Vuur aan Atoomweg in Utrecht wordt steeds heviger; mogelijk brandt het pand volledig af Vuur aan Atoomweg in Utrecht wordt steeds heviger; mogelijk brandt het pand volledig af

Vuur aan Atoomweg in Utrecht wordt steeds heviger; mogelijk brandt het pand volledig af

Vuur aan Atoomweg in Utrecht wordt steeds heviger; mogelijk brandt het pand volledig af
Foto's: Jasper Witte
Het is tot dusver niet gelukt om de brand aan de Atoomweg in Utrecht te blussen. Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt dat mogelijk het hele pand afbrandt.

Het is tot dusver niet gelukt om de brand aan de Atoomweg in Utrecht te blussen. Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt dat mogelijk het hele pand afbrandt.

Het gaat om een brand tussen twee opslaglocaties aan de Atoom- en Reactorwerg op industrieterrein Lage Weide. Het vuur werd vlak voor 13.00 uur ontdekt en VRU besloot al snel op te schalen.

Ook is speciaal blusgereedschap ingezet om het vuur van buitenaf te bestrijden. Dit lijkt echter niet te werken. VRU meldde rond 16.30 uur dat de band uitslaand is en dat mogelijk het hele pand zal afbranden.

Volgens de veiligheidsregio hebben alle personeelsleden het pand veilig kunnen verlaten.

Rookwolk

Vanaf een afstand is een grote zwarte rookpluim te zien. VRU zegt dat de rookwolk richting het noorden trekt. “Bij overlast van de rook is zoals gebruikelijk het advies de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen“, aldus de veiligheidsregio.

Rijkswaterstaat laat via Twitter weten dat het verkeer op de A2 richting Den Bosch hinder ondervindt van de brand. Zo staat er een file voor de Leidsche Rijntunnel. “Laat je niet afleiden en blijft alert”, schrijft Rijkswaterstaat.

Rond 18.30 uur meldde VRU dat de brandweer nog zo’n twee á drie uur bezig is met nabluswerkzaamheden. Tot dit is afgerond blijft de naastgelegen weg afgesloten voor verkeer.

Foto: Djayden Overwater

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ik dacht even dat nu eindelijk de biomassacentrale op volle kracht ging draaien zodat we geen Russisch gas meer nodig zouden hebben in 030. Ff wat dood hout uit Amelisweerd opstoken of zo. Maar helaas…..

 2. Geenstijl@Utrecht

  Het gaat wel als een lopend vuurtje door Utrecht.

 3. Truus

  JdV

  Het hou(d)t je maar bezig he?

  Lekker on-topic ook.

  Een man met een agenda.

 4. JdV

  @Truus: Niks mis met een agenda. Ik kan het u van harte aanbevelen.

 5. Utrechtvoorutrecht

  @JdV Wat heeft dat met de A27 te maken?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).