Vorkje-Prik Foodfestival gaat niet door; stroomvoorziening zorgt voor storing tunnelsignalering - De Utrechtse Internet Courant Vorkje-Prik Foodfestival gaat niet door; stroomvoorziening zorgt voor storing tunnelsignalering - De Utrechtse Internet Courant

Vorkje-Prik Foodfestival gaat niet door; stroomvoorziening zorgt voor storing tunnelsignalering

Vorkje-Prik Foodfestival gaat niet door; stroomvoorziening zorgt voor storing tunnelsignalering
Het Berlijnplein.
Het Vorkje-Prik Foodfestival op het Berlijnplein in het weekend van 7, 8 en 9 juli gaat niet door. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekend gemaakt op Facebook.

Het Vorkje-Prik Foodfestival op het Berlijnplein in het weekend van 7, 8 en 9 juli gaat niet door. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekend gemaakt op Facebook.

“De oorzaak is dat het vanuit de overheid voorlopig niet is toegestaan om op het Berlijnplein aggregaten te gebruiken voor de stroomvoorziening.” Bij eerdere evenementen is gebleken dat door het gebruik van aggregaten de signalering in de tunnel van de A2 storingen kan krijgen. Daarom staan Rijkswaterstaat en de gemeente Utrecht niet meer toe om aggregaten op het Berlijnplein en het naastgelegen park te gebruiken.

“Rijkswaterstaat is momenteel druk bezig met een diepgaand onderzoek om te kijken wat de oorzaak is en wat ze voor oplossing voor kunnen bieden. Tot dat dit afgerond is, is het gebruik van aggregaten niet toegestaan”, aldus de organisatie van foodfestival op Facebook.

Geen werkbare alternatieven

De organisatie van Vorkje-Prik heeft geprobeerd om naar werkbare alternatieven voor de stroomvoorziening te zoeken, maar die zijn niet gevonden. “Tot onze spijt komen we gezamenlijk tot de conclusie dat we het niet kunnen oplossen voor deze datum. We zien momenteel helaas geen andere oplossing dan het te evenement te annuleren. We zijn momenteel aan het kijken om in de nabije toekomst een nieuwe editie te plannen op een nog nader te bepalen locatie.”

7 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Vorkje-prik. Lepeltje-lepeltje. Waar houdt de infantilisering op?!?!

 2. Gregor

  @Willem,

  Zal allemaal best, maar hoe kan een aggregaat in vredesnaam tot een storing leiden in de A2 tunnel? Die tunnel is inmiddels toch wel een hoofdpijn dossier aan het worden voor RWS.

 3. Jeroen Hovens

  Waarom zijn er trouwens aggregaten nodig op het Berlijnplein? Daar liggen gewoon elektriciteitsleidingen. Kwestie van een paar meters en aansluitingen realiseren en alle activiteiten op het plein kunnen zonder aggregaten plaatsvinden.
  Scheelt ook weer flink wat herrie, luchtvervuiling en warmteproductie als die aggregaten niet meer nodig zijn.

 4. herman

  Geluk bij ongeluk is dat de omwonenden van het bruisende culturele hart dan wat rust krijgen, de Leidsche Rijners hebben al genoeg reuring voor hun kiezen gekregen, vorige week werden er 7 in plaats van 6 auto’s gewassen op zaterdag!
  Alternatief is het festival naar Lepelenburg verplaatsen, de omwonenden daar klagen over de saaiheid.

 5. cico

  @Jeroen: dus de stroom wordt dan betaald door Rijkswaterstaat dat weer wordt gefinancierd door de belastingbetaler. Dat is een leuke besparing voor de ondernemers, gratis energie! Minder leuk voor de rest, vandaar dat er geen stroompunten zijn gerealiseerd.

 6. Michiel B

  @Cico, u heeft zeker ook geen elektriciteitsmeter thuis…

 7. Jeroen

  @cico,
  Ik bedoel met ‘meters’ inderdaad elektriciteitsmeters. Bij aanvraag evenement ook toegang tot de elektriciteit aanvragen en daarna gewoon je verbruik afrekenen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).