Vrouw zonder rijbewijs haalt rare capriolen uit | De Utrechtse Internet Courant Vrouw zonder rijbewijs haalt rare capriolen uit | De Utrechtse Internet Courant

Vrouw zonder rijbewijs haalt rare capriolen uit

Vrouw zonder rijbewijs haalt rare capriolen uit
Twee Utrechtse agenten keken raar op toen zij een auto tegen het verkeer in de rotonde op het Eykmanplein zagen opdraaien. Er kwam volgens één van de agenten op het moment van de actie tegemoetkomend verkeer aan.

Twee Utrechtse agenten keken raar op toen zij een auto tegen het verkeer in de rotonde op het Eykmanplein zagen opdraaien. Er kwam volgens één van de agenten op het moment van de actie tegemoetkomend verkeer aan.

Het voertuig reed op de Kardinaal de Jongweg en wilde de Blauwkapelseweg oprijden. In plaats van de rotonde rechtsom driekwart te nemen besloot de bestuurster om de snelste weg te kiezen en linksaf te slaan op de rotonde.

De agenten zetten de auto aan de kant en toen bleek dat de vrouw achter het stuur niet bewust linksaf sloeg. “De bestuurster had geen rijbewijs en kennelijk geen idee wat de regels zijn”, aldus één van de agenten. Haar vriendin die naast haar zat liet haar even rijden.

“We hebben haar bekeurd en duidelijk gemaakt dat dit te idioot voor woorden is”, zegt de politie.

6 Reacties

Reageren
 1. Anne Marie ten Berge

  @ ja janwillem dit mag de politie doen: Raar opkijken, voertuig aan de kant zetten, rijbewijs vragen, bekeuren en duidelijk maken dat dit rare en onverantwoordelijk rijgedrag onacceptabel is. Dat is het. MEER mag de politie NIET doen. De politie kent de regels van waakzaam en dienstbaar zijn. Hopelijk is je rare vraag of dit mag , in mijn ogen ZEER rare vraag, of dit wel mag, hierbij beantwoord. Het tegemoet komende verkeer heeft het ook goed gedaan: bij dreigend gevaar snelheid aanpassen en gevaar signalen aanzetten. Deze bestuurder had zijn rijlessen niet vergeten.

 2. Nlz

  Is het dan niet mogelijk om die vriendin van wie deze dame mocht rijden ook aan te pakken? Dat is uiteindelijk degene die verantwoordelijk is zou je zeggen. Of is dat juridisch gezien dan weer niet mogelijk?

 3. cas

  Laat haar aub ook niet op de fiets stappen…..

 4. wim

  Deze vrouw had tenminste een excuus.

 5. bee

  @ NLZ

  daar is die boete toch aan gegeven .
  het is een beetje onduidelijk.

 6. Anne Marie ten Berge

  @ Ja, janwillem dat mag. Er mag raar opgekeken worden. De auto mag aan de kant gezet worden. Ander verkeer mag stopgezet worden. Er mag bekeurd worden en er mag duidelijk door de gezagdragers gezegd worden dat een dergelijk arrogant en idioot gedrag onacceptabel is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).