Utrechtse voormalig tuchtrechter Bernard Tomlow zelf geschorst | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse voormalig tuchtrechter Bernard Tomlow zelf geschorst | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse voormalig tuchtrechter Bernard Tomlow zelf geschorst

Utrechtse voormalig tuchtrechter Bernard Tomlow zelf geschorst
De Utrechtse advocaat Bernard Tomlow in zijn kantoor
De bekende Utrechtse advocaat en voormalig tuchtrechter Bernard Tomlow is door de tuchtrechter voor een half jaar geschorst. Dit schrijft De Telegraaf. Hij zou geschorst zijn wegens ‘niet integer handelen in een faillissement, misbruik van zijn derdengeldrekening en daarover ook nog eens liegen tegen de deken’.

De bekende Utrechtse advocaat en voormalig tuchtrechter Bernard Tomlow is door de tuchtrechter voor een half jaar geschorst. Dit schrijft De Telegraaf. Hij zou geschorst zijn wegens ‘niet integer handelen in een faillissement, misbruik van zijn derdengeldrekening en daarover ook nog eens liegen tegen de deken’.

De zogenoemde Raad van Discipline is ingesteld om klachten te behandelen over advocaten. De Utrechtse advocaat Tomlow moest onlangs voorkomen bij deze raad want hij zou zijn werk niet goed hebben gedaan.

Bij De Telegraaf is te lezen dat de advocaat: ‘oneigenlijk’ grote geldbedragen beheerde voor een cliënt die bij diverse faillissementen betrokken was. Tomlow zou meerdere cash betalingen aan zijn cliënt hebben gedaan, zou hij geen goed onderzoek hebben gedaan en deed hij geen melding van ongebruikelijke transacties. Tegenover de deken van advocaten heeft hij vervolgens tegenstrijdige verklaringen afgelegd hebben.

Grove schending

De handelswijze van Tomlow wordt door de raad ‘een grove schending van de kernwaarde integriteit’ genoemd. Zijn schorsing wordt voor 34 weken opgelegd, waarvan acht weken voorwaardelijk.

De advocaat oordeelde overigens tot voor kort zelf over andere advocaten in zijn rol al tuchtrechter. Daar is hij ondertussen mee gestopt. Tomlow is het niet eens met zijn straf en gaat in beroep.

8 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  O nee, toch niet dé Bernard Tomlow? Wie kunnen we dan nog vertrouwen om de linkse zaak te vertegenwoordigen.?

 2. [email protected]😉

  Bernard Tomlow mag dan in zijn toga een pitbull zíjn, maar als mens is het een aardige vent.
  Ik kan mij niet voorstellen dat Bernard Tomlow op deze knullige manier zijn handen zou branden, ik weet als oud cliënt dat de heer Tomlow absoluut geen contante betalingen accepteert.
  Maar blijkbaar is er in de advocatuur ook afgunst en wantrouwen naar vakgenoten,en de heer Tomlow wordt nu afgerekent op zijn persoon als succesvol advocaat.

 3. Koel Hoofd

  Tja, als je scherpe kritiek levert moet je ook niet gek opkijken als je zelf onder een kritische loupe wordt gelegd want van scherpe kritiek is niemand gediend.

 4. Sjaak

  @Geenstijl

  Maar goed dat de rechtspraak zich niet baseert op aannames zoals de uwe en op gevoel handelt, maar naar de feiten kijkt.

  Ik ga voor bijna niemand mijn hand in het vuursteken. Ook lieve aardige mensen zijn soms boefjes.

 5. Piet

  @Geenstijl, fijn dat je zo goed van vertrouwen bent. Maar mocht je zolang geschorst worden dan is het heel duidelijk dat deze advocaat niet ethisch heeft gehandeld, en niet zo’n klein beetje ook.
  Als je dit zou doen als niet advocaat of notaris heb je gewoon een (voorwaardelijke) gevangenis- of taakstraf wegens fraude aan je broek.

 6. [email protected]😉

  De heer Tomlow kennende gaat hij in appel tegen dit vonnis …. en ja gelukkig ben ik een gevoels mens🤔🤭🤪

 7. Herman

  Dit was ooit een activistische advocaat…
  Nu terecht gekomen in wereldje van onderwereld, Mosckovitz e.d…….?

 8. Toine Goossens

  @Bernard,

  Wat valt mij dit enorm van je tegen. Maar gelet op je rol in onze conflicten verbaast het me niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).