Vrouw op e-bike zwaargewond na aanrijding in Vleuten; traumahelikopter ingezet | De Utrechtse Internet Courant Vrouw op e-bike zwaargewond na aanrijding in Vleuten; traumahelikopter ingezet | De Utrechtse Internet Courant

Vrouw op e-bike zwaargewond na aanrijding in Vleuten; traumahelikopter ingezet

Vrouw op e-bike zwaargewond na aanrijding in Vleuten; traumahelikopter ingezet
De rotonde op de Hindersteinlaan in Vleuten. Beeld: Google Maps
Een vrouw is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto in Vleuten. De vrouw reed op een e-bike en werd geschept op de Hindersteinlaan.

Een vrouw is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto in Vleuten. De vrouw reed op een e-bike en werd geschept op de Hindersteinlaan.

Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden vervoerd na het ongeluk. Vanwege de ernst van het incident landde er ook een traumahelikopter.

De bestuurder van de auto raakte niet gewond. De politie heeft de weg afgesloten en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

7 Reacties

Reageren
 1. Joost

  Hier gebeuren veel ongelukken, doordat fietsers en voetgangers op “het Lint” voorrang hebben en daar ook “blind” van uit gaan. Het zou veiliger zijn om auto’s voorrang te geven.

 2. Jaap

  De wereld op zijn kop, Joost. Ik rij heel veel met de auto en je moet inderdaad ontzettend goed uitkijken bij rotondes. Maar dat fietsers en voetgangers ervan uitgaan dat alle verkeersdeelnemers de regels naleven, lijkt me een gezond uitgangspunt.

  De verantwoordelijkheid ligt bij deze ongelukken in de eerste plaats bij degenen die de regels niet naleven, of niet goed uitkijken. Daarna komt er een hele tijd niets. En pas dán kijken we eens naar wat de ander had kunnen doen om het te voorkomen en of de situatie niet veiliger kan.

 3. Jasper

  Ik snap wel wat Joost bedoelt. natuurlijk moet de auto opletten, maar als fietser ben je niet helemaal lekker als je er blind vanuit gaat dat je voorrang krijgt. het is spelen met je eigen gezondheid, die automobilist zit veilig.

 4. Henk

  Dit punt is voor automobilisten gemarkeerd met:
  1. Een verkeersbord (rode driehoek) dat aangeeft dat auto’s voorrang moeten verlenen
  2. Een verkeersbord (rode driehoek) dat aangeeft dat fieters van links en rechts voorrang hebben
  3. Een verkeersdrempel
  4. Haaientanden

  En ondanks al deze maatregelen wordt ik als fietser hier regelmatig afgesneden door autmobilisten die de regels niet snappen (of niet willen snappen..?), en is een vrouw nu ernstig gewond geraakt.

  @Joost: In Utrecht hebben fietsers nu eenmaal vaak voorrang op auto’s omdat deze fietsroutes de mobiliteit in stad bevorderen. Als ondanks al deze maatregelen dit soort situaties voor jou als automobilist te moeilijk zijn kan je misschien beter je rijbewijs inleveren.
  Dank alvast namens fietsend Utrecht.

 5. Salie

  Verkeersregels zoals autozeloten vinden dat ze moeten gelden: eerst het vrachtverkeer en bezorgdiensten voorrang, dan de topzware Tesla’s, daarna gewone persoonswagens, dan de scooters en vooruit, de speed pedelecs. Fietsers en voetgangers mogen achter aansluiten en sparen voor een zwaarder voertuig om een hogere positie in het verkeer te verwerven. Lekker overzichtelijk, net als in de voedselketen.

 6. Frits

  @Joost,
  Groot gelijk,maar ik wil het omdraaien. Ik zie namelijk dat met name automobilisten er voortdurend “blind” vanuit gaan dat ze voorrang krijgen (waar ze het hebben) op andere weggebruikers. Dat levert gevaarlijke situaties op!

  Laten we daarom de verkeersregel invoeren dat iedereen voorrang heeft op automobilisten, dan wordt het verkeer een stuk veiliger.

 7. bee

  in utrecht hebben fietsers veel voorrang op auto´s,vandaar dat het verkeer om de haverklap vastloopt,dus die mobiliteit kent grenzen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).