Websitebeheerder steelt patiëntgegevens huisartsenpraktijk Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant Websitebeheerder steelt patiëntgegevens huisartsenpraktijk Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant

Websitebeheerder steelt patiëntgegevens huisartsenpraktijk Galgenwaard

Websitebeheerder steelt patiëntgegevens huisartsenpraktijk Galgenwaard

Huisartsenpraktijk De Galgenwaard onderneemt juridische stappen tegen hun voormalig websitebeheerder. De man heeft jarenlang de adresgegeven van de patiënten bijgehouden en hen een mail gestuurd waarin stond dat zij een nieuwe huisarts hadden gekregen. 

De man is een eigen praktijk gestart en stuurde rond de jaarwisseling 4000 mensen een brief waarin hij de patiënten mededeelt dat zij een nieuwe huisarts krijgen. Hij verwees de patiënten naar zijn eigen praktijk op de Uithof.

Deze boodschap bleek onjuist en heeft voor verwarring bij de patiënten gezorgd. Praktijk Galgenwaard heeft de meeste patiënten inmiddels telefonisch benaderd om hen te vertellen dat er helemaal niets is gewijzigd, en ze nog steeds ingeschreven staan bij huisartsenprakrijk Galgenwaard.

De Galgenwaard heeft een zaak aangespannen tegen de websitebeheerder en een melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

1 Reactie

Reageren
  1. ACTK

    Als het allemaal klopt: Bizar! Best knap, in één handeling je reputatie in twee beroepen om zeep helpen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).