

 2. Katja

  De woonwijk komt er wel, maar is opgedeeld in 4 deelgebieden. Totaal gaat het ongeveer 10 jaar in beslag nemen, waarvan de eerste drie jaren (die inmiddels zijn verstreken) gebruikt worden/werden voor planning en sanering (want voormalig rangeerterrein met alle vervuiling van dien). De buurt is hier nauw bij betrokken, mede ook voor afwikkeling bouwverkeer. Deze zorgvuldigheid mag als voorbeeld dienen.

 3. Uwtrechter

  “Een eerder plan voor cultureel warenhuis DEPOT op deze plek strandde omdat het ‘te grootschalig’ zou zijn.”
  – vaagtaal voor: dit project is te spannend voor ons, we willen geen risico’s nemen. Ik ken nog een vriendje uit Amsterdam dat concepten uit kan rollen.

  “De NS is nu samen met het Amsterdamse bedrijf Skonk, strategieontwikkelaar voor vastgoed, bezig met een andere tijdelijke invulling. De komende twee jaar moet de loods weer van ‘waarde zijn voor de buurt’.”
  – Lokaal ondernemerschap wordt niet gesteund, we gaan liever in zee met een Amsterdamse projectontwikkelaar dat er een veilige, commerciële invulling aan geeft. Want de NS is 100% een commercieel bedrijf dat primair winst wil maken, geen Staatsbedrijf. Leuk al die wensen en lokale behoeftes maar we gaan er verder niks mee doen.”

  “De woordvoerder meldt: “Het ligt er nu wat loos bij. We moeten naar binnen om te kijken wat er nodig is om het pand weer verhuurbaar te maken.”
  – Het pand is totaal verwaarloosd door de NS en nu uitgewoond door krakers. Nu de economie weer goed loopt kunnen we gaan uitrekenen hoeveel m2 horeca en hotelkamers erin moeten om uit de kosten te komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).