Wederom grote hoeveelheden beton gestort tijdens bouw Central Park in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Wederom grote hoeveelheden beton gestort tijdens bouw Central Park in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Wederom grote hoeveelheden beton gestort tijdens bouw Central Park in Utrecht

Wederom grote hoeveelheden beton gestort tijdens bouw Central Park in Utrecht
Foto's: CU2030
Wederom zijn er enorme hoeveelheden beton gestort voor het nieuwe gebouw Central Park in Utrecht. In de nacht van 7 op 8 juli werd in de toekomstige parkeergarage van het pand maar liefst 1,3 miljoen liter beton gegoten.

Wederom zijn er enorme hoeveelheden beton gestort voor het nieuwe gebouw Central Park in Utrecht. In de nacht van 7 op 8 juli werd in de toekomstige parkeergarage van het pand maar liefst 1,3 miljoen liter beton gegoten.

Tussen de Syp en het stadskantoor wordt gewerkt aan Central Park. De toren komt met 90 meter straks op gelijke hoogte met de twee andere bouwwerken. De bouw begon in 2018.

In mei van dit jaar moesten verschillende vrachtwagens ruim 300 ritjes maken om 2,5 miljoen liter beton te storten. Die laag zorgde er toen voor dat er een waterdichte bak ontstond waarin de parkeergarage kon worden gebouwd.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Vloer

Met de 1,3 miljoen liter beton is nu een vloer in de parkeergarage gemaakt. De mix werd uit verschillende vrachtwagens gepompt en via een zogenoemde giek ruim 60 meter verderop gestort. Werknemers zijn tot diep in de nacht bezig geweest om de laag glad te schuren.

De garage gaat plek bieden aan 535 auto’s en 1.100 fietsen. Uiteindelijk moet er vooral in de hoogte gebouwd gaan worden. Het duurt nog tot 2022 tot de 30.000 vierkante meter kantoorruimte op de 23 verdiepingen gebruikt kan gaan worden.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Albert

  Klaar in 2022: hopelijk voldoende tijd om de interne layout coronaproof te maken!

 2. Hans

  Het heet Central Park. Werd er maar een echt Central Park aangelegd in Utrecht…

 3. Bram de Goede

  Wanneer gaat er nu eens grootschalig in hout en hennep gebouwd worden en minder in beton. Beter voor het milieu.

 4. Martien Schwencke

  Central Park? Dat is toch in New York?
  Moeten we in alle opzichten op de Amerikanen gaan lijken ?
  Gemeente Utrecht denk er nog eens over na over de naamgeving
  dit kan gewoon niet.

 5. guus

  De verwerkingseenheid van beton is kubieke meter (m3) een zogenaamde kuub.
  Er is dus 1300 kuub beton gestort.

 6. Hans

  Nog meer kantoorruimte. Er staat al gigantisch veel vastgoed leeg wat een kantoorbestemming heeft. Het werken in een kantoorgebouw is uit de tijd. Sinds de coronacrisis hebben steeds meer mensen en organisaties de voordelen van thuiswerken en telewerken ontdekt. Ben erg benieuwd hoeveel oppervlakte nutteloze kantoorruimte straks onverhuurbaar leeg blijft staan. Dan zit Utrecht opgescheept met een gebouw met de onverdiende naam ‘Central Park’. Misschien kunnen we een volksmond-naam bedenken? We hebben al De Inktpot, De Verrekijker en Het Noppenpaleis (Tivoli Vredenburg). Ik stel ‘De Moloch’ voor als typering voor deze reus op betonnen voeten.

 7. Nina

  Lekker duurzaam al dat beton, maar niet heus.

  Nu ja, oude diesel worden iig geweerd in het stadscentrum, dussss.

 8. Katja

  Ik wil dat er bomen worden gestort.

 9. Yoshua

  Waarom staat dat oude bruine pand waar vroeger Teleac en GGD zaten er nog steeds?
  De helft van die kantoren is wel gesloopt voor het nieuwe stadskantoor.
  Het is een beetje een vreemde eend tussen die moderne kantoren.

 10. Don

  En al dat beton is natuurlijk aangevoerd met op groene stroom aangedreven elektrische vrachtwagens geheel conform de eisen van de milieuzone ? Van ons fantastisch groene college. Of kwam dat nu nog even niet uit.

 11. Bernhard

  Rare naam voor een betonnen bouwwerk.

 12. Dirk de Vries

  Door welke bouwer wordt de toren gebouwt
  Ik ben Dirk de Vries
  Ik.ben betontimmerman Tunnelbouw
  Woningen appartementen en hoogbouw En
  Ver betonstorter triller van wanden vloeren en vloervelden Vriendelijke groet Dirk.

 13. Herman

  @Yoshua, de eigenaar van dit foeilelijke pand wacht achterover leunend op het bod om hem uit te kopen. Die heeft geen haast, des te meer moderne nieuwbouw er om dit gedrocht komt des te meer wil men het weg hebben, des te meer het waard wordt….

  Niet te hopen dat een of andere architectuur nerd dit opeens als een bijzonder pand gaat zien en het beschermd gaat worden….

 14. bert

  dus er is voor 1,3 miljoen aan beton gestort! 🔨👍😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).