Webcams laten werk aan laatste stuk singel in Utrecht zien | De Utrechtse Internet Courant Webcams laten werk aan laatste stuk singel in Utrecht zien | De Utrechtse Internet Courant

Webcams laten werk aan laatste stuk singel in Utrecht zien

Webcams laten werk aan laatste stuk singel in Utrecht zien
Screenshot van de webcam
Via verschillende webcams zijn de werkzaamheden aan het laatste stuk van de singel in Utrecht te volgen. De camera’s staan gericht op beide zijdes van de Marga Klompébrug.

Via verschillende webcams zijn de werkzaamheden aan het laatste stuk van de singel in Utrecht te volgen. De camera’s staan gericht op beide zijdes van de Marga Klompébrug.

Op 12 september moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Vanaf dat moment is het dus weer mogelijk om een rondje te varen over de Utrechtse singel.

Maandag worden er volgens projectorganisatie CU2030 nog een paar vrachten zand uit het water tussen de Marga Klompébrug en de Bartholomeïbrug gehaald. Daarna is het graafwerk in dit deel afgerond.

Hoog Catharijne

Daarna begint het graven bij het deel tussen de Marga Klompébrug en Hoog Catharijne. Daar moet eerst de vervuilde grond en ook nog funderingsresten worden weggehaald. Daarna is het volgens CU2030 tijd voor de ‘grotere schep’.

Tot slot wordt ook gestart met de voorbereiding voor het inzaaien van het groen bij het Willemsplantsoen. De webcambeelden zijn hier te zien.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Steve

  Leuk hoor, Utrecht weer omsingeld.
  Toch vond ik het altijd heerlijk ff gas geven in de Catharijnebak.
  Mooiste stukje snelweg van Nederland was dat.

 2. Marcel

  Op deze foto van Duic is goed te zien wat voor visie onze politiek heeft over utrecht. Kunnen we een motie indienen om al deze mislukte gebouwen te slopen en er iets neer te zetten wat deugd doet aan een rondje singel ?

 3. Charles

  Marcel, laat ze dan gelijk de hoogmoedwaanzinoverkapping bij het stadsion meeneme waar je met een klein beetje wind nog nat onder word!

 4. Cor Nelis

  Kunnen jullie een linkje toevoegen voor de webcams? Ze zijn uiteindelijk om te kijken😂‼️

 5. waldorff

  @Marcel: weet niet op welke politieke partijen je doelt, maar je zal ver terug in de tijd moeten:
  Bouwjaar van links naar rechts: 1977 voorbij de Spoorstraat 1963 en daarnaast 1975.

 6. Jaap

  Hi Steve
  Idee:
  Ergens vlak bij ons stadsie geeft een boer het op (daar krijgt hij subsidie voor)
  En met subsidie en monumentale steun, en Europese steun, zetten we zo een stukje snelweg gewoon weer op!

 7. Koel Hoofd

  Die foto geeft een beroerde impressie, zielloos dood stukkie Utrecht.
  Maar omdat er smerig groen water, de habitat voor stadsratten, komt moet je enthousiast zijn?
  Over 20 jaar, als de nieuwe aanplant is aangeslagen en beetje opgegroeid, dan zal het wel beter zijn. Kwestie van geduld hebben dus.

  Intussen is het korte stukje ‘ff lekker gas geven’ in de catharijnebak al tot een fijne herinnering vervaagd….

 8. Marcel

  @waldorf
  Ik zeg de politiek. Niks van partijen. Ons systeem van politiek bestuur deugt niet. Iedere keer kan een partij iets doen al is het met kleine meerderheid waar je van griezelt. Maliebaan is en wordt een voorbeeld. Daar gaat gebeuren waar bewoners tegen zijn. Politiek? Partijen? Echt heeeel vervelend.

 9. Wim

  Waar zijn die webcams.
  Geef effe de link.

 10. Jos

  Ik snap iets niet. Hoe vaar ik nou onder die HC gebouwen door op de Catharijnesingel met m’n pleziervaartuig? Gaan we dan dwars door dat poortgebouw met onze roeiboot/ zeilboot/ sup / rondvaartboot? En kunnen die jongelui nog wel zwemmen volgend jaar bij Roost?

 11. Herman

  @Jos, HC is als een soort brug over de Singel gebouwd. In het best geslaagde deel van HC (Stadskamer) kun je zowel naar links als rechts buiten de Singel zien en via doorzichtige delen van de vloer de Singel onder de Stadskamer zien doorstromen.

  Weet niet hoe groot jouw boor is, maar als deze niet al te hoog is kun je er onderdoor. Als je nu in de Singel kan varen, kan dat straks helemaal rond.

 12. Cico

  Marcel, ‘de politiek’ wordt gekozen door een MEERDERHEID. Dat heet democratie. En de (rijke) bewoners van de Maliebaan representeren al helemaal niet de complete stad. Je draait alles om.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).