VVD pleit voor vrijere verhuur boten en voor minder regels | De Utrechtse Internet Courant VVD pleit voor vrijere verhuur boten en voor minder regels | De Utrechtse Internet Courant

VVD pleit voor vrijere verhuur boten en voor minder regels

VVD pleit voor vrijere verhuur boten en voor minder regels

De VVD heeft een debat aangekaart over de regels rond de verhuur van boten. De partij vindt dat de regels rond de verhuur van boten ‘grondig moeten worden herzien’. 

“Vanwege de zonnige zomer vertoeven Utrechters en de aanwezige toeristen graag op het water. Voor het huren van een roeibootje, waterfiets of fluisterbootje is dus veel interesse”, aldus VVD-raadslid André van Schie. “Maar door het oerwoud aan regels zijn er weinig ondernemers die de ruimte krijgen om daadwerkelijk te verhuren.”

De VVD denkt dat het door de enorme hoeveelheid regels moeilijk is om belangrijke regels op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid zorgvuldig te handhaven op de Utrechtse wateren. “Denk dan aan de kwaliteit van de boten, maar ook aan het controleren van de vaarbewijzen van de kapiteins van grotere boten: mag die wel die 20 borrelende mensen aan boord vervoeren?”, verduidelijkt Van Schie. “Het is hoog tijd de regels integraal te herzien, zodat het voor ondernemers, inwoners en toeristen duidelijker en veiliger wordt op de Utrechtse wateren.” 

Betrokkenen uit de sector kunnen tijdens een Raadsinformatieavond in september meepraten over het onderwerp en mogelijke oplossingen.

7 Reacties

Reageren
 1. Tja

  Tuurlijk joh, omdat de gemeente niet kan handhaven, moet er minder regels komen en daarmee zou het veiliger worden? Weet niet wat ze daar slikken bij de VVD? Daarnaast ervaren binnenstadsbewoners alleen maar meer overlast door steeds meer partijen die al niet niet legaal diensten aanbieden op het water. Maar ja, er moet weer (meer) geld verdiend worden aldus de VVD, ten koste van de bewoners.

 2. citaat NRC van vandaag

  Nav dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen: “Het aantal ongelukken met recreatieboten is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Bij de politie en het recreatieschap Midden-Nederland, samen verantwoordelijk voor de controle en handhaving op de Vinkeveense Plassen, komen alleen al tientallen meldingen per jaar binnen over illegaal snelvaren.”

 3. Jiri

  Prima plan van de VVD. Zoals wel vaker in Utrecht. Nu landelijk nog….

 4. Ronald

  Prima plan, waarom zou je bootverhuur tegen houden, als de wachtlijst voor ligplekken zo lang is, dat bewoners zichzelf er niet eens meer onder kunnen zetten!

 5. Remco

  https://www.goboat.nl opgelost

 6. Ronald

  Denkt de VVD dan ook na over voldoende voorzieningen voor de extra verhuurbootjes? Bijvoorbeeld extra vaarwater, aanlegsteigers en openbare toiletten en afvalcontainiers langs het water? Utrecht is geen Amsterdam!! Verder zijn de regels duidelijk. Ik vraag me af of Andre van Schie zich goed verdiept heeft in de materie. Zie voor duidelijke regelgeving de Havenatlas en Havenverordening op de site van de Gemeente Utrecht.

 7. Tina

  Weer een gast die geen verstand van zaken heeft. Nog meer spelende dronken kinderen. Als ze op het water willen gaan ze lekkerin de opblaas boot in de sloot.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).