Vrouw (32) overleden na ongeluk op Jaarbeursplein in Utrecht Vrouw (32) overleden na ongeluk op Jaarbeursplein in Utrecht

Vrouw (32) overleden na ongeluk op Jaarbeursplein in Utrecht

Vrouw (32) overleden na ongeluk op Jaarbeursplein in Utrecht
Een 32-jarige vrouw is dinsdagochtend om het leven gekomen na een ongeval op het Jaarbeursplein in Utrecht. Het slachtoffer is aangereden door een vuilniswagen.

Een 32-jarige vrouw is dinsdagochtend om het leven gekomen na een ongeval op het Jaarbeursplein in Utrecht. Het slachtoffer is aangereden door een vuilniswagen.

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur vlakbij het NH-hotel. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De politie doet op het moment onderzoek op de plek van het incident.

Volgens een woordvoerder van de politie is de familie van het slachtoffer inmiddels al ingelicht.

32 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Heel triest. De ambulance-helikopter maakte nog een landing op het Jaarbeursplein, maar kon waarschijnlijk niets meer uitrichten.

 2. Jan

  Dit is heel erg. Heel veel sterkte voor de nabestaanden!
  Een van de belangrijkste fietsroutes van fietsstad Utrecht is op dit kruispunt levensgevaarlijk door veel vracht- en busverkeer en een onverzichtelijke/onvoorspelbare verkeerssituatie. De verkeersveiligheid op dat stuk van het jaarbeursplein (maar ook op het Westplein daar vlak achter!) is nu al jarenlang een ondergeschoven kindje. Het was al tijd voor meer aandacht voor verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers hier. Vandaag is dit wederom gebleken.

 3. jan

  wat ontzettend verdrietig. zowel voor de familie als voor de chauffeur. het lijkt mij ook niet makkelijk om met zo’n grote vrachtwagen op dat punt veilig rond te rijden. het is ook nog geen ideaal verkeerspunt daar.

 4. Anne

  Wat een verdrietig bericht!
  Gisteren daar nog gefietst.
  To-taal onoverzichtelijk!
  Geen enkele logica in die wirwar van oude belijningen, half ge- en vérkleurde wegdek-stukken, rails, schuttingen. Tram, bus, auto, fiets, wandelaar? Wie, waar?
  Nergens een aanwijzing hoe je eigenlijk bij het stadskantoor moet komen….

 5. Isabelle

  Ja, verschrikkelijk! Hoeveel (dodelijke) ongelukken moeten hier nog gebeuren voor er een veiliger situatie gecreëerd wordt?

 6. Peet

  Vreselijk,,sterkte voor nabestaanden
  Tip gemeente,,,pak de verkeerschaos op jaarbeursplein nu eens goed aan

 7. Gilly

  Verdrietig, voor alle betrokkenen! Dit is toch een teken something needs to change.. bizar, super onduidelijk en elk ongeval is een één teveel..

 8. Kees Truijens

  @Anne
  Geldt voor de voetganger ook. Helemaal een ondergeschoven kindje. Daar en elders in de stad.

 9. Anouk

  Verschrikkelijk dit. Ik fietste er toen het net was gebeurd en alle hulpdiensten arriveerden. De opkomende zon stond nog heel laag en maakte het (toch al onoverzichtelijke punt) extra moeilijk zichtbaar allemaal.

 10. Baardaap

  @Kees
  Leg eens uit; Hoe is de voetganger een ondergeschoven kindje in een stad waar zowat de hele binnenstad voetgangersgebied is?

 11. Lombok

  Ik ga niet speculeren over de toedracht. Ik ga niet klagen over de onveiligheid van dit gebied. Het enige wat ik wil is laten weten dat mijn gedachten naar de nabestaanden uit gaan. Ik wens hen heel veel sterkte in deze verschrikkelijke tijd.

 12. Klaas

  @Baardaap

  In verhouding met andere binnensteden in Nederland doet Utrecht het erg slecht wat betreft hoeveelheid voetgangersgebied. De auto rijdt nog op erg veel plekken. Daarnaast zijn er erg veel zogenaamde hotspots. Qua verkeersveiligheid gevaarlijke knelpunten waarbij veel ongevallen met letsel plaats vinden (of erger). Onoverzichtelijke verkeersknelpunten waar te veel stromen samenkomen. Vandaar ook dat er een inhaalslag gepoogd wordt te maken, maar daar vallen weer veel reaguurders over.

 13. De count

  Puinhoop is het daar, zeker nu ook met de verbouwing van het tramstation. Fietsers, voetgangers, bussen, niet werkende verkeerslichten, dit ongeluk was te verwachten. Hetzelfde 50m verderop waar de drukste weg de stad in moet worden overgestoken door fietsers en voetgangers. Totaal onoverzichtelijk voor automobilisten door de hoge bosjes en fietsenstalling. Meerdere malen bijna fietsers of voetgangers die door rood gingen geschept. Levensgevaarlijk.

 14. Koel Hoofd

  Rood asfalt is niet zaligmakend.
  Sterkte voor alle betrokkenen.

 15. Herman

  Natuurlijk heel erg wat er gebeurd is, vooral voor de mevrouw en haar omgeving. Ook ooor de betrokken bestuurder niet fijn.

  Om nu meteen weer iedereen en alles de schuld te geven en leeg te lopen op alles wat sommigen niets zint gaaat wel heel ver.
  Zeker omdat we niet van de hoed en rand weten.

 16. Sannieboy

  @ Lombok,

  De enige, volwassen en respectvolle reactie.

  Er is “werk in uitvoering” dat vergt aanpassing en extra alertheid van alle gebruikers (voetgangers, fietsers, voertuigen) én eigenaren van dit publieke plein (Gemeente).
  Klagen, speculeren en schuldigen aanwijzen past op dit moment hier inderdaad niet.
  Triest ongeval en sterkte voor alle betrokkenen.

 17. W

  Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is!
  Zowel voor de nabestaanden als de chauffeur, wat een verdriet in de gezinnen.
  En dan zie je dat er een tijdje geleden ‘gelukkig!’ wel veel gemeentelijke aandacht was voor de vale kleuren van de regenboogzebrapad in de Viestraat! De zebra is opnieuw geschilderd en ligt er weer toppie bij hoor! Bedankt hoor, was echt belangrijk!
  Hoe cynisch worden wij Utrechters van de vergeten belangrijke aandacht voor échte verkeers-en levensgevaarlijke plekken in onze stad. Zoals de plek waar vandaag een jong leven te betreuren is! Vreselijk!

  Kijk naar kruispunt Maliesingel-Nachtegaalstraat(bij stadsschouwburg). Als je met de fiets, staande bij stoplicht Nachtegaalstraat, ‘groen’ krijgt en rechtdoor wilt fietsen naar fietspad langs schouwburg richting Nobelstraat moet je héééél goed oppassen dat je niet tegen een bestaande opstaande rand in de weg fietst! In schemer zie je dat echt niet. Afwachten wanneer hier het eerste ongeluk gebeurt!
  Ja, het is een tijdelijke situatie, maar die moet wel veilig zijn!
  De ambtenaar Verkeerszaken is zijn contrôle fietstochtje hier, denk ik, vergeten te doen!
  Raad wordt wakker!

 18. JdV

  @De count: “ meerdere malen bijna fietsers of voetgangers die door ROOD gingen geschept”. Levensgevaarlijk? Jazeker. Maar eenvoudig op te lossen. Door je aan de regels te houden en te stoppen voor rood zoals het hoort. Met een dergelijk gedrag is elke weg namelijk onveilig. Dus dat is geen geldige reden om iets aan de situatie ter plekke te wijzigen.

 19. Wim van Horssen

  Moet nu snel veranderen daar en op veel andere punten !!!

 20. Kadoendra

  @Anne

  “To-taal onoverzichtelijk!”
  “Geen enkele logica in die wirwar van oude belijningen, half ge- en vérkleurd”
  “wegdek-stukken, rails, schuttingen. Tram, bus, auto, fiets, wandelaar? Wie, waar?”
  “Nergens een aanwijzing hoe je eigenlijk bij het stadskantoor moet komen….”

  Als dit allemaal klopt dan is het logisch dat de familie van de vrouw contact op gaan nemen met een letselschade advocaat want de overheid en dus ook de gemeente is verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid.

  Het is zeer triest dat de vrouw het ongeluk niet heeft overleefd, maar het is ook triest als de familie, bijvoorbeeld haar kinderen, geen goede rechtshulp gaan krijgen.

 21. Sannieboy

  Sorry, maar waarom wil iedereen op basis van een zeer triest nieuwsbericht hier alleen maar zijn/haar eigen ongenoegen over allerlei andere zaken / onveilige locaties juist hier in dit forum en op dit moment delen?

  Qua empathie past hier, in de reageermogelijkheid op bovenstaand artikel, alleen maar een reactie die respect toont voor het verdriet en leed voor alle betrokkenen van dit vreselijk ongeluk.

  Alle andere frustraties over onveilige zaken elders in de stad, dan wel evt onkundigheid van de verantwoordelijke gebiedseigenaar, zou ik ventileren langs de geëigende kanalen.
  Maar niet hier.

 22. De count

  @JdV helemaal mee eens. Helaas is de mentaliteit van de utregse weggebruiker niet dusdanig dat je daar van opaan kunt. Dus dan liever geen fietsrekken zodat het verkeer van de tussenberm goed zichtbaar is. Ik rij liever geen fietsers dood, ook niet als ze door rood rijden. Vanmiddag was het weer bijna raak, achter een geparkeerde bus daar (ook compleet onlogische plaats) kwam nog een fietser door rood geschoten.

 23. Kadoendra

  @Sannieboy

  “Qua empathie past hier, in de reageermogelijkheid op bovenstaand artikel, alleen maar een reactie die respect toont voor het verdriet en leed voor alle betrokkenen van dit vreselijk ongeluk.”

  “Alle andere frustraties over onveilige zaken elders in de stad, dan wel evt onkundigheid van de verantwoordelijke gebiedseigenaar, zou ik ventileren langs de geëigende kanalen.
  Maar niet hier.”

  Graag wil ik u erop wijzen dat de zaak niet slechts gaat over een noodlottig ongeval, maar een noodlottig ongeval op een PLEK waar volgens veel reaguurders het qua verkeersveiligheid VEEL MIS blijkt te zijn.

  Als weldenkend persoon is het volgens mij dan ook zeer logisch dat het ongeval met de mevrouw breed wordt gezien en besproken en dan is het ook logisch dat de eventuele algemene verkeersveiligheid op die plek in de stad ook onderwerp van de discussie is.

 24. Angelique

  Vreselijk, mijn medeleven voor de nabestaanden.

 25. Dakhaes

  Beetje vreemd verhaal. Vuilniswagen rijdt fietser aan maar hoe ongeluk kon gebeuren wordt nog uitgezocht.
  Dus aanname dat vuilniswagen fietser aanreed dus voorbarig.
  Kan met hoe fietsers tegenwoordig in het verkeer opereren ook zo zijn dat fietser tegen vuilniswagen opreed.
  Is er al duidelijkheid?

 26. Job

  Diep triest voor de nabestaanden. Maar ze kunnen de stoplichten in Utrecht net zo goed weg halen. Ik rij iedere dag naar HC maar bij ieder stoplicht scheurt er wel een fietser door rood. Hier zal echt eens op gehandhaaft moeten worden. Dat al zeker mee helpen het aantal ongelukken te verminderen…..

 27. Wim

  Ik werk zelf bij dit bedrijf als belader en was dit mijn oude route, ik kan iedereen vertellen dat sinds ze zijn begonnen aan de werkzaamheden de situatie in het verkeer op dat punt heel verwarrend is.
  Steeds veranderingen zonder duidelijke aanwijzingen.
  Veel sterkte voor de nabestaande en de chauffeur die ik persoonlijk ken.

 28. Martijn

  @Job handhaven op rood licht voor fietsers?

  Als we dat gaan doen ontstaan er tientallen zoniet honderderden meters fietsfiles. Dat was eerder ook al te zien elders in de stad. Daarnaast zou er 24/7 handhaving moeten zijn, anders rijdt iedereen weer door rood als de handhaving weg is. Aanpassing van de infrastructuur is hier waarschijnlijk de enige oplossing.

 29. Tinus

  waarom schreeuwt iedereen dat het onveilig is (zou best kunnen) en wijst naar de gemeente? Niemand weet wat er exact is gebeurd. Misschien liep de voetganger met de aandacht op het mobiele telefoontje zonder te kijken de straat over? Nu speel ik advocaat van de duivel maar al die conclusie trekkende reacties. Feiten dames en heren daar gaat het om. Als er een ongeluk op de A2 plaatsvind moet toch ook niet gelijk de hele A2 op de schop?

 30. De count

  Tinus, omdat het daar 1 grote onveilige puinzooi is. En de gemeente daar voor verantwoordelijk is. Was dit ongeluk te voorkomen als het er “veilig” is? We zullen het nooit weten. Kunnen er ongelukken daar voorkomen worden als de situatie verbeterd, zonder meer. Hebben voetgangers/fietsers een eigen verantwoordelijkheid als het om hun eigen veiligheid in het verkeer gaat? Zeker weten. Denk dat zoveel mensen hierop reageren omdat het schering en inslag is dat bij bouwwerkzaamheden de verkeersveiligheid hard achteruit gaat en dit iedereen kan overkomen, ook als er “normaal” wordt deelgenomen aan het verkeer.

 31. JJ

  Het is wel duidelijk dat bijna alle reaguurders niet chique zijn, nul empathisch vermogen hebben en nul rekening houden met familie en nabestaanden van zowel slachtoffer als degen die de vrachtwagen bestuurde.

  Ook al is het daar vanwege de werkzaamheden onoverzichtelijk, dat wil niet zeggen dat dit de reden van het ongeluk is. Die kennen wij niet en daar hebben wij politie voor.

  IN MIJN OGEN ZIJN HEER TWEE SLACHTOFFERS EN NIET PER SE EEN DADER.

  Als je het daar zo onoverzichtelijk en een “puinbak” vond, dan is mijn vraag aan eenieder die nu met het vingertje wijst: Heb je hier zelf ooit melding van gemaakt bij de gemeente, de NS en de aannemers die betrokken zijn bij de werkzaamheden aldaar? Wanneer en vaker dan eens?

  Nee dus, misschien ben je dan ook best wel erg, je constateert iets maar doet vervolgens niks waar je medemens vervolgens profijt van had kunnen hebben, maar wel ‘achteraf’ weer lekker met vingertjes wijzen. Je hebt als onderdeel van de gemeenschap en maatschappij zelf ook een rol.

 32. Vroegere klasgenoot

  Kwam er dit najaar achter dat het om een vroeger klasgenootje van mij blijkt te gaan.. Eergisteren zou ze jarig zijn geweest. Ook al had ik haar al jaren niet meer gezien, kan ik nog steeds niet geloven dat ze er niet meer is. Sterke aan de familie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).