Vrijdag in het hele land geen treinverkeer vanwege staking Vrijdag in het hele land geen treinverkeer vanwege staking

Vrijdag in het hele land geen treinverkeer vanwege staking

Vrijdag in het hele land geen treinverkeer vanwege staking
Archiefbeeld Utrecht Centraal. Foto: Robert Oosterbroek
De NS laat weten dat er vrijdag 9 september ‘helaas’ geen treinverkeer is in Nederland. Die dag is er een regionale staking aangekondigd, maar de NS ziet geen andere mogelijkheid dan al het treinverkeer in Nederland te schrappen.

De NS laat weten dat er vrijdag 9 september ‘helaas’ geen treinverkeer is in Nederland. Die dag is er een regionale staking aangekondigd, maar de NS ziet geen andere mogelijkheid dan al het treinverkeer in Nederland te schrappen.

De spoorvakbonden hebben nieuwe stakingsdagen aangekondigd, omdat er ondanks de stakingen van de afgelopen weken nog geen nieuwe cao ligt. Hoewel vrijdag 9 september alleen gestaakt zou worden in de regio’s Noordwest en West, heeft de NS nu aangekondigd dat er in hele land geen treinen rijden.

“De acties zijn weliswaar regionaal, maar het actiegebied is nu groter en onze treinen en collega’s rijden door heel Nederland. Kijkend naar alle opties en de ervaringen van de vorige stakingsdagen zien we geen mogelijkheid om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden”, aldus de NS.

De NS laat weten het ‘buitengewoon vervelend’ te vinden. “Temeer omdat NS de vakbonden afgelopen dinsdag een nieuw bod heeft gedaan en heeft uitgenodigd om het gesprek hierover te hervatten. De vakbonden hebben deze uitnodiging inmiddels geaccepteerd.” Alleen als de NS met de bonden tot een akkoord komt lijken de stakingen voorkomen te worden.

15 Reacties

Reageren
 1. Léon

  Kom dan tot een akkoord!

 2. Wendy

  Opnieuw zijn de gewone burgers de dupe.
  Ik gun iedereen een goed arbeidsovereenkomst maar denk ook niet alleen aan jezelf.

 3. WvR

  @Wendy:
  Bij onderhandelingen over salaris denk ik alleen maar aan mezelf (en gezin), de andere werknemers moeten het zelf maar uitvechten met de werkgever.

  Of neem jij genoegen met een kwart van de salarisverhoging zodat drie anderen er /potentieel/ ook wat bij kunnen krijgen?

 4. Claire Obscur

  Je snapt het nog steeds niet Wendy. Hoe méér mensen het “betreuren” hoe béter de impact. Misschien gaat dat wereldvreemde management dan een keer wél luisteren.
  Dat ze het inmiddels al zó lang hebben laten voortslepen zegt veel zo niet álles over de intenties en hoe er daadwerkelijk over het personeel gedacht wordt.
  Laat maar branden.

 5. Mark

  Laat iedereen dan gratis reizen als je een statement wil maken. Duizenden mensen zijn nu weeeer de dupe van dit gedoe. Het moet afgelopen zijn dat hardwerkend Nederland telkens door alles en iedereen wordt gepakt.

 6. Binnenstadbewoner

  Dit is gewoon chantage. Misbruik maken van een machtspositie. Een half miljoen reizigers die hier niets mee te maken hebben, zijn hiervan de dupe.

 7. Ted Danson

  Zijn NS-medewerkers geen gewone burgers, Wendy?

 8. Utrechter

  Het ns kartel voert onder leiding van fnv schofterig actie over de ruggen van werkenden en studenten die van de trein afhankelijk zijn. Studenten die jarenlang last hebben gehad van corona en nu net weer aan een studie zijn begonnen krijgen een trap na van de fnv en de ns. Regering grijp in als jullie nog iets van je geloofwaardigheid over wil houden. En maak werk van meer concurrentie op het spoor dat is heel hard nodig. En ns je roept zelf vervelende dingen over je af dus straks hier niet over zeuren.

 9. Lexus

  @Utrechter: student? Verdiep u eerst eens voor u onzin roeptoetert.

 10. Scherpschutter

  Het O.V. is aan het instorten.

  – Who is John Galt? –

 11. Wendy

  @Claire
  Ik snap het heel goed hoor.Jij hebt je eigen mening en ik ook Maar ik zou nooit voor mijn eigen gewin zoveel mensen de dupe laten worden Zeker niet wanneer de gesprekken nog gaande zijn

 12. Wendy

  @Diegene die het niet met mij eens zijn
  Uiteraard mogen jullie het met de NS medewerkers eens zijn.Maar ik vind dat het allemaal te ver gaan.Ik heb zelf 50 jaar gewerkt en wanneer mijn baan me niet beviel ander werk gezocht.Maar ook hier zullen bepaalde (NS medewerkers ) weer commentaar op hebben.
  Doe gewoon publieksvriendelijke acties die NS raken maar niet de reizigers.

 13. Rob H.

  Kijk hier niet naar de stakers, maar naar de directie van de NS. Die kiezen ervoor om bij een regionale staking, de dienstregeling in het hele land stil te leggen. Er hadden in grote delen van Nederland (waaronder Utrecht) gewoon treinen kunnen rijden.

  Dit is een besluit van de directie van de NS, over de ruggen van het personeel, dat toch al uitgebuit wordt, en de rest van Nederland.

 14. Moniek

  Er stort echt helemaal niets in.

 15. Koel Hoofd

  Mensen, ff tandje minder aub.
  De NS is nog steeds een staatsbedrijf omdat de overheid enig aandeelhouder is en als zodanig dus rendement eist. We weten allemaal hoe de overheid omgaat met mensen in laagbetaalde banen: vooral niet meer geven tenzij het echt, echt, maar dan ook echt niet anders kan, en intussen de grond in trappen want daar horen ze thuis. Het kabinet is er overgevallen, en weer door opgestaan.

  Mensen die het niet accepteren maar er ongegeneerd over tekeer gaan dat zij er last van hebben dat andere mensen het water zo hoog aan de lippen staat dat ze impactvolle acties moeten voeren om het einde van de maand te kunnen halen, zijn heel erg asociaal en hebben het concept van solidariteit nooit begrepen. Want ze eisen feitelijk dat mensen buiten hun elitaire bubbeltje financieel ten ondergaan zodat ze zelf nergens last van hebben.
  Een kristalhelder gebrek aan zowel opvoeding, educatie als intelligentie.
  Want als het personeel niet meer geld krijgt, dan kunnen zij niet meer met de trein omdat er geen personeel meer is om te laten rijden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).