‘We vieren, maar we vernielen niet’, zegt imam uit Utrecht in aanloop naar voetbalwedstrijd Marokko ‘We vieren, maar we vernielen niet’, zegt imam uit Utrecht in aanloop naar voetbalwedstrijd Marokko

‘We vieren, maar we vernielen niet’, zegt imam uit Utrecht in aanloop naar voetbalwedstrijd Marokko

Ondanks dat de Utrechtse imam Abdeljalil Sayfaoui zich niet op zijn best voelde, heeft hij een videoboodschap gedeeld over de vernielingen die Marokko-supporters aanrichtten – in andere steden dan Utrecht – nadat hun land won op het WK voetbal. Hierin waarschuwt hij jongeren zich te gedragen als ze een overwinning vieren.

Ondanks dat de Utrechtse imam Abdeljalil Sayfaoui zich niet op zijn best voelde, heeft hij een videoboodschap gedeeld over de vernielingen die Marokko-supporters aanrichtten – in andere steden dan Utrecht – nadat hun land won op het WK voetbal. Hierin waarschuwt hij jongeren zich te gedragen als ze een overwinning vieren.

“Het gaat over omgaan met winnen en verliezen”, zo begint de imam. “De winnaars gedragen zich altijd netjes en mogen hun vreugde uiten op een nette manier. En zo hebben we gezien dat sommige jongeren rondlopen met de Marokkaanse vlag, die zich gewoon netjes gedragen. Maar je hebt ook jongeren die niet vieren, maar vernielen.”

De imam stelt dat dit gedrag de Marokkaanse gemeenschap niet vertegenwoordigt. Daarbij waarschuwt hij dat het niet de bedoeling dat je zo met je omgeving omgaat.

Sayfaoui: “Vieren, dat doe je samen op een leuke manier. Vieren moet leuk blijven. Nu komt er weer een andere wedstrijd. Ik hoop dat de jongeren zich goed gaan gedragen. En degenen die hebben vernield, die hebben niks te vieren. Maar die hebben heel veel te verantwoorden.” De imam sluit zijn boodschap af met: “We vieren, maar we vernielen niet.”

Ongeregeldheden

Supporters van het nationale elftal van Marokko vierden zondag feest in Lombok. Tientallen tot enkele honderden supporters kwamen samen op het Moskeeplein waar gejuicht werd en enkele fakkels werden afgestoken. Waar het in andere steden uitliep op ongeregeldheden, bleef het in Utrecht nog relatief rustig.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Er is niets mis met een leuk feestje.
  Utrechters hebben de overwinning van Marokko voorbeeldig gevierd.
  Dat mag ook wel eens gezegd worden!

 2. Wendy

  Feestje vieren is altijd leuk.Mooi dat het in Utrecht ook leuk is gebleven

 3. Geenstijl@Utrecht

  Installatie….

 4. Wim Vreeswijk

  We gaan het zien ná de wedstrijd met de VS.

 5. Ton Hooft

  Goede aktie van de imam!

 6. Henk W.

  @Wim
  Inderdaad, die wedstrijd van zaterdagmiddag zal de aangesproken doelgroep ook wel weten te verstieren.

 7. Martijn

  Net hier in Lombok gekeken, hoop getoeter en wat vuurwerk maar verder prima sfeertje. Politie was er bij om ea beetje in goede banen te leiden maar leek vrij gemoedelijk. Volgende ronde vliegen ze er waarschijnlijk uit maargoed. Dat kan bij NL ook gebeuren.

 8. Geenstijl@Utrecht

  Ik bedoelde, inshalla ….

 9. Cas

  @wim, je bedoeld na de wedstrijd tegen Spanje

 10. Henkie

  Precies!
  Van harte zou ik zeggen! Het was een leuk feestje.
  Succes tegen Spanje!

 11. Marcel de Korte

  @ Cas: je bedoelt waarschijnlijk ‘bedoelt’.

 12. Cico

  Het was zeker feest in de Kanaalstraat, vooral bij die eerste wedstrijd. Op een leuke manier, spontaan straatfeest, wat vuurwerk. Totaal geen ‘grimmige sfeer’ zoals in Rotjeknor enzo

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).