Watertoren Lauwerhof gaat in de verkoop: “Misschien wordt het net zoals op Rotsoord” | De Utrechtse Internet Courant Watertoren Lauwerhof gaat in de verkoop: “Misschien wordt het net zoals op Rotsoord” | De Utrechtse Internet Courant

Watertoren Lauwerhof gaat in de verkoop: “Misschien wordt het net zoals op Rotsoord”

Watertoren Lauwerhof gaat in de verkoop: “Misschien wordt het net zoals op Rotsoord”
Vitens zet watertoren Lauwerhof na jarenlange leegstand in de verkoop. De monumentale toren in de Breedstraatbuurt moet voor de langere termijn een toegevoegde waarde worden voor de buurt. Dat laat Evert van Harn, vastgoedspecialist van Vitens weten.

Vitens zet watertoren Lauwerhof na jarenlange leegstand in de verkoop. De monumentale toren in de Breedstraatbuurt moet voor de langere termijn een toegevoegde waarde worden voor de buurt. Dat laat Evert van Harn, vastgoedspecialist van Vitens weten.

De 48-meter hoge watertoren staat al jaren leeg nadat het waterleidingmuseum dat erin zat gevestigd moest verhuizen naar Arnhem. Dit buiten gebruik gestelde vastgoed kan nu eindelijk herbestemd gaan worden. “We hebben nu al ons huiswerk gedaan,” zegt Van Harn. “Dat wil zeggen dat er onderzoeken zijn gedaan naar de bouwkundige mogelijkheden en dat er grondonderzoek is gedaan. Ook zijn de eerste gesprekken met de gemeente gevoerd en nu gaat de verkoopbrochure namens DTZ Zadelhoff de deur uit.”

Van Harn laat weten dat er al meerdere belangstellenden zijn voor de toren. “Dat zijn partijen die bij wijze van spreken alle watertorens willen kopen en partijen die alleen voor deze toren in de markt zijn. We hebben hier wel besloten dat de partij aan wie we dit object gaan verkopen een langdurige bestemming voor het pand moet hebben. Net zoals wij dat al die jaren hebben gedaan. Dus dat kan best betekenen dat als partij A drie euro biedt en partij B vijf euro, dat we dan toch voor partij A kiezen. Geïnteresseerde partijen moeten met hun plannen wel rekening houden met het feit dat er hier geen parkeergelegenheid is.”

Rotsoord

Vitens wil de de nieuwe invulling een toegevoegde waarde is voor de buurt. “We kunnen niet aan de buurt verkopen dat de toren nog langer leeg blijft staan,” zegt Van Harn. “Ik denk daarom dat en combi van wonen en werken met eventueel kleinschalige horeca hier goed kan werken. Een beetje zoals bij de watertoren in Rotsoord is gebeurd dus. Maar wij moeten niet voor projectontwikkelaar spelen. We hopen alleen dat op lange termijn een grote groep blij wordt van de plannen.”

5 Reacties

Reageren
 1. Karja

  ALSJEBLIEFT NIET ALS ROTSOORD !
  Karaktermoord op die toren, de toren is met de opbouw totaal verminkt.
  Waar was de welstandcommissie !?

 2. Welstandcommissie

  Ja hallo met de welstandcommissie hier? Ik was geroepen?

 3. Kees Bos

  Wie wil er nou een watertoren kopen met een plens water op de bovenste verdieping? De horeca en andere functies van de Rotsoordtoren zijn een voorbeeld en bovendien niet onomkeerbaar lijkt me.

 4. Sander Bardoel

  Advies aan Vitens. Neem contact op met Domstad Archeitecten en bespreek de mogelijkheden. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de Rotsoordtoren.

 5. tjeu

  de welstandscommissie is een achterhaald en nutteloos instituut dat innovatie remt en willekeur niet schuwt. ze is het beste in het frustreren en duurder maken van bouwplannen bij particulieren, maar laat steevast zien dat ontwikkelaars van grote projecten overal mee weg kunnen komen zolang de belangenverstrengeling maar groot genoeg is. vooral bevolkt door narcisten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).