Waarom is de Tolsteegbrug bij het Ledig Erf deels afgesloten? | De Utrechtse Internet Courant Waarom is de Tolsteegbrug bij het Ledig Erf deels afgesloten? | De Utrechtse Internet Courant

Waarom is de Tolsteegbrug bij het Ledig Erf deels afgesloten?

Waarom is de Tolsteegbrug bij het Ledig Erf deels afgesloten?
Voertuig van bouwpersoneel geparkeerd op de brug.
Tot maart 2018 wordt er gewerkt aan de Tolsteegbrug bij het Ledig Erf. Tijdens de werkzaamheden is een deel van de brug afgesloten. DUIC kreeg echter enkele vragen over deze afsluiting, omdat er niet wordt gewerkt óp de brug, maar alleen aan de onderkant. Waarom is de Tolsteegbrug dan afgesloten?

Tot maart 2018 wordt er gewerkt aan de Tolsteegbrug bij het Ledig Erf. Tijdens de werkzaamheden is een deel van de brug afgesloten. DUIC kreeg echter enkele vragen over deze afsluiting, omdat er niet wordt gewerkt óp de brug, maar alleen aan de onderkant. Waarom is de Tolsteegbrug dan afgesloten?

De Tolsteegbrug is gebouwd in 1924. Na al die jaren is het beton aan de onderkant beschadigd en op sommige plekken gescheurd. Dit zou niet gevaarlijk zijn, maar er moeten wel reparaties plaatsvinden. Het beton wordt verwijderd en opnieuw aangebracht. Het herstelwerk startte op 2 oktober 2017 en de gemeente verwacht half maart 2018 hiermee klaar te zijn.

Voetgangers en fietsers kunnen gewoon in twee richtingen over de brug lopen en fietsen, voor autoverkeer is vanaf 9 oktober tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. De gemeente communiceert dat dit komt omdat de ruimte beperkt is bij de brug. Maar enkele lezers gaven aan dat er voertuigen geparkeerd worden op de brug en dat daardoor de ruimte te beperkt is. Als de voertuigen ergens anders geparkeerd zouden worden dan is er genoeg ruimte om gewoon tweerichtingsverkeer te hebben.

De gemeente laat nu weten dat de weg niet is afgesloten vanwege de beperkte ruimte op de brug, maar omdat de brug verzwakt is door de werkzaamheden. “Bij de werkzaamheden aan de onderzijde van de brug worden stukken beton verwijderd. Dit betekent een tijdelijke verzwakking van de draagkracht van dat deel van de brug. Uit voorzorg wordt dat deel tijdens de werkzaamheden vrijgehouden van verkeer.”

8 Reacties

Reageren
  1. Natte Otter

    6 maanden over nog geen 100m2 beton. Dat moet toch sneller kunnen. Ik wil niet de complexiteit van de klus onderschatten, maar 6 maanden…

  2. Rotatingfan

    Winterperiode, iets met vorstverlet en bouwvoorschriften voor het werken onder een bepaalde temperatuur. Daarnaast is het een cultureel erfstuk van de vorige eeuw. Je weet niet wat er achter het oude beton zit. Ik verwacht hierdoor dat de constructies een slag om de arm is.

  3. Anky

    Enne de zware vrachtwagens( voorraad oa AH) mogen er ook gewoon over heenrijden

  4. W.Paap

    He, maar de mensen de bezig zijn parkeren wel hun voertuigen op het verzwakte deel van de brug? Laatst nog een geparkeerde auto van toezichthouders daar geparkeerd gezien.

  5. JdV

    Omdat efficiënt werken, efficiënt plannen, slim aanbesteden en het werken van ambtenaren nou eenmaal niet samen gaan. Daarom dus.

  6. WvR

    @JdV: En omdat men wil dat de route open gehouden wordt terwijl er aan gewerkt wordt, dat er een stortvloed aan regelgeving op milieu, aansprakelijkheid en omgevingsgebiedbeleid is waar door de aannemer aan voldaan moet worden. De ambtenarij helpt niet mee, nee, maar als er binnen de lijntjes gekleurd moet worden. denk ik niet dat dit in een maandje gefixed had kunnen zijn.

  7. ban de negativiteit

    Mensen zijn zo negatief.. Wees blij dat er aan gewerkt wordt en geen last van hebt. Met het terrasseizoen is iedereen weer happy!

  8. Stolze

    Kan men dan het wegdek van de brug tegelijk even aanpakken?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).