Wat te doen volgens Lonely Planet als je 24 uur in Utrecht bent | De Utrechtse Internet Courant Wat te doen volgens Lonely Planet als je 24 uur in Utrecht bent | De Utrechtse Internet Courant

Wat te doen volgens Lonely Planet als je 24 uur in Utrecht bent

Wat te doen volgens Lonely Planet als je 24 uur in Utrecht bent
Aan internationale aandacht voor Utrecht geen gebrek deze weken. Van Amerika tot Azië wordt er over de stad geschreven. Grote aanleiding was de Tour de France, verschillende media schreven over wat ze van Utrecht vinden. De bekende reisgids Lonely Planet geeft nu tips aan toeristen wat ze moeten doen als ze 24 uur in de stad doorbrengen.

Aan internationale aandacht voor Utrecht geen gebrek deze weken. Van Amerika tot Azië wordt er over de stad geschreven. Grote aanleiding was de Tour de France, verschillende media schreven over wat ze van Utrecht vinden. De bekende reisgids Lonely Planet geeft nu tips aan toeristen wat ze moeten doen als ze 24 uur in de stad doorbrengen.

De ochtend zou je volgens Lonely Planet moeten beginnen bij het ‘hippe’ The Village Coffee & Music. Daarna moet je toch echt de Domtoren op van de reisgids: “na 465 traptreden heb je een prachtig uitzicht over de stad.” Na het beklimmen van de toren wordt er geadviseerd om naar DOMunder te gaan om de geschiedenis van Utrecht en Nederland beter te begrijpen.

Dan is het tijd om te lunchen. In de Twijnstraat zit Sector 3 en dat is de volgende stop in de 24-uurs sessie. Voor een toetje na de lunch ga je naar de Vismarkt om een appelbol te eten bij Graaf Floris. Nu er gegeten is kan je volgens de Lonely Planet naar verschillende musea, aangeraden worden het Centraal Museum en het Museum Speelklok.

Om de avond te vullen gaat de journalist van de gids naar restaurant Karaf: “ingericht zoals een hedendaagse Nederlandse eetkamer.” Om een goede nachtrust te pakken en zo de 24 uur in Utrecht vol te maken verwijst de gids naar het Mary K Hotel. Dit hotel heeft meerdere kamers ingericht door verschillende kunstenaars en is gevestigd aan de Oudegracht 25.

Wat vindt de DUIC-lezer? Wat zou jij toeristen aanraden als ze 24 uur in Utrecht hebben?

29 Reacties

Reageren
 1. karin van soest

  De Karaf? Wat een grap. Overschatte zaak waar je in die 24 uur beslist niet naar toe moet gaan. Ik zeg Blauw, Podium, een paar leuke tentjes in de Drieharingstraat, C’est Ca (een echte huiskamer). Allemaal beter.

 2. André

  En wordt er na het eten niet meer uitgegaan dan? En daarna natuurlijk naar El Greco 🙂

 3. Tom Alkim

  Ik zou voor tips even kijken op http://www.u-me.nl en vooral langer blijven dan 24 uur!

 4. laura

  Waarom niet naar Keek, Yup Saam, Broei, cafe de Rat, Belgie of ergens–waar dan ook– aan de werven? Uniek in Utrecht!

 5. Mening

  Kanoën langs de grachten, eten aan de gracht, uitgaan

 6. Allart

  24u is eigenlijk een belediging 😉

 7. Berend

  Nachtje beunen in de Basis hoort er ook bij.

 8. 24 H is veel te weinig...

  Ja, dat is natuurlijk zeker niet voldoende… en wat Loney Planet noemt zijn geen mondiaal unieke zaken…
  Na een koffie in bv een schuil kerk, op naar het Rietveld Schroder huis , ons UNESCO object..daarna het wereldberoemde Nijntje museum, of naar de grootste collectie Nederlandse straat orgels; Museum speeldoos, na een korte wandeling langs grachten, lunch op de werf en de elektrische boot van Lovers in, en ervaar hoe uniek iedere werf kelder is, en hoe smal sommige grachten ( toekomstig UNESCO)..dan lekker eten ergens in de voorstraat, en s’avonds na TivoliVredenburg… voor iedereen iets naar zijn smaak, daarna op naar het Pothuis voor live muziek, of nacht lounge plek..

 9. Anneke

  Ik zou zeker even kijken of The Revenge nog iets leuks heeft hangen. En lunchen bij Toko Mitra. Of met een Broodje Mario natuurlijk.

 10. Liesbeth

  De Voorstraat is inderdaad steeds meer een hippe plek, vanuit de Neude de Voorstraat in en voorbij de kromming tref je Time-2-fashion secondhand, zo goed als nieuw of nog beter. Vervolgens heb je verderop in de straat ”GYS”, een topzaak, trendy en betaalbaar eten. Wil je helemaal Utrechtse nostalgie dan ga je naar de Het Bakkerswinkeltje. Ter afsluiting misschien nog een wietje…. ook dat is de Voorstraat !!

 11. Klein Centje

  Oké. Weet je wat het is met hippe dingen? Die zijn dus net zolang hip totdat ze hip genoemd worden. Daarna niet meer. Dus: sssst!

 12. Kim

  Sorry, maar lunchen doe je met een broodje Mario. Punt.

  Daarnaast is van speelklok tot pierement uniek, qua musea. Oh, en het Nijntje-huis natuurlijk.

 13. Norman

  Interessant dat niemand het Catherijne Convent noemt waar schilderijen van Rembrandt en Van Scorel te bewonderen zijn of Het paushuize

  Check ook eens deze leuke facebook pagina over Utrecht!

  https://www.facebook.com/theheartofholland

 14. Helen

  Stadskasteel Oudaen

 15. Leonie

  Qua diner zijn er meer dan genoeg betaalbare opties, maar Karaf ken ik niet.
  Ik zou vooral ook een rondje waterfietsen. Koffie drinken in de Winkel van Sinkel. Rondneuzen in de antiek- en prullariawinkeltjes aan de Oude Gracht. Een (Utrechts) biertje in de Drie Dorstige Herten. En de avond afsluiten in het Oude Pothuis!

 16. 3500

  Paushuize kan je niet zomaar naar binnen. Of op de eerste of op de laatste zondag van de maand zijn er gratis rondleidingen. Een aanrader!

 17. Henk van Doorn

  Utrecht is dankzij Willibrordus niet te kennen als (kerken)stad. Het Rijksmuseum Catharijneconvent (in Europa vooraanstaand) mag niet gemist worden. Je moet er wel na een kort bezoek aan de stad voor terugkomen of de site http://www.catharijneconvent.nl bezoeken.

 18. Utrechter

  Ik stuur alleen mensen waar ik een hekel aan hebt, naar het Centraalmuseum. Een onoverzichtelijk doolhof!

 19. Wern

  de term hip is zo’n dooddoener, trouwens als iedereen er naartoe gaat is het hippe eraf, of is ‘t juist hip als de massa het heeft gevonden, of is iets hip als ‘t juist door alleen een select groepje wordt bezocht? volgens mij is ‘t pas hip als je de hippe spots juist vermijdt, vooral als die in lonelyplanet staan vermeld!
  Ik ben als reiziger op veel plekken geweest, in t begin nog met lonelyplanet in bagage, maar al gauw kom je de pancake en muesli etende vrijbuiters samengeklit in de guesthouses tegen, met name is (ZO) Azie, gauw verder lopen dus.
  als je bang bent ver van huis overgeleverd te zijn aan een ander land/cultuur koop je de lonely planet, dat boek geeft je de illusie dat je het zelf heb ontdekt, dat hotelletje, strandje, eettentje, duikplekje enz..
  want alles heeft dan ineens een verkleinwoordje, ook zo maf..

 20. Wern

  @Kim
  het broodje Mario is allang niet meer zo goed hoor.
  vroeger was het broodje veel lekkerder en steviger, die rauwkost uit blik is ook niet best, en qua beleg is t karig geworden.

 21. Claudia Prins

  Heel vreemd dat een wandelingetje langs de unieke werven en een drankje op het terras van een werf niet wordt genoemd. Het zegt weer genoeg. Bereid je niet alleen voor door een boekje te lezen…

 22. Ruud

  Oaseboom? Iemand?

 23. Luuk Upuuk

  Iemand die maar 24 uur heeft in Utrecht?? De weg naar het station wijzen waar de trein naar 020 gaat!

 24. Adriaan

  Wij hebben een site gemaakt waar locals tips geven over leuke activiteiten in Utrecht. Genoeg te doen dus!

  http://www.dutchplaces.com/utrecht/activities

 25. Fredy

  De beste vraag is natuurlijk, waarom 24 uur ? Er zijn in NL maar 2 steden met 2 Unesco objecten; Amsterdam & Utrecht.( De werven staan op de pre-list) Dus bekijk die, en vergeet de rest !
  Bij een bezoek aan Utrecht mag je Aboriginal Art Museum natuurlijk niet over slaan, het enig van Europa !..of Polmans huis…of het kleinste huis van NL op de hoek van de kromme Gracht… of de Kappitel Zaal..waar Nederland in feite is ontstaan..

 26. Martijn

  Tips… Heeft LP de stad echt bezocht??? Wat een aanfluiting. Volgens mij zijn ze niet verder gekomen dan Google Maps….

 27. Joanne

  En waarom niet een taartje eten bij bakkerij Bond en Smolders en daarna een heel leuk kledingzaakje bezoeken “PMD solo per te” tegenover deze bakkerij?!

 28. Frans Ottenhoff

  Wat je zeker moet doen in Utrecht is aan de hand van een leuk spel de binnenstad verkennen. Met “Dossier Flikken Utrecht; de moord op de koffiebrander” kom je op de leukste plekjes van de stad! De leukste manier om de stad te leren kennen!

 29. Luuk Hijne

  Zie voor de hoogtepunten van Utrecht ook https://stadsgidsutrecht.com/ !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).