Het weekend van Lucas Hamming: ‘Ik ben nog nooit nuchter door Utrecht gelopen’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Lucas Hamming: ‘Ik ben nog nooit nuchter door Utrecht gelopen’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Lucas Hamming: ‘Ik ben nog nooit nuchter door Utrecht gelopen’

Het weekend van Lucas Hamming: ‘Ik ben nog nooit nuchter door Utrecht gelopen’
Lucas Hamming. Foto: Hans-Peter van Velthoven
‘Het weekend van’ is een wekelijkse rubriek waarbij DUIC een Utrechter spreekt over zijn of haar ideale weekend en favoriete plekken in de stad.

‘Het weekend van’ is een wekelijkse rubriek waarbij DUIC een Utrechter spreekt over zijn of haar ideale weekend en favoriete plekken in de stad.

Singer-songwriter Lucas Hamming staat zaterdagavond in de Helling voor zijn laatste show van de tour van zijn nieuwe album, Luck is for Suckers. DUIC spreekt Lucas Hamming over zijn band en zijn favoriete weekend.

Zaterdag is de laatste show, heb je er zin in?

Paspoort

Naam: Lucas Hamming

Geboortedatum: 13 november 1993

Woont in: Amsterdam

Is: Singer-songwriter

Afgestudeerd: Popafdeling Conservatorium van Amsterdam

“Absoluut, heel veel zin in. Vier shows van onze album tour waren uitverkocht en de Helling nu ook! We merken echt dat er een groei in zit. We spelen nu al zo lang samen en we zijn gewoon fucking goed. We spelen iedere show anderhalf uur en zowel voor ons als voor het publiek verveelt het nóóit. Spelen echt is het leukste wat er is.”

Je bent begonnen achter een keyboard?

“Ja, ik moest op keyboardles van mijn ouders, maar ik was echt een ontzettend vervelende puber dus ging ik uit protest gitaar spelen. Mijn vader zei toen: ‘wow je bent de nieuwe Jimmy Hendrix!’ en toen mocht ik éindelijk op gitaarles en ben ik naar het conservatorium gegaan. De jongens van de band heb ik tijdens mijn vooropleiding ontmoet. Ik had een bandje nodig voor mijn auditie en dat klikte zo lekker dat we dit zijn blijven doen. Nu zijn we een rock & roll band met heel veel vrouwen en drank. Nee geintje, maar we zijn wel een hele goeie rockband.”

Je bent genomineerd voor de 3FM Awards, hoe voelt dat?

“Leuk, derde jaar op een rij dat ik genomineerd ben. Vorig jaar had ik een 3FM Award gewonnen voor ‘serious talent’ en nu ben ik genomineerd voor beste solo artiest met onder andere Martin Garrix en Ronnie Flex. Dus een oproep voor iedereen: stem op mij!”

Je bent regelmatig in Utrecht te vinden. Wat zijn je favoriete plekjes in de stad?  

“Ik heb geen favoriete plekjes, maar ik kom graag in de Helling en TivoliVredenburg. Laatst was ik daar nog voor een concert van Two Door Cinemaclub. Daarna gingen we naar café de Voortuin, waar we geen bier meer kregen omdat ze vonden dat we te dronken waren. Ik ben nog nooit nuchter door de stad gelopen, maar we waren nog niet dronken genoeg om geen bier meer mee te krijgen. Ik hoop dat ze zaterdag een goedmakertje hebben. ”

Two Door Cinemaclub, wat luister je nog meer?

“Als ik het heel druk in mijn hoofd heb, zoals nu, luister ik veel klassieke muziek. Dat geeft me rust. Verder zijn mijn favoriete bands Motorhead en Arctic Monkeys, zij zijn zó vet.”

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?

“Ik heb nooit weekend, want ik ben dan altijd aan het spelen. Maar in principe is dat eigenlijk mijn ideale weekend. Ik zie het niet als werk. Het is een moment in de week waar ik echt naar uit kijk, iets waar ik mijn leven lang van gedroomd heb en nu daadwerkelijk doe. Ik vermaak mezelf ermee, maar ook een heleboel ander mensen en dat geeft echt een goed gevoel.”

Droom je nog ergens van?

“Ik zou later willen trouwen en kinderen willen. En blijven spelen, want dat is gewoon iets wat ik fucking leuk vind. Zaterdag verwacht ik dat de hele tent op z’n kop staat. Daarna wil ik nog de stad in, dus ik verwacht een hoop van Utrecht: ik laat me verrassen!”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).