Webkaart: De digitale atlas van de provincie Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Webkaart: De digitale atlas van de provincie Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Webkaart: De digitale atlas van de provincie Utrecht

Webkaart: De digitale atlas van de provincie Utrecht
Op zoek naar een fietsroute? Benieuwd naar de locatie van cultuurhistorie? Nieuwsgierig naar de geluidsbelasting op je woning? In Webkaart vind je het antwoord op deze en vele andere vragen.


Op zoek naar een fietsroute? Benieuwd naar de locatie van cultuurhistorie? Nieuwsgierig naar de geluidsbelasting op je woning? In Webkaart vind je het antwoord op deze en vele andere vragen.

De provincie Utrecht beschikt over een grote hoeveelheid ruimtelijke informatie; informatie die op een kaart kan worden weergegeven over verschillende thema’s, bijvoorbeeld natuur, recreatie, cultuurhistorie.

Om deze ruimtelijke informatie voor iedereen toegankelijk te maken is Webkaart ontwikkeld. Webkaart is een digitale atlas die het mogelijk maakt om kaarten te raadplegen en zelf kaarten samen te stellen. Deze kaarten kunnen vervolgens op eenvoudige wijze worden gedeeld met anderen.

Webkaart wordt binnen de provincie Utrecht veel gebruikt om kaarten met beleidsinformatie te maken en te delen, zodat er een integrale visie ontstaat waarin alle relevante informatie  gecombineerd kan worden.

Voor gemeenten is er een mogelijkheid om digitaal bestemmingsplannen met de provincie Utrecht te delen, zodat de communicatiestromen vereenvoudigd worden.

Webkaart is ook voor bedrijven en burgers interessant. Niet alleen om locaties te zoeken, maar vooral om verschillende kaarten met elkaar te combineren. Zo kunnen bijvoorbeeld recreatiemogelijkheden gecombineerd worden met fiets- en wandelroutes, die vervolgens weer gecombineerd kunnen worden met natuur- en stiltegebieden.

Bij aankoop van een nieuwe woning kan ook het bodemloket worden geraadpleegd door de koper of de makelaar om te controleren of er bodemverontreiniging aanwezig is.

Verder lezen kan in het magazine van de Provincie Utrecht.

3 Reacties

Reageren
 1. Henry

  Ik heb een aantal pogingen gedaan en na een paar klikken is het resultaat telkens hetzelfde, de applicatie werkt niet meer: “Error when parsing the SLD parameter: sun.security.validator.ValidatorException: PKIX path building failed. sun.security.provider.cerpath.SunCertPathBuilderException: unable to find valid certification path to requested target

 2. Cees

  Dit probleem betreft gelukkig slechts een gedeelte van Webkaart. Namelijk het onderdeel waarin het mogelijk is om bestemmingsplannen te bekijken (Udrop). Dit is dus momenteel niet mogelijk, maar er wordt aan gewerkt om dit probleem zo snel mogelijk weer op te lossen.
  De overige provinciale kaarten zijn zonder problemen te raadplegen.

 3. Bahco

  Deze webkaart gebruikt Flash. en dat is wel zo 1990 …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).