Vrouw overleden na aanrijding op Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Vrouw overleden na aanrijding op Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Vrouw overleden na aanrijding op Amsterdamsestraatweg

Vrouw overleden na aanrijding op Amsterdamsestraatweg
De Amsterdamsestraatweg is een van de straten die moet worden heringericht: Archiefbeeld DUIC
Een 70-jarige vrouw uit Utrecht is afgelopen donderdag 6 oktober overleden als gevolg van verwondingen die zij opliep door een aanrijding. De fatale botsing vond afgelopen 24 september plaats. 

Een 70-jarige vrouw uit Utrecht is afgelopen donderdag 6 oktober overleden als gevolg van verwondingen die zij opliep door een aanrijding. De fatale botsing vond afgelopen 24 september plaats. 

Die zaterdagmiddag 24 september stak de vrouw, naast een bushokje op de Amsterdamsestraatweg, het fietspad over. Op dat moment kwam van rechts een 18-jarige scooterbestuurder uit Utrecht aanrijden. De scooterbestuurder probeerde haar te ontwijken, maar raakte de vrouw die daardoor ten val kwam. Met letsel aan haar hoofd werd de Utrechtse naar een ziekenhuis gebracht.

Daar overleed zij donderdag 6 oktober.

7 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Tragisch. Ook hierom horen (snor)scooters niet op het fietspad. Ik zal niet zeggen dat iemand niet naar ten val kan komen in botsing met een fietser in volle vaart, maar de kans op ernstig letsel lijkt me aanzienlijk kleiner.

 2. Lenny

  Een sorscooter rijd te langzaam om tussen de auto’s te rijden.
  Menig fietser rijd harder dan een snorscooter tegenwoordig.
  Misschien is het beter om een maximum snelheid vast te stellen voor alle weggebruikers op een fietspad.

 3. kees van oosten

  Er wordt al heel lang geklaagd over de moeilijke oversteekbaarheid van de Amsterdamsestraatweg. Een heel eenvoudige oplossing is dat je als voetganger met een druk op de knop het verkeer (ook op de fietspaden) even op rood kan zetten. Daar is de gemeente echter helaas niet toe bereid. Integendeel, het beleid van wethouder Van Hooijdonk is juist om “overbodige” verkeerslichten buiten werking te stellen.

 4. Rob H.

  @Kees van Oosten:

  Het betreft hier een vrouw die bij een bushalte het FIETSPAD over wil steken. Wat dat met jouw punt te maken heeft, dat ontgaat me ten ene male.

 5. Jan

  Beste Kees, wat is dat voor een vreemde oplossing? Een stopknop voor voetgangers om te pas en te onpas in te drukken? Daar gaat vast geen misbruik van gemaakt worden… Maar ik zie dat je die onzin als excuus aangreep om Van Hooijdonk door het slijk te halen.

 6. BramD

  @Rob H: u kunt zich niet voorstellen dat er oversteekplaatsen mogelijk zijn voor voetgangers over een fietspad? Klopt dat je die in Utrecht bijna niet ziet. Ik ken er eentje bij het Smakkelaasrveld bij de ingang van de Media Markt. Ga maar eens kijken. Behoorlijk wat fietsers stoppen ook netjes als hun licht op rood staat. Ze zijn er echt, fatsoenlijke fietsers.

  @Jan: Een stopknop voor voetgangers? U bedoelt waarschijnlijk net zoiets als er voor fietsers is een knop is voor de verkeerslichten op hun fietspad? Dat kan toch ook bij voetgangersoversteekplaatsen bij fietspaden?

 7. Frank E.

  Het lijkt me dat het hier om een oversteek van een bushalte, over een eenbaansfietspad fietspad van zeg anderhalve meter breed, naar de stoep gaat. In zulke gevallen is een stoplicht écht niet gebruikelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).