Weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

Weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Nacht van de Vleermuis op Fort bij Rijnauwen (8+)
Ga tijdens de Europese Nacht van de Vleermuis naar Fort bij Rijnauwen en ontdek de wereld van de vleermuis. Rond september komen honderden vleermuizen naar Fort bij Rijnauwen om te baltsen en te paren. Daarna kruipen ze in het fort dicht bij elkaar en beginnen ze hun winterslaap. Tijdens de wandeling vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je alles over dit bijzondere dier. Want hoe werkt dat nou eigenlijk met die echolocatie? Natuurlijk maak je gebruik van een batdetector, zodat je de roep kunt horen. En met een beetje geluk zie je ze in het fort.

Wanneer: vrijdag 23 augustus
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: 
website Staatsbosbeheer

Cirque Moustache bij Stadsboerderij Koppelsteede
Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 7e keer door Nederland voor een zomertour. In de voorstelling Royale bereiden de circusartiesten en het publiek zich voor op het hoogstaand bezoek. Poets je schoenen, trek je netste kleren aan en oefen alvast een buiging!
De voorstelling Royale is op meerdere locaties in onze regio te zien, maar ook op leuke campings in het land. Dit weekend kan je ze bewonderen bij Stadsboerderij Koppelsteede in Utrecht!

Wanneer: 24 en 25 augustus
Waar: Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht
Meer info: 
website Cirque Moustache

Het Utrechts Mosselfestival
Zondag 25 augustus van 14.00 u tot 20.00 u zal het Lucas Bolwerk weer bol staan van gezelligheid. Uiteraard draait het die dag om verse Zeeuwse mosselen en die worden met toewijding en kennis door het Mosselgilde uit Bruinisse verzorgt. En ze nemen ook oesters mee! Geniet van de mosselen met een biologisch biertje of een mooi, verfrissend wijntje.

Wanneer: zondag 25 augustus
Waar: Lucas Bolwerk, Utrecht
Meer info: 
Facebookpagina

Techlab XL: het evenement voor stoere kids
In de zomervakantie staat niet alleen het Techlab maar het hele museum in het teken van techniek. Tijdens Techlab XL zijn er op verschillende plekken buiten in het Spoorwegmuseum leuke, verrassende en coole activiteiten en experimenten te doen rond de thema’s stoom, stroom en wrijving. Ga het zelf testen tijdens een dagje in de zomervakantie!

Wanneer: 17 augustus t/m 1 september
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: 
website Spoorwegmuseum

Workshops in het paviljoen: Zo Binnen Zo Buiten (6+)
Kunst hoeft niet mooi of duur te zijn, maar kan via materiaal, kleur en vorm iets vertellen. Door materiaal anders in te zetten, verandert de manier waarop je naar voorwerpen kunt kijken. Dat doet kunstenaar Jessica Stockholder ook, zoals je kunt zien in haar tentoonstelling in het Centraal Museum. Bekijk Stockholders kunst en ga daarna in het paviljoen zélf aan de slag met allerlei materialen. De hele zomer kun je meedoen aan workshops, onder aanvoering en begeleiding van studenten van de HKU.

Wanneer: 11 juli t/m 4 augustus en 15 augustus t/m zondag 1 september
Waar: Centraal Museum, Utrecht
Meer info: 
website Centraal Museum

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).