Vrouw die huis dreigde op te blazen in Ondiep zit voorlopig vast | De Utrechtse Internet Courant Vrouw die huis dreigde op te blazen in Ondiep zit voorlopig vast | De Utrechtse Internet Courant

Vrouw die huis dreigde op te blazen in Ondiep zit voorlopig vast

Vrouw die huis dreigde op te blazen in Ondiep zit voorlopig vast
De vrouw die afgelopen donderdag in Ondiep haar huis dreigde op te blazen blijft voorlopig vastzitten. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Haar voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd. De vrouw wordt verdacht van dreiging met brandstichting en het bedreigen van politieagenten.

De vrouw die afgelopen donderdag in Ondiep haar huis dreigde op te blazen blijft voorlopig vastzitten. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Haar voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd. De vrouw wordt verdacht van dreiging met brandstichting en het bedreigen van politieagenten.

De politie arresteerde donderdagochtend de vrouw in Ondiep. Ze was verward en zou hebben gedreigd haar woning op te blazen.  Uit voorzorg werden meerdere huizen in de straat ontruimd en de straat afgezet.

Problemen

Enkele bewoners van de Vlierboomstraat in Ondiep geven aan al vier jaar lang een problemen te hebben met de ‘verwarde’ vrouw. Een buurvrouw vertelde maandag aan DUIC dat de vrouw onder andere iemand in de buurt met een mes heeft bedreigd.

“Daarnaast heeft ze ook een zelfmoordpoging gedaan en dreigde ze donderdag haar woning op te blazen. Ik slaap hier met mijn zoontje, ze mag absoluut niet terugkomen”, aldus de buurvrouw.

Omwonenden hebben zondag op het huis van de vrouw een doek gehangen en een plank voor haar deur gespijkerd. Daarmee hopen ze te voorkomen dat de vrouw terugkeert naar de straat. De bewoonster zou mogelijk maandag weer thuiskomen, maar door de verlenging van de voorlopige hechtenis is dit niet het geval.

Mitros, eigenaar van de woning, liet eerder ook weten op de hoogte te zijn van de ‘ingewikkelde situatie’. Ook zij proberen een oplossing te vinden.

 

22 Reacties

Reageren
 1. Hadjememaar

  “Donderstraal op & keer terug”? Wat is het nou, moet ze opdonderen of terugkeren? Die oproerkraaiers weten ook niet wat ze willen 🙂

 2. w

  Op de foto’s te zien heeft ze behoorlijk primitieve buren

 3. BW

  Wel netjes van die punt op het eind. Interpunctie wordt op spandoeken vaak verwaarloosd.

 4. Robertjc

  Dan maar liever sprakeloos…

 5. stefan

  De spelfout op het bord zegt al het een en ander over die buurt…

 6. Hans

  De reacties van de buurt zijn weliswaar rauw en getuigen niet van gevoel voor nuance. Maar het is wel een heel begrijpelijke angst die mensen ertoe aanzet om dit soort teksten te produceren. Spelfouten, daar moeten we niet flauw over doen. Hier is een reëel probleem aan de orde want het is op zijn minst nogal bedreigend om een buur te hebben die dreigt het huis op te blazen. We weten wat voor een ravage een gasexplosie kan aanrichten. Iemand die zo van het padje af is heeft waarschijnlijk de juiste hulp niet kunnen krijgen. Want zeg nou zelf: wie doet zoiets voor zijn lol. Ik vermoed dat de GGZ hier tegen bepaalde grenzen is aangelopen. En: wat heeft deze vrouw tot wanhoop gedreven? Armoede, schulden, kapotte relaties, eenzaamheid?
  Het lijkt mij evident dat de buurt in bescherming moet worden genomen tegen de kamikaze-acties van uit hun scharnieren gevlogen buurtgenoten. Want die zijn ronduit een gevaar voor de direkte omgeving. Ik denk dan ook dat we de weinig gastvrije bewoordingen op deze primitieve borden zo moeten duiden. Mitros moet zijn plicht doen en zorgen voor een veilge woonbuurt voor de mensen uit Ondiep. En Mitros moet druk uitoefenen, vanuit mededogen met deze vrouw – op de instanties om haar verder te helpen. Dat zij niet terug kan in deze woning lijkt me duidelijk. Zonder een werkelijke oplossing die de oorzaak van het probleem wegneemt zal de zaak dan, bij terugkeer, verder escaleren. Er is een tralect van re-habilitatie nodig voor deze mevrouw, maar niet via een terugkeer naar de huidige woning.

 7. BW

  @Hans
  Dat is vrij veel tekst om uit te leggen wat iedereen uit zichzelf ook echt wel begrijpt. Neemt niet weg dat zo’n bord en spandoek zo’n beetje de hufterigst denkbare reactie is.

 8. Pinguin3

  Tjonge wat een elitaire reacties. En dat van de doorgaans zo begane (linkse) gutmenschen. Triest. Ga eens kijken in zo’n buurt.

 9. bawang putih

  gaskraan dicht en ze kan er gewoon weer wonen..

 10. Bernhard

  Redelijk pauper om zulke teksten op die woning aan te brengen. Die boodschap kun je ook op een beschaafde manier overbrengen (en zonder spelfouten).

 11. Yoshua

  Blaffende honden bijten niet.
  Deze vrouw roept om hulp meer ook niet.
  Mensen die gasexplosies veroorzaken doen dat meestal zonder te melden.
  Vaak is de dader zelf slachtoffer en zijn er maximaal drie panden beschadigd.
  Deze lieve zieke dame die roept slechts wat.
  De gemeente moet de gestoorde buren aanpakken die dreigende bordjes en pamfletten ophangen.
  De buren doen waarvan ze de lieve zieke vrouw beschuldigen.

 12. Kadoendra

  @Pinguin3

  Het afkeuren van het voor eigen rechter spelen vind ik niet echt elitair.

 13. Arjan Verhoeven

  Pauper dit, hufterig dat.

  Als ze de weg wisten en het geld hadden zouden ze wel een kort geding aanspannen. Als ze het geld hadden waren ze natuurlijk allang weg.

  De situatie duurt al vier jaar. Buurvrouw dreigt met een mes, dreigt haar woning op te blazen, jij woont ernaast met een kind. Buurvrouw is opgepakt, maar gaat niet naar een instelling maar komt gewoon weer terug!

  Dus je maakt een bordje met spelfouten, haha lachen. Wat een pauper.

 14. Hadjememaar

  @Pinguin3, Hoezo elitaire reacties? De “gütmenschen” zoals u ze noemt nemen het op voor iemand die gelyncht dreigt te worden in de eigen buurt. Ik kom wekelijks in “zo’n buurt” zoals u voorstelt. Ik ga ook wekelijks met mensen om die 10 jaar geleden opgenomen zouden zijn in een psychiatrische inrichting. Natuurlijk is het een groot probleem dat het aantal “probleemhuurders” in sociale woningen is gestegen van 7% naar 30%, natuurlijk mogen bewoners geen gevaar lopen door gekkies in de straat. Maar dat is nog geen reden op psychiatrische patiënten hun huis/straat/wijk uit te jagen. Dat is domweg grof.

  Laten we even op een rijtje zetten hoe de problemen ook al weer zijn ontstaan:
  a) bezuiniging op psychische gezondheidszorg (ow ja, dat was VVD beleid);
  b) afromen vermogen woningbouwverenigingen (ow ja, dat was VVD beleid);
  en toch krijgen de gütmenschen de schuld.

 15. Herman

  Je mag tegenwoordig ook niets meer, zelfs je EIGEN huis opblazen is verboden….

 16. De count

  Het is niet grof om in een veilige buurt te willen wonen. Het toont aan dat de overheid niet meer in staat is haar eigen burgers te beschermen.

 17. Martijn

  @aHadjemaar

  “natuurlijk mogen bewoners geen gevaar lopen door gekkies in de straat. Maar dat is nog geen reden op psychiatrische patiënten hun huis/straat/wijk uit te jagen”

  Nou eigenlijk is gevaar lopen een hele goede reden om iemand weg te jagen. Ongeacht in wat voor buurt/cultuur/eeuw je ook woont. Enige kanttekening is dat er goed moet worden vastgesteld dat deze dame echt een gevaar is en er geen hetze ontstaat.

 18. BW

  Bijzonder draadje dit. Uiteraard begrijpt iedereen dat in een woonwijk geen psychiatrische patienten thuishoren die dreigen hun huis op te blazen. Natuurlijk zitten die bewoners niet te wachten op haar terugkeer, zou ik ook zelf niet op zitten te wachten. Mijn punt is dat er andere methoden zijn om die terugkeer tegen te houden (ga in gesprek met de politie, de gemeente, Mitros etc.) dan een bord met “oprotte.” op de deur te spijkeren. Ik vind dat redelijk hufterig, maar dat schijnt een elitaire reactie te zijn. Waarvan akte dan maar weer…

 19. Jos

  Kennelijk mag ik hier niet zeggen (al 3x geprobeerd) dat dein mijn ogen foute club Mitros eindverantwoordelijk is. Niet de vrouw die ziek is, niet de buren die ook slachtoffer zijn.

  Tip voro de buren: richt je op de echte verantwoordelijken: Mitros!

 20. Rietje

  Ik heb meerdere keren in zo’n situatie gezeten. De verantwoordelijke partijen doen niets. Je kunt roepen wat je wilt. Verhuurder, politie, maatschappelijk werk, GGZ. Zoek ‘t maar uit zeggen ze. Wat moet je dan ? Wachten tot het echt mis gaat ? Makkelijk oordelen jullie, maar je zult er maar naast wonen. Als je het ooit hebt meegemaakt praat je wel anders. En ja die mevrouw heeft hulp nodig maar als buren kun je hier weinig aan doen. En hulp van Mitros ? Laat me niet lachen…

 21. Hadjememaar

  @Martijn, opdat iemand ziek is heeft die geen recht op een woning? Hebben zieke burgers minder rechten dan gezonde burgers?

  Ik huiver van het gemak waarmee mensen die afwijken van de zogenaamde norm gedehumaniseerd worden.

  Even ter herinnering, artikel 1 uit de grondwet: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Dus ook niet op basis van psychische gesteldheid.

  Je kan mensen die anders zijn domweg niet hen basis rechten ontzeggen.

 22. Cico

  Hadjemar slaat de spijker op z’n kop, de rest is allemaal symptoom bestrijding veroorzaakt door ‘vermarkting’ vd gezondheidszorg.
  Het briefje is letterlijk een noodkreet, de verwarde vrouw is al jaren in nood, de instanties doen niks want ze hebben er geen budget voor. Schuiven met potjes geld, schuiven met verantwoordelijkheden en als er zich een crisissituaties komt er een tijdelijke oplossing onder druk vd media & publieke opinie.
  Daarna verstomt het weer, totdat er weer een psychoot met een mes rond rent of zichzelf wat aandoet. De Utrechters lezen het in de krant en het ritueel van ‘met elkaar praten’ en adhoc oplossinkjes voor chronisch geldtekort begint van voor af aan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).