Vrouw krijgt steen tegen hoofd bij bekogelde stadsbus | De Utrechtse Internet Courant Vrouw krijgt steen tegen hoofd bij bekogelde stadsbus | De Utrechtse Internet Courant

Vrouw krijgt steen tegen hoofd bij bekogelde stadsbus

Vrouw krijgt steen tegen hoofd bij bekogelde stadsbus
Archieffoto
Een vrouw in een stadsbus in Utrecht is zondagavond met de schrik vrijgekomen nadat de bus werd bekogeld. Een steen raakte haar op het hoofd, maar ze raakte nauwelijks gewond.

Een vrouw in een stadsbus in Utrecht is zondagavond met de schrik vrijgekomen nadat de bus werd bekogeld. Een steen raakte haar op het hoofd, maar ze raakte nauwelijks gewond.

De vrouw zat in bus 8 van het centraal station naar Lunetten toen de bus werd bekogeld aan het begin van de avond. Een woordvoerder van vervoerder U-OV bevestigt dat de steen door de ruit ging bij de Dichtersbaan, maar benadrukt dat niemand gewond is geraakt.

“De mensen in de bus waren enorm geschrokken. We betreuren het ten zeerste, want dit is een hele serieuze situatie”, aldus de woordvoerder. Het incident is in onderzoek bij politie. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

6 Reacties

Reageren
 1. jeanine haarbrink

  Laat degene die deze steengooiactie heeft verzorgd zich gewoon melden bij de politie en uitleggen hoe dit zo is ontstaan en hoe die persoon zich in het vervolg beter in de hand houd. De dader is er nog goed vanaf gekomen. Want de door een steen getroffen dame had geen grote lichamelijke schade . Misschien wel geestelijke schade opgelopen. Dader ………………., ga eens uitzoeken welke schade je hebt veroorzaakt bij deze dame.

 2. bee

  het is op die plek al vaker voorgevallen dat er met stenen naar de bus werd gegooid.

 3. Lombokker

  Dat is toch een busbaan, waarom zou je daar in hemelsnaam stenen naar bussen willen gooien ?

  Hier op de Kanaalstraat zou ik me er nog wat bij voor kunnen stellen. Als je ziet hoe asomobilisten hier vaak rondracen gaan je handen jeuken. Gelukkig hebben we daar de politie voor, toch ?

 4. Steve

  Het is daar al tijden een rommeltje.
  Illegaal parkeren, bouwmaterialen en (groot) vuil ligt daar gedumpt. Het lijkt daar wel op een ghetto.
  Gemeente grijp nu eens snel in.
  Passagiers in de trein, (komend vanuit het zuiden) zien een verwaarloost stukje Utrecht.
  Dit is uiteraard geen reclame voor de stad.

 5. Anne Marie

  De Gemeente heeft de plicht groot en ander gestort vuil op te ruimen, omdat het onveilig is en omdat de gemeente door haar desinteresse in zwerfvuil ander mensen op gedachten brengt. Kijk als de gemeente het zo onbelangrijk vindt dat er grof vuil voor het oprapen ligt mag de gemeente niet vreemd opkijken als er iemand komt die met een steen gaat gooien, omdat de gemeente door haar eigen ongeïnteresseerde gedrag voor illegaal gestort puin, het gedrag van stenengooiers uitlokt… Sorry voor die passagier in de bus het was vast niet persoonlijk bedoeld. Volgens mij moeten het slachtoffer en de busmaatschappij Jan van Zanen (VVD) de burgemeester hierop aan spreken . Hij is aansprakelijk voor de openbare orde. En de openbare orde komt in gevaar als er stenen voor het oprapen liggen. Een stenengooier tast die openbare orde aan, omdat het gooi- materiaal voor het oprapen ligt. Natuurlijk kun je niet met stenen gaan gooien. Maar de Gemeente moet haar rommel opruimen zodat dergelijke uitwassen niet kunnen plaats vinden. Laat de dader zich melden ? Hij/zij wordt niet gestraft… Hij/zij was alleen in de gelegenheid maar had geen doel die passagier te raken en geen ander motief dan de gemeente op haar schending van de zorgplicht te wijzen om openbare rommel op te ruimen.

 6. katja

  ASW is ook een racebaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).