Vuelta strijkt neer in Utrecht: wielerploegen krijgen warm onthaal op afgeladen Vredenburgplein Vuelta strijkt neer in Utrecht: wielerploegen krijgen warm onthaal op afgeladen Vredenburgplein

Vuelta strijkt neer in Utrecht: wielerploegen krijgen warm onthaal op afgeladen Vredenburgplein

Vuelta strijkt neer in Utrecht: wielerploegen krijgen warm onthaal op afgeladen Vredenburgplein
Foto's: Bas van Setten
De Vuelta is donderdag na twee jaar wachten dan eindelijk neergestreken in Utrecht. De wielerploegen die de komende weken deelnemen aan de Spaanse wielerronde hebben zich donderdagavond op het Vredenburgplein aan het publiek gepresenteerd. Utrecht liep massaal uit om de renners een warm onthaal te geven.

De Vuelta is donderdag na twee jaar wachten dan eindelijk neergestreken in Utrecht. De wielerploegen die de komende weken deelnemen aan de Spaanse wielerronde hebben zich donderdagavond op het Vredenburgplein aan het publiek gepresenteerd. Utrecht liep massaal uit om de renners een warm onthaal te geven.

Duizenden mensen verzamelden zich eind van de middag op en rondom het Vredenburgplein om de ploegenpresentatie te kunnen zien. Burgemeester Sharon Dijksma heette het publiek en de Vuelta-karavaan welkom. “Nog één nacht slapen en het moment is eindelijk daar… En ik moet zeggen, dat zou tijd worden na twee jaar wachten (…) Ik ben een trotste burgemeester”, zei Dijksma. Ze sloot haar toespraak af met een welkomstboodschap in het Spaans.

Tekst loopt door onder de foto

Burgemeester Sharon Dijksma heet het publiek en de Vuelta-karavaan welkom.

Nadat Dijksma het podium had verlaten, was het de beurt aan de renners die de komende weken de Vuelta rijden. Vanaf het Hampton-hotel vertrokken de renners door Hoog Catharijne om zich op het podium op het Vredenburgplein aan het publiek te presenteren. Langs de route, van het Hampton-hotel naar het podium, stonden luid applaudisserende en juichende mensen.

Tekst loopt door onder de foto

De renners rijden door Hoog Catharijne naar het Vredenburgplein.

Als de renners het podium weer verlaten, is het warme onthaal nog niet voorbij. Ze begeven zich richting de singel voor TivoliVredenburg, om daar met hun ploeggenoten in een bootje te stappen. Als ze, begeleid door luid gejuich en fanfaremuziek, onder de bruggen doorvaren, zit de ploegenpresentatie erop. Team Jumbo-Visma sluit de rij. De renners kunnen zich voor gaan bereiden op de weken die komen gaan.

Tekst loopt door onder de foto

Team Jumbo-Visma vertrekt als laatste ploeg met de boot over de singel.

De renners beginnen de Vuelta vrijdag met een ploegentijdrit door Utrecht. De ploegen starten om de vier minuten aan hun ronde over het parcours van 23,3 kilometer. De etappe van zaterdag begint in ’s-Hertogenbosch en finisht aan het eind van de middag – na een lus door Utrecht – op het Utrecht Science Park. Zondag is de etappe in Breda en daarna vertrekt de Vuelta-karavaan naar Spanje. Het parcours van de Utrechtse etappes is hier te bekijken.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Erg spannend hoor,en Sharon gaat natuurlijk op onze kosten mee naar Spanje.

 2. Yoshua

  Ik was verbaasd dat fietsers per boot over de singel gingen.
  Bij een fietsevenement als de Vuelta die de stad eindelijk op de kaart had kunnen zetten moeten ze natuurlijk wel een waterfiets inzetten.
  Nu hebben we waarschijnlijk de stad weer niet op de kaart gezet door ze met een boot te laten varen.
  Gemiste kans van de mooiste en beste fietsstad van de aarde en omstreken.

 3. Marko

  Wat een schitterend onthaal kregen de renners gisteren. Prachtig om te zien hoe “aanraakbaar” deze sport nog is. Dat kan je niet voorstellen bij de Champions League, dat Messi en co eerst een rondje door Utrecht dribbelen voordat ze beginnen.

 4. W.

  Het was ontzettend leuk om erbij te zijn en de renners zo allemaal voorbij te zien komen. Goede sfeer en gemoedelijke drukte: een goed gevuld Vredenburg maar niet te druk.

 5. Katja

  Geen enkele wanklank, kijk voetbal”supporters”, zó kan, en moet het dus.

 6. Hans

  Utrecht stond al lang op de kaart. Daar hadden we deze kostenpost niet voor nodig. Het geld had beter besteed kunnen worden.

 7. Koel Hoofd

  Waar zijn eigenlijk de vrouwen in het publiek?
  Je ziet ze anders vaak zat in lycrapakjes op de fiets door en om de stad racen.

  @Yoshua
  Briljant idee!

  @Katja
  Zoek een verklaring daarvoor in deze richting: wielrennen is de sport van de hoogopgeleiden die de bijpassende lycra outfitjes en dure racefietsen kunnen betalen, voor voetbal heb je enkel een bal, wat ruimte en paar maten nodig.
  Toch verdienen aan de top die schuppers meer dan die trappers….

 8. Confusius

  Raar dat de organisatie zo’n beetje alle lelijke plekken van Utrecht in beeld brengt en in beeld laat brengen. Utrecht is zo mooi. En waartussen hou je de botenparade en de ploegenpresentatie? Tussen allerlei jaren zeventig, tachtig, negentig en tweeduizend meuk-architectuur.

 9. dirk van zuylen

  Die onderste foto geeft gewoon weer, wat Utrecht NIET wil zijn. Een lelijke onoriginele , betonschroothoop .. Glas, en beton, alles waar échte Utrechters NIET van houden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).