Wat moeten we met de Hardebollenstraat? DUIC TV vroeg het aan de buurt | De Utrechtse Internet Courant Wat moeten we met de Hardebollenstraat? DUIC TV vroeg het aan de buurt | De Utrechtse Internet Courant

Wat moeten we met de Hardebollenstraat? DUIC TV vroeg het aan de buurt

Wat moeten we met de Hardebollenstraat? DUIC TV vroeg het aan de buurt
Wat moeten we met de Hardebollenstraat? Exploitant Caja van Tolie van stichting Freya wil dat de raamprostitutie weer terugkeert. Hoe denken de omwonenden hier over? DUIC TV nam een kijkje.

Wat moeten we met de Hardebollenstraat? Exploitant Caja van Tolie van stichting Freya wil dat de raamprostitutie weer terugkeert. Hoe denken de omwonenden hier over? DUIC TV nam een kijkje.

13 Reacties

Reageren
 1. Mark

  Hele zielige manier om je geld te moeten verdienen.
  Het past ook niet in een woonwijk, met kinderen etc
  Trekt randverschijnselen aan
  Drugs
  Ellende
  Je zal er maar wonen
  Gemeente wees wijs
  Kies voor de bewoners

 2. athe

  Nee. Deze straat is met prostitutie een no go-area in een verder prettig stukje Utrecht. Het trekt rondom het straatje ook veel hangvolk aan (de pooiers? dealers?) wat de sfeer onveilig maakt. Mannen vinden hun weg wel-daar hoeft geen druk deel van de stad aan opgeofferd te worden.

 3. R_Utrecht

  Alsjeblieft niet terug laten komen. Dan verpauperd het stuk weer terwijl het eindelijk een beetje in opkomst is.

 4. Joris

  Opvallend veel heren aan het woord.

 5. ari doeser

  ik woon zo’n 50 meter van de Hardebollenstraat, dus weet wat het episch centrum van de raamprostitutie met zich meebrengt. Sinds juli 2013 is de Breedstraatbuurt weer naar ons toe gekomen, zowel voor bewoners als ondernemers. Ondernemers durven het weer aan zich te vestigen zoals Sus Goudsmeden, Deau Deau brocante, EYE hotel, Sla en Da Portare Via en maken een plan om de Voorstraat op te knappen met een dominante positie voor de fiets. In deze positieve ontwikkeling past geen raamprostitutie in de Hardebollenstraat maar wonen, ateliers, winkels of zakelijke dienstverlening.

 6. Andreas van der Wal

  Je kunt je afvragen onder wat voor omstandigheden de dames daar werken. De serie Jojanneke in de prostitutie op TV die vorig jaar is uitgezonden liet wel blijken dat vrijwel alle dames er niet vrijwillig achter de ramen zit. Daarom ben ik er dan ook tegen om raamprostitutie terug te laten keren in de Hardebollenstraat.

 7. RobH

  Los van de vraag of er weer raamprostitutie moet komen in de Hardebollenstraat, geldt natuurlijk wel dat dit geen woonwijk is. De term centrumwijk is beter. Dat houdt in dat er altijd enige overlast van de centrumactiviteiten zal zijn, helemaal als je kinderen mee in consideratie neemt. Dus woonwijk met kinderen is geen argument.

  Overigens denk ik dat het Zandpad een betere locatie is voor raamprostitutie. Ik zie het ook nog niet als een (extra) trekker voor de binnenstad.

 8. Bob Bie

  Terugbrengen van prostitutie hier in stukje binnenstad is gewoon een zeer ongewenste vorm van faciliteren van overlast. Nergens voor nodig om de winst die behaald is met het opruimen van die zedenhandel nu weer achteloos uit handen te geven….Verzin iets beters gemeente!

 9. Cj

  Een leuke discussie ! Maar gaan de bewoners er dan voor het gemak van uit dat men vrijwillig en dan ook geheel vrijwillig in een rode buurt cq straat wijk zijn gaan wonen ? En dat toen zij met hun half volle verstand wisten wat de bedrijvigheid hier was . Dus niet klagen achteraf ! Een beetje nare mensen lijkt op wonen bij een stadion en dan achteraf huilen dat er veel auto’s parkeren op wedstrijddagen ! Gewoon laten zoals het was ! Die dames waren er eerder dan de huidige bewoners , wel zorg dragen voor vrijwillige bewerking van klanten !

 10. Toine Goossens

  @Ari,
  Zie elders mijn voorstel om te investeren in een bestemmingsverandering door bewoners en gebruikers. Ik zou zeggen steek de handen eens uit de mouwen, en stop er een hoop geld in. Dat heb je namelijk nodig om de panden met een rechtsgeldige bestemming, prostitutie aan te kopen.

  @Andreas,
  Wat let je om zelf met de dames van Freia te gaan praten. Het beeld dat de EO over de prostitutie heeft neergezet heeft volstrekt niets te maken met de Zelfstandige Professional die prostitutie als beroep heeft.

 11. Andreas van der Wal

  @andreas

  Hoe weet jij dat nou dat het beeld van de EO niet klopt.

 12. Marjan

  De omwonenden willen het niet, maar zij wisten dat prostitutie er al veel langer zit. En als je het verplaatst gaat het ondergronds, en juist dat trekt problemen aan zoals gedwongen prostitutie. Zoals in het Zandpad! Hier is kleinschaligheid en én een geïntegreerd geheel met de rest van de stad en juist dat haalt de scherpe kantjes van de prostitutie af

 13. Mevr. mr. W. Post

  Prostitutie is historisch gezien een overeenkomst tussen volwassen mensen, waarbij wordt betaald voor seksuele dienstverlening. Legalisering heeft alleen bepaald dat er belasting moet worden betaald. Met hulp van klanten en juristen hebben een aantal vrouwen nu zelf een vergunning aangevraagd. Er is een plan om zonder overlast te kunnen ondernemen. Veiligheid voor vrouwen in de omgeving zal worden verbeterd en dit is een unieke kans om de strijd tegen seksuele intimidatie aan te pakken. Iemand met kennis en ervaring laten bepalen wat werkt is natuurlijk het beste middel om situaties zoals in Keulen te voorkomen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).