Wedstrijd FC Utrecht na twee incidenten stilgelegd en uiteindelijk uit vrees voor wanorde toch uitgespeeld Wedstrijd FC Utrecht na twee incidenten stilgelegd en uiteindelijk uit vrees voor wanorde toch uitgespeeld

Wedstrijd FC Utrecht na twee incidenten stilgelegd en uiteindelijk uit vrees voor wanorde toch uitgespeeld

Wedstrijd FC Utrecht na twee incidenten stilgelegd en uiteindelijk uit vrees voor wanorde toch uitgespeeld
Nadat er tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk zaterdagavond in de Galgenwaard tot twee keer toe een beker op het veld werd gegooid, wilde de scheidsrechter het duel definitief staken. Burgemeester Sharon Dijksma heeft hier namens de driehoek uit vrees voor wanordelijkheden geen toestemming voor gegeven en in overleg met de KNVB is besloten de wedstrijd door te laten gaan. De spelers van beide teams hebben op dat moment een statement afgegeven door niet meer verder te spelen.

Nadat er tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk zaterdagavond in de Galgenwaard tot twee keer toe een beker op het veld werd gegooid, wilde de scheidsrechter het duel definitief staken. Burgemeester Sharon Dijksma heeft hier namens de driehoek uit vrees voor wanordelijkheden geen toestemming voor gegeven en in overleg met de KNVB is besloten de wedstrijd door te laten gaan. De spelers van beide teams hebben op dat moment een statement afgegeven door niet meer verder te spelen.

FC Utrecht speelde zaterdagavond in stadion Galgenwaard tegen RKC Waalwijk. Douvakis scoorde in de 60ste minuut het eerste doelpunt en Labyad wist in de blessuretijd nog een keer de bal in het doel van de tegenstander te schieten. Toen dit door de Utrechters gevierd werd belandde er voor de tweede keer een beker op het veld.

Scheidsrechter Ingmar Oostrom besloot toen, volgens de richtlijnen van de KNVB, om de wedstrijd definitief te staken. Hier werd echter een stokje voor gestoken. Burgemeester Sharon Dijksma had namens de driehoek geen toestemming gegeven voor het besluit van Oostrom en in overleg met de voetbalbond is besloten de wedstrijd te hervatten

Twee minuten

Een woordvoerder van de burgemeester zegt dat dit werd gedaan om een mogelijke verstoring van de openbare orde te voorkomen. Wat een belangrijke rol speelde in het besluit was dat er nog maar twee minuten speeltijd op de klok stond.

Beide teams besloten echter niet door te spelen. Na de aftrap ging de bal direct naar de keeper van RKC, die de bal demonstratief bij zich hield. De personen die de bekers op het veld gooiden zijn opgepakt en krijgen een stadionverbod.

16 Reacties

Reageren
 1. Niels

  Onmiddellijk stoppen met dat staken. De twee individuen zijn gepakt. Klaar! Daar kan je de overige 19998 supporters en de spelers niet voor straffen. Waanzinnig slechte maatregel van de KNVB

 2. Baliekluiver

  Beste mevrouw Dijksma, we weten allemaal dat u handhaven van wet- en regelgeving niet zo gezellig vindt. Het voetbalvolk zal in ieder geval heel blij zijn met zo’n zwakke burgemeester waar ze niets van hebben te vrezen!
  Beste meneer van Seumeren, hou toch op met het faciliteren van deze puinhoop. Hef de club op, sloop het stadion, en bouw op de plek een fijne woonwijk met sociale huur – en starterswoningen. Utrecht zal u eeuwig dankbaar zijn!

 3. Trueg

  Prima maatregel van de KNVB. Nu nog stoppen met bier verkopen in het stadion.

 4. Pee

  @Niels
  Het is juist de bedoeling om de mensen er toe aan te zetten om degenen die wat op het veld gooien aan te pakken .

 5. Koel Hoofd

  Utrecht sstond 2-0 voor, er is nog twee minuten speeltijd en er is de keiharde KNVB maatregel dat als er bekertjes etc op het veld terechtkomen dat de wedstrijd wordt gestaakt.
  Er worden 2 bekertjes op het gras gegooid….
  Maar onze Sharon durft de KNVB strafmaatregel niet uit te voeren vanwege ongeregeldheden oer 2 minuten speeltijd terwijl Utrecht al had gewonnen?

 6. Niels

  @pee

  Dat gebeurt al, beide daders zijn gisteren binnen no time aangewezen en afgevoerd. Daarmee is het klaar en voetbal je dus gewoon lekker verder.

 7. Peter

  @ bang voor ongeregeldheden? Lachwekkend zeg…2-0 voor supporters gingen netjes naar huis….wat een dramaqueen die burgervrouw zeg…

  Hier zit gewoon meer achter….het voetbal word nu misbruikt om de echte problemen te camoufleren, en de knvb doet hier angstig aan mee!

  Mee eens dat bekogelen met wat dan ook not done is, maar vreugdebiertjes bij een doelpunt, waar hebben we het over zeg!

  Dit land veranderd in no time in een trut land…straks gaan ze ons nog zeggen wat je wel of niet mag eten of zeggen….oeps…dat proberen ze al!

  Gewoon een net op gaan hangen,voorkomt veel sjagrjn

 8. Echte fc Utregt fan

  Begrijp ik het nou goed!?
  Was sharon Dijksma bang voor ongeregeldheden?
  Dan hebben wij een burgemeester met slappe knieën
  Dat belooft niet veel goeds

 9. Moniek

  @Niels
  Gewoon de rug rechthouden, consequent blijven, subiet en definitief de wedstrijd staken bij iedere ongeregeldheid. Met alle gevolgen van dien. Als de supporters de regels nu nog steeds niet kennen zijn ze wel heel erg hardleers. Als ze hun club hiermee kapot maken, dan is dat maar zo. De goeden moeten maar met de kwaden lijden.

 10. Cees van Maren

  De spelers hebben een prima statement gemaakt! Dat zouden meer spelers moeten doen.

 11. stefan

  Tja, dat heeft niet veel zin zo: uit vrees voor wanorde toch uitspelen. Dan moedig je het dus juist aan voor de volgende keer.

 12. Wim

  Tsja. Onze burgermoeder van Kiev wil kennelijk ook een keer een statement maken. Veel meer heeft ze ook niet te doen in deze stad.

 13. W

  Deze maatregel werkt niet. Je geeft “supporters” macht om een wedstrijd te staken. Zie ook Groningen-Ajakkes.
  Gewoon de individuen aanpakken die zoiets doen.
  @baliekluiver, begrijp dat u inmiddels een seizoenkaart op de bunnikeside hebt en de betrokkenen mensen hebt aangesproken?

 14. eric

  Ik weet nog de jaren 70,80 en 90 toen het bij iedere wedstrijd bal was. Nu maken we ons druk om wat plastic bekertjes en het hele land staat op zijn kop.

  Peter heeft gelijk….er is meer aan de hand….de politiebond klaagt al jaren over te weinig personeel wat niet voldoende word gefaciliteerd door de Overheid. Om toch hun zin te krijgen zijn nu de pijlen op het voetbal gericht, terwijl bijna alle clubs in het stadion de zaakjes qua security goed voor elkaar hebben, wat per club tonnen kost. Bang voor de Overheid en lokale driehoek probeert de knvb nu krampachtig dit soort maatregelen te nemen waardoor heel veel wedstrijden worden gestaakt om eigenlijk niets!
  Na de VAR, word nu ook uitbundig juichen in de kiem gesmoord, het volgende zal zijn welke liedjes wel of niet mogen worden gezongen etc, Begrijp me niet verkeerd….massaal bekogelen van bier irriteert mij ook, dat moet stoppen, maar in zoveel dingen zijn we nu doorgeslagen naar een vertrutting in Nederland, waar we eerst het meest vrijgevochten land vd wereld waren, is dat nu helaas verleden tijd.

  Als deze maatregelen blijven ( einde vh seizoen wordt immers gevolueerd) dan rest de clubs niets anders dan netten ophangen, dat is veel goedkoper dan de boetes, het ongemak en het verbieden van drank op de tribunes.

  En dat types als baliekluiver en Uuu dit aangrijpen om de FC te beschimpen, hoort ook bij hun onwetenheid en frustraties, want je ziet deze 2 bij iedere discussie op Duic opduiken……ach…de 1 gooit een plastic bekertje, de ander gaat los op Duic!

 15. Peter

  Het is regel dat als een wedstrijd gestaakt wordt er overlegd wordt met de driehoek (o.a. de burgemeester),. Dat is hier niet gebeurd waarop de burgemeester een ander besluit heeft genomen, en dat mag ze.

 16. Klaasjan

  Als het in een menigte uit de hand loopt, kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan. De aanleiding hoeft maar heel klein te zijn, voorbeelden genoeg van gewonden en doden in stadions en bij festivals. Het is niet voldoende alleen 2 daders aan te pakken (want zo blijft het in de stadions maar doorzieken) maar aan de andere kant is er de lastige afweging of er heibel ontstaat bij staken van de wedstrijd. De overwegingen bij de burgemeester zijn heel begrijpelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).