VVD ziet kastenwand De Utrecht graag in bibliotheek Neude | De Utrechtse Internet Courant VVD ziet kastenwand De Utrecht graag in bibliotheek Neude | De Utrechtse Internet Courant

VVD ziet kastenwand De Utrecht graag in bibliotheek Neude

VVD ziet kastenwand De Utrecht graag in bibliotheek Neude
Onderdelen van De Utrecht, waaronder de kastenwand. (Arjan den Boer / Centraal Museum)
De VVD in Utrecht ziet graag dat de voormalige bibliotheek van het pand De Utrecht op een publiek toegankelijk plek komt te staan. De kastenwand staat nu nog bij Vitens in Soestduinen. Arjan den Boer meldde in de DUIC-krant dat de bibliotheek daar weg moet. Het Centraal Museum is op zoek naar een nieuwe plek voor de bibliotheek.

De VVD in Utrecht ziet graag dat de voormalige bibliotheek van het pand De Utrecht op een publiek toegankelijk plek komt te staan. De kastenwand staat nu nog bij Vitens in Soestduinen. Arjan den Boer meldde in de DUIC-krant dat de bibliotheek daar weg moet. Het Centraal Museum is op zoek naar een nieuwe plek voor de bibliotheek.

Ooit stond herbouw van dit legendarische jugendstil gebouw zelfs in het verkiezingsprogramma van de VVD Utrecht. De partij waardeert de aanwezigheid van diverse architectonische elementen van De Utrecht in onze gemeente, zoals in en rond TivoliVredenburg.

Nu de VVD heeft gelezen dat de kastenwand weg moet bij Vitens ziet de fractie de tien meter lange kastenwand graag in de toekomstige Centrale Bibliotheek op de Neude komen. Via schriftelijke vragen roept de politieke partij het college op om in gesprek te gaan met het Centraal Museum en de directie van de Utrechtse bibliotheek.

9 Reacties

Reageren
 1. Paul

  goed plan VVD !

 2. Kees N

  Dit lijkt me een fantastisch idee!

 3. Ted Danson

  Wat een bemoeienis met private aangelegenheden van de VVD, dít lijkt me nou typisch iets wat ‘de markt’ prima kan regelen. Volgende week staan ze gewoon weer over betutteling te zaniken natuurlijk.

 4. Bill

  Ted: Dit is juist een prima plan dat je niet aan de marktpartijen moet overlaten. Het hoort bij het Utrechts cultureel historisch verleden en daarom van ultiem belang om dit voor de stad te conserveren en er voor te waken dat het door knulligheden buiten de Utrechtse stadsgrenzen een plek zal krijgen.

  Wellicht ooit weer herenigd in een nagebouwde “De Utrecht”? Wie weet.

  VVD, ga zo door!

 5. Ted Danson

  Op zich prima Bill dat een partij zich hiermee wil bemoeien, en ik ben het er volledig mee eens. Maar nu wil ik de VVD dus niet meer horen over dat de markt alles prima zelf kan regelen, voorál wat betreft zaken van cultureel belang heeft juist deze partij het principe dat de markt de baas is overal tot in den treure doorgevoerd, met alle schade vandien.

  Het verbaast me dat deze overheidsbemoeienis met privébezit nu ineens zo prominent wordt ge-PR’d (al verbaast het opportunisme me tegelijk ook weer niet, typisch VVD in verkiezingstijd dit).

 6. herman

  De VVD is een heus mediaoffensief in Utrecht begonnen. Op veel lokale initiatieven wordt snel gereageerd. Goede publiciteitsmachine hebben ze hier…

  De verkiezingen in maart zullen daar vast mee te maken hebben, het opportunisme is ook in de inhoud zichtbaar. Opeens moet de overheid zich, geheel tegen de VVD natuur in, er mee gaan bemoeien…

 7. Bill

  Ja, het feit dat een partij zich erover druk maakt is naar mijn idee geweldig, dat het de VVD ia misschien verbazingwekkend, dat andere partijen binnen de gemeenteraad het niet doen erg jammer. En dat heeft niets te maken met verkiezingsretoriek maar met hart voor de stad.

  Ik denk ook dat de lokale afdeling van partijen in sommige gevallen toch echt wel andere standpunten heeft dan nationaal, en dit lijkt mij zo’n voorbeeld.

 8. Maria

  Ook de lokale VVD is – als het ze uitkomt – zéér principieel waar de grens ligt voor de politiek om zich met privézaken te bemoeien. Dit blijft een tamelijk willekeurige kast die blijkbaar bij VVD’ers in de smaak valt. In verkiezingstijd is het hart voor de stad dan toch echt heel anders dan we op andere momenten hebben gezien, en ook na de verkiezingen weer zullen zien ben ik bang.

  VVD in campagnetijd: wij zetten ons vol in voor het behoud van cultuur. Houd die instelling eens 4 jaar lang vol, en we praten verder.

 9. Alma

  Vooral doen!! Ik wil die kastenwand graag kunnen bewonderen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).