Waarschuwingsborden in Utrechtse wijk Oog in Al moeten overlast terugdringen Waarschuwingsborden in Utrechtse wijk Oog in Al moeten overlast terugdringen

Waarschuwingsborden in Utrechtse wijk Oog in Al moeten overlast terugdringen

Waarschuwingsborden in Utrechtse wijk Oog in Al moeten overlast terugdringen
Bron: Instagramaccount Wijkagenten Oog In Al
De politie heeft in samenwerking met de gemeente borden neergezet in de wijk Oog in Al. Op de borden staat dat het verboden is om na 22.00 uur geluidsoverlast te veroorzaken. De borden moeten de toegenomen overlast in de wijk tegengaan.

De politie heeft in samenwerking met de gemeente borden neergezet in de wijk Oog in Al. Op de borden staat dat het verboden is om na 22.00 uur geluidsoverlast te veroorzaken. De borden moeten de toegenomen overlast in de wijk tegengaan.

De wijkagenten merken dat de overlast in Oog in Al afgelopen tijd is toegenomen. Ze noemen daarvoor meerdere oorzaken, zoals de coronamaatregelen, het mooie weer en de vakantietijd. Volgens de wijkagenten zien ze regelmatig dat mensen elkaar ’s nachts opzoeken. “Toch wel erg vervelend als dit voor je woning plaatsvindt en je nachtrust verstoord wordt.”

Op verschillende plekken in de wijk is overlast van mensen die ’s nachts rondhangen, maar het Herderplein, de Keulsekade, het 24 Oktoberplein en het Rachmaninoffplantsoen springen er volgens de politie uit. Op die plekken zijn borden geplaatst waarop wordt gewaarschuwd dat het verboden is om nachtrust te verstoren door geluidsoverlast.

Mensen die toch voor overlast zorgen, kunnen een boete van 140 euro krijgen. De wijkagenten zeggen dan ook dat ze bij overlast op zullen treden.

19 Reacties

Reageren
 1. Cor

  Fraai is dat. Heb je al overlast, gaat er ook nog eens een wijkagent optreden.

 2. Joris

  Dergelijke borden mogen wat mij betreft door de hele stad opgehangen worden!

 3. Lombokker

  All animals are equal, but some animals are more equal than others.
  Want de elite moet natuurlijk wel rustig kunnen slapen.

 4. Hetty

  Ik heb altijd gedacht, dat het in Oog in Al zo rustig wonen was….op stand, zoals men dat vroeger noemde. Nu is Oog al Al blijkbaar een gewone volkswijk van Utrecht geworden, maar of dat zo erg is?….Toch maar verhuizen naar het super-chique Rijnsweerd dan maar ???

 5. Karla

  Mogen die ook in de binnenstad? Bij de trappen van Tivoli bijvoorbeeld? Of op het Stadhuisplein? Want daar wonen ook mensen die, hoewel zij best weten dat je in de binnenstad altijd wat meer geluid hebt, OOK graag snachts willen slapen.
  Alsof niet iedereen in Utreg recht heeft op een normale nachtrust!

  Alsof een bord helpt, trouwens 🙂

 6. Scherpschutter

  Kijk. Dat zal de overlast leren!

  Vakwerk, heren en dames ambtenaren. Probleem opgelost.

 7. Pee

  Zal het helpen die borden?

 8. Katja

  Haha ! Dit gaat juist tegenovergesteld werken, helaas…

 9. Jochie

  Uhm betekent dit dan dat er ook gehandhaafd zal worden? Zoja, dan zijn deze borden ook welkom op Kanaleneiland..

 10. Piet

  Foei Schavuit!

 11. JdV

  Zie ze lopen. Zwetend. Benauwd om zich heen kijkend. Dat bord volgt hun overal. Zelfs het idee om overlast te plegen verdwijnt spontaan. Naar huis en slapen. Hopelijk is het bord dan binnenkort weg. Elke avond om 21.45 muisstil.
  Wat een wereldbord. Moeten we vaker doen.

 12. Joost Bal

  Mogen die bordjes ook bij de parkeerplaats van Fort aan de Klop, onderaan de Muick Keizerbrug waar het iedere avond en nacht feest is met zwaar vuurwerk, lachgas, racende auto’s en keiharde muziek en schreeuwen tot een uurtje of 5 ‘s morgens. Misschien dat de bordjes wel helpen, want de politie wilt er niets aan doen.

 13. Berend

  In majella en nieuw engeland ook aub. Tip van de gemeenteambtenaar: meneer spreek uw buren er op aan. 1. Het zijn geen buren. 2. Ik heb niet het idee dat ze mijn taal spreken. Tja. Dan wordt het lastig.

 14. Don

  Wat een kranig en moedig optreden weer van de gemeente Utrecht. Overlast gevers zitten inmiddels sidderend en bevend aan hun huiswerk of wordt dit nog onderzocht. Zijn de mensen die dit bedacht hebben al voorgedragen voor een lintje. Helpen deze bordjes ook tegen brallende studenten dan wil ik er ook wel een paar bij mij in de buurt. Maar wat ik me afvraag het is toch altijd al muisstil in Oog in Al. Of is dat de truc de bordjes zijn hier opgehangen om aan te tonen dat bordjes ophangen wel degelijk helpt.

 15. Fred

  Toch altijd gedacht dat de Keulsekade aan de overkant van het Merwedekanaal lag en niet in Oog in Al.

 16. Koel Hoofd

  Het college en ambtenaren kunnen weer rustig slapen na gedane zware arbeid….

 17. Lexus

  Alles staat of valt met het fatsoen van de inwoners. En dat ontbreekt. En verder staat of valt alles met de handhaving van het verbod. En — u raadt het al — die ontbreekt ook. Jammer van die dure bordjes. Zonde van het geld.

 18. Bah

  Wat Lombokker zegt.

 19. bawang putih

  kunnen die borden aub landelijk worden opgehangen in alle woongebieden, alvast bedankt!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).