Vrijwilliger tennisvereniging vindt gestolen meteoriet Sterrenwacht Sonneborgh | De Utrechtse Internet Courant Vrijwilliger tennisvereniging vindt gestolen meteoriet Sterrenwacht Sonneborgh | De Utrechtse Internet Courant

Vrijwilliger tennisvereniging vindt gestolen meteoriet Sterrenwacht Sonneborgh

Vrijwilliger tennisvereniging vindt gestolen meteoriet Sterrenwacht Sonneborgh

Hans de Jonge dacht eerst dat er weer bij een sportvereniging was ingebroken toen hij gisteren een tasje in de bosjes vond met een geldkistje. Maar toen hij beter keek zat er ook een van de meteorieten in die in de nacht van maandag op dinsdag gestolen was bij Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. De gevonden meteoriet is het pronkstuk van de collectie van de sterrenwacht.

De 64-jarige De Jonge, lid van de parkcommissie bij tennisvereniging STVU, vond het tasje toen hij tennisballen aan het zoeken was. “Ik loop vaker een rondje om het terrein van de vereniging om tennisballen te zoeken en om te kijken of alles nog in orde is”, vertelt De Jong op het terras bij de tennisvereniging. “Deze keer vond ik dus een blauw tasje van de Action, in deze tas zat weer een vuilniszak met daarin een leeg geldkistje en nog enkele andere kistjes met daarin dus ook de meteoriet. Ook zat er een beschrijving van diezelfde meteoriet in de tas.”

De kluis die in de nacht van maandag op dinsdag uit het museum gestolen was werd gisteren ook al teruggevonden. Duikers haalden deze uit de Catharijnesingel.

Toen De Jonge begreep dat hij de bijzondere meteoriet  van Serooskerke gevonden had belde hij meteen naar Sterrenwacht Sonnenborgh. “Helaas nam er niemand op, toen heb ik 112 gebeld. Binnen tien minuten was de politie op de tennisclub.”

De Jonge is al jaren vrijwilliger bij de tennisvereniging en heeft al vele vreemde vondsten gedaan in de bosjes: “Al eerder vond ik een racefiets, een volledige hockey keepersuitrusting van Kampong en een doos met etenswaren. Ook heb ik er een tentje zien staan, waar in de ochtend een man in pak met colbertje uit tevoorschijn kwam om naar zijn werk te gaan.”

De volledige buit van de diefstal is nog niet terecht. “Enkele meteorieten zijn helaas nog verdwenen”, laat het museum Sonnenborgh weten.

Schermafbeelding 2014-08-22 om 09.39.43
De plaats waar De Jonge de tas met meteoriet vond (Bron: Google maps)

4 Reacties

Reageren
 1. Marcel Gieling

  Hans de Jonge is een kei, eh een meteoriet bedoel ik!

 2. Rini Block

  Deze man dient huldeging op het stadhuis ,
  desnoods een lintje te krijgen,wat een kei

 3. Thomas

  Wat een geweldige vondst. Het museum mag blij zijn dat zo’n eerlijk, oplettend persoon de meteoriet heeft terug gevonden.

 4. Bart

  Mooi werk, Hans!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).