Wandelen over bollendak afgelast vanwege juridische aansprakelijkheid, maar er blijft een hoop te doen tijdens Rondje Singel Wandelen over bollendak afgelast vanwege juridische aansprakelijkheid, maar er blijft een hoop te doen tijdens Rondje Singel

Wandelen over bollendak afgelast vanwege juridische aansprakelijkheid, maar er blijft een hoop te doen tijdens Rondje Singel

Wandelen over bollendak afgelast vanwege juridische aansprakelijkheid, maar er blijft een hoop te doen tijdens Rondje Singel
Archiefbeeld Stationsplein. Foto: Robert Oosterbroek
Het zou een unieke wandeling worden, 21 mensen zouden zondag over het bollendak op het Stationsplein in Utrecht mogen wandelen. Maar de activiteit, in het kader van Rondje Singel, gaat niet door. De betrokken partijen is het niet gelukt om de juiste afspraken te maken over de juridische aansprakelijkheid. Er staan wel nog zo’n 150 andere activiteiten op het programma.

Het zou een unieke wandeling worden, 21 mensen zouden zondag over het bollendak op het Stationsplein in Utrecht mogen wandelen. Maar de activiteit, in het kader van Rondje Singel, gaat niet door. De betrokken partijen is het niet gelukt om de juiste afspraken te maken over de juridische aansprakelijkheid. Er staan wel nog zo’n 150 andere activiteiten op het programma.

Aankomend weekend zijn er vele activiteiten in het Stationsgebied als onderdeel van het Rondje Singel. Met Rondje Singel wordt gevierd dat de singel weer rond is, maar ook worden het 900-jarig bestaan van de stad, de start van het culturele seizoen met het Uitfeest en het resultaat van vijftien jaar bouwen in het Stationsgebied gevierd.

Er staan komend weekend zo’n 150 onderdelen op het programma, maar het wandelen over het bollendak gaat dus niet door. De gemeente schrijft daarover: “We wilden graag mensen voor de deelnemers aan het evenement werven en het evenement tegelijkertijd nog verder finetunen. Nu we alle juridische maatregelen hebben uitgewerkt blijkt het helaas toch niet te lukken. Er waren nog geen winnaars geselecteerd maar alle aanmelders hebben wel bericht gehad.”

Wat kan er nog wel?

Je kunt bijvoorbeeld meevaren met de Literatuurboot en luisteren naar verhalen van dichters en schrijvers zoals Ronald Giphart, Storm Vogel en Asmae Amaddaou. Ook varen op een andere bijzondere boot behoort tot de mogelijkheden: in 1997 werd in Leidsche Rijn een wrak van een Romeinse Rijnhaak opgegraven. Het schip is gereconstrueerd en De Meern 1, zoals het schip nu heet, vaart dit weekend over de singel.

Je kunt je zaterdag en zondag ook laten onderdompelen in andere culturen. Bij park Sonnenborgh is het Dabke Festival en ook op Paardenveld wordt gedanst. In Wolvenplein is een kunstroute en Gaudeamus Festival besteedt aan de hand van muziek en experiment aandacht aan de situatie in Oekraïne.

Voor de waaghalzen is Club Dare in het Stationsgebied de juiste plek. Je kunt hier namelijk abseilen langs de glazen gevel van Creative Valley en op Smakkelaarsveld ligt een honderd meter lange stormbaan.

7 Reacties

Reageren
 1. FB59

  Tja, wat moet ik denken. Sharon in California en vervolgens naar Madrid (Vuelta). Utrecht 900 jaar gaat los op onverantwoorde manier. Wat zijn de kosten van de viering van de singel is rond en die van Sharon?

 2. Wim

  @FB59
  Wat zeur je weer over geld. Mogen bewoners niet gewoon feestvieren of wat bijzonders bijwonen.
  Dit gezeur hangt de meeste mensen de strot uit.

 3. BW

  We hebben uiteraard niet allemaal dezelfde interesses, maar waarom zou iemand een rondje over dat dak willen lopen? Uitzicht vanaf dat dak lijkt me niet heel bijzonder (want niet heel hoog en ingeklemd tussen allemaal gebouwen).

 4. Bart

  @FB59 Leg eens uit wat hier “onverantwoord” is? Het is nogal makkelijk om iets te roepen zonder onderbouwing. Daarmee zet je wel een negatieve toon neer. Bovendien zijn deze kosten waarschijnlijk in de gemeentelijke begroting opgenomen. Daarmee is er op democratische wijze door de gemeenteraad een afgewogen keuze gemaakt om het begrote geld hiervoor ter beschikking te stellen. Daar is niks onverantwoordelijks aan.

 5. Lexus

  Geen probleem met rustige activiteiten. Er ligt inmiddels een bruikbaar rechterlijk vonnis voor overlast in het Wilhelminapark. Maar wat mij betreft moeten alle overlastgevende festiviteiten uit de Utrechtse woonwijken, dus ook uit het centrum, verbannen worden. Onder de toekomstige windmolens in Rijnenburg kunnen de vele lawaaiproducties zonder problemen gehouden worden.

 6. Koel Hoofd

  Dus het bollendak is gered van een lot als Utrechtse vermaaklocatie?

 7. Gré Braadslee

  @wim Het leven is geen lolletje. Misschien voor nietsnutten. je kunt met je verjaardag feestvieren… Dat zou al bijzonder genoeg moeten zijn. Feestvieren moet iets speciaals zijn, en als er een openbare manifestatie is van een of ander feest moet dat 1: voor alle leeftijden zijn van 1-100 jaar , De muziek die gedraaid wordt moet neutraal zijn en geen boembasdreunen bevatten , zodat iedereen er van kan genieten (muziek van 1920-1995 dus) > verder moet het schenken van alcohol verboden worden. Je kunt ook zonder alcohol feest vieren. Op drugs moet streng gehandhaafd worden: zij die gebruiken: oppakken en wegvoeren zonder commentaar. Geen feestvreugde verpesters dus. Maar vooral , alles dat in de BUITENLUCHT gevierd wordt………… alleen overdag en voor álle leeftijden. Dus voor heel jong én ook heel oud. En niet de doelgroepen van 15-30 jaar zoals het nu alleen is. en nogmaals. Feestvieren moet weer iets uitzonderlijks en speciaals worden. Het leven is voor het gros van de samenleving namelijk géén feest en niet iedereen is in staat te leven zoals jij … normale mensen moeten werken én rusten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).