VVD-raadslid Queeny Rajkowski: ‘Hijs de regenboogvlag in Utrecht’ | De Utrechtse Internet Courant VVD-raadslid Queeny Rajkowski: ‘Hijs de regenboogvlag in Utrecht’ | De Utrechtse Internet Courant

VVD-raadslid Queeny Rajkowski: ‘Hijs de regenboogvlag in Utrecht’

VVD-raadslid Queeny Rajkowski: ‘Hijs de regenboogvlag in Utrecht’
Archieffoto
VVD-raadslid Queeny Rajkowski gaat aan wethouder Linda Voortman vragen of de regenboogvlag in Utrecht gehesen kan worden als protest tegen de veelbesproken Nashville-verklaring. In deze verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen.

VVD-raadslid Queeny Rajkowski gaat aan wethouder Linda Voortman vragen of de regenboogvlag in Utrecht gehesen kan worden als protest tegen de veelbesproken Nashville-verklaring. In deze verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen.

“Normaal gesproken ben ik niet zo voor symboolmaatregelen, maar in dit geval kan een symboolmaatregel ook een statement zijn.” Rajkowski gaat het gemeentebestuur oproepen om de regenboogvlag te hijsen als statement tegen de Nashville-verklaring. Deze verklaring is ondertekend door honderden predikanten, voorgangers en politici. In deze verklaring staat onder andere: “Wij bevestigen dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren.”

Volgens het VVD-raadslid past deze gedachten niet bij een stad als Utrecht: “Hier maakt het niet uit van wie je houdt, in Utrecht omarmen wij deze vrijheid en gaan we met respect met elkaar om.” In Utrecht wordt jaarlijks tijdens de coming-outdag al de vlag gehesen: “Nu kunnen we ook het statement maken wanneer het nodig is.”

De gemeente Amsterdam heeft maandag al de regenboogvlag gehesen. Het Openbaar Ministerie heeft ook bekend gemaakt de Nashville-verklaring te beoordelen op eventuele strafbaarheid.

UPDATE: De regenboogvlag is gehesen bij het Utrechtse stadskantoor.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Joep

  Het is wel Queeny’s eigen VVD die al jaren drijft op de steun van de fundamentalistische SGP, landelijk gezien. Daarom valt de VVD deze gristenbroeders ook nooit aan of af.

  Stem van de SGP voor de neo-liberale-agenda is veel te belangrijk.
  Je mag alleen maar fundamentalisten van andere geloven bashen, maar nooit de gristen-fundamentalisten.

  Daarom heeft deze Queeny (en de VVD) een dikke laag boter op haar hoofd. Doet me denken aan andere VVD’er die het liberalisme alleen met de mond belijden en niet met hun stemmen, beleid en bestuur.

 2. Walter

  Volgens mij zit zij bij de verkeerde politieke partij,Groen Links/D66 zou haar beter passen.

 3. Bill

  @Joep: Lokale takken van partijen kunnen totaal anders tegenover standpunten uit de landelijke politiek staan zolang het geen urgente punten zijn, van links naar rechts zijn er talloze voorbeelden. Goed dat de VVD zich hiervoor uitspreekt, dit hebben we als stad nodig..!

 4. Herman

  Goed initiatief!
  De GPV is een enge partij met extremistische opvattingen, in de basis vergelijkbaar met DENK. Alleen heeft de GPV geleerd haar echtecopcattingen te verstoppen door een zogenaamde keurige uitstraling.

 5. Joep

  Nou Bill

  Kennelijk vertegenwoordigt zij dan “de VVD” niet, als haar lokale afdeling er zo extreem anders over denkt he ;). Misschien moet ze uit de partij stappen, net zoals de 2 burgmeesters van VVD huize na decennia aan lidmaatschap recentelijk al gedaan hebben. Met deze neopartij wil niemand toch iets meer te maken hebben.

 6. cas

  Is de mening van de kerk niet vrijheid van geloof?? Het is gewoon een feit dat er altijd mensen blijven die niets moeten hebben van LHGBHTXYZ gemeenschap. Dat moeten ze zelf ook eens gaan inzien en accepteren.

 7. Naomi

  Als de Nashville verklaring uit de islamitische hoek was gekomen was het waarschijnlijk volledig stil gebleven op een paar mensen uit populistische contreien
  na. Ik heb niet de indruk dat deze ophef uit daadwerkelijke compassie, lef of overtuiging voortkomt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).