Fietspad langs Moreelsepark al meer dan een half jaar afgesloten; Waarom eigenlijk? | De Utrechtse Internet Courant Fietspad langs Moreelsepark al meer dan een half jaar afgesloten; Waarom eigenlijk? | De Utrechtse Internet Courant

Fietspad langs Moreelsepark al meer dan een half jaar afgesloten; Waarom eigenlijk?

Fietspad langs Moreelsepark al meer dan een half jaar afgesloten; Waarom eigenlijk?
Het fietspad op de Catharijnesingel ter hoogte van het Moreelsepark is al maanden afgesloten. Fietsers richting Vaartsche Rijn moeten al lange tijd om de rechtbank heen fietsen, maar het einde is in zicht: de gemeente verwacht dat dit nog tot 22 juli duurt.

Het fietspad op de Catharijnesingel ter hoogte van het Moreelsepark is al maanden afgesloten. Fietsers richting Vaartsche Rijn moeten al lange tijd om de rechtbank heen fietsen, maar het einde is in zicht: de gemeente verwacht dat dit nog tot 22 juli duurt.

De werkzaamheden aan de overkant van de straat, het heropenen van de singel, hebben ook effect op de fietspaden aan de stationskant van de Catharijnesingel. Ter hoogte van het Moreelsepark is het fietspad al sinds oktober 2018 afgesloten, wat voor fietsers en voetgangers betekent dat zij worden omgeleid.

(Tekst gaat door onder afbeelding)

Door het afgraven van de singel moeten er nieuwe kabels worden gelegd onder de fietspaden van de andere straat. Op dit moment is het fietspad ter hoogte van de rechtbank hiervoor nog opengebroken. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het fietspad naar verwachting in de week van 22 juli weer opengaat.

10 Reacties

Reageren
 1. René

  Komt er eindelijk een einde aan het onveilig en (voor enkelen ook verbaal) onbeschofte gedrag van de spookfietsers (!!) áls voor de fietsers die voor het gemak maar even om de werkzaamheden fietsen… over de weg (!?).

  Verbazingwekkend hoe mensen zich gedragen door dat kleine stukje niet om te fietsen en ook nog verwachten dat ze alle ruimte krijgen om hun weg te vervolgen. Enkele spookfietser fietsen lekker door tot de kruising bij de Smeebrug waarbij ze het tegemoet komen fietsverkeer ernstig hinderen.

  Teleurstellend dat er geen goed toezicht is gehouden en er niet wordt opgetreden tegen dit gevaarlijke en onbeschofte fietsgedrag. Zelf ben ik een paar keer getuige geweest van enkele hinderlijke maar ook zeer gevaarlijke situaties, veroorzaakt door boven omschreven gedrag. Om niet te vergeten het gedrag van mensen die menen recht te hebben op de ruimte die ze nemen.

  Al met al roept het nogal wat bij me op waarbij ik me als fietser niet zal schuwen te kiezen voor mijn eigen veiligheid.

 2. Coenraad V

  Opmerkelijk dat je op het fietspad aan de overkant (dus dichter tegen de catharijnesingel aan) wel gewoon kunt fietsen, en niet omgeleid wordt.
  De logica was voor mij dus ook ver te zoeken, wel fijn dat je straks weer gewoon rechtdoor kunt fietsen, maar…..voor hoe lang…..voordat er weer een nieuwe wegafzetting / omleiding zich aandient.

 3. Tim

  Waarom regelt Utrecht nooit dat je op één of andere manier langs de afsluiting kunt fietsen, bijvoorbeeld door een stukje autoweg af te zetten? Bij de Overste den Oudenlaan was de lange afsluiting ook een ramp terwijl daar ruimte zat was om een stukje autoweg af te staan.

 4. bee

  ze moeten eens leren om iets af te maken .
  ze breken overal alles open .

 5. Jeroen

  Het weekend van de 22 start de Parade. Ik denk dat de fietsers er dan nog steeds niet langs kunnen. Geen prioriteit.

 6. Michiel

  Is in de week van 22 juli de Parade daar niet? Nog even langer afgesloten dus.

 7. Jeroen

  Hoezo “de gemeente verwacht dat dit nog tot 22 juli duurt”: ze bedoelen dat 22 juli de eesrte dag is dat ze niet meer bezig zijn. Maar dat is niet om de fietsen. doorgang te verlenen, want dat weekend is de Parade gestart. Zoals zo vaak komt de fietser op de tweede plaats

 8. René

  @Coenraad V: hoezo fietsers omleiden die aan de overkant (Catharijnesingel) fietsen? Waarom? Dat heeft er helemaal niks mee te maken.

  @Jeroen: hoezo fietsers komen op de 2e plaats? Integendeel, je wordt heel duidelijk en op een passende, veilige manier een klein stukje omgeleid.

  @Tim: die ruimte is hier niet.

  Relax mensen, gewoon even een klein stukkie omfietsen. Nothing on the hand.

 9. Cor Nelis

  En dat wil de fietshoofdstad van de wereld worden…..

 10. J

  Jammer dat dit al zo lang gesloten is, kies regelmatig deze route om er achter te komen dat het tijdens de omleiding weer afgesloten is en je nóg verder wordt omgeleid… Misschien volgende keer toch maar de auto pakken…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).