Weekendtips voor ouders met kinderen van Bier en Appelsap | De Utrechtse Internet Courant Weekendtips voor ouders met kinderen van Bier en Appelsap | De Utrechtse Internet Courant

Weekendtips voor ouders met kinderen van Bier en Appelsap

Weekendtips voor ouders met kinderen van Bier en Appelsap
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk (5+)
Ga met je kinderen (5-9 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Je komt van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier even. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest…

Wanneer: zondag 29 juli
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Pinokkio in Museum Speelklok
De familievertelling is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi, en neemt je mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken. Nadat de blauwe fee een bezoek heeft gebracht aan het huis van robotmaker Gepetto verandert zijn leven. Zijn mooiste robot Pinokkio loopt en praat ineens. Maar Pinokkio komt al snel in de problemen en wordt door een schurk opgesloten in Luilekkerland, waar hij door het eten van betoverend snoepgoed verandert in een ezel! Zal Pinokkio zijn vader ooit nog terugzien?

Wanneer: t/m 2 september (Iedere woensdag, zaterdag en zondag om 15.00 uur)
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Bezoek het nieuwe Modellenmagazijn in het Spoorwegmuseum
Sinds 4 juli is het Modellenmagazijn in het Spoorwegmuseum geopend. Dit is een permanente expositie van de bijzondere collectie treinmodellen, die vaak al decennia tot de collectie van het museum behoren. Je kunt veel unieke modeltreinen bekijken, van fabrieksmodellen en zelfbouwlocomotieven tot stokoud speelgoed en zeldzame verzamelobjecten. Het Modellenmagazijn brengt deze prachtige collectie op een speelse manier tot leven. In de zomervakantie kun je in het spoorwegmuseum ook verschillende andere tentoonstellingen bekijken, zoals ‘de spoorloper’ en ‘de sporen van smaragd’. En in het Techlab word je een echte treinexpert, door alle proefjes kun je ontdekken hoe een trein werkt.

Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Wanneer: de hele zomervakantie
Meer info: website Spoorwegmuseum

Casper en Emma in ’t Hoogt
Elke zaterdag om 15.00 uur kan je in de zomervakantie naar de film Casper en Emma maken theater (4+) in ’t Hoogt. Casper en Emma zamelen geld in voor arme kinderen in India. Dat doen ze door een theatershow op te voeren, waarin hun onafscheidelijke knuffeldieren een grote rol spelen.

Waar: Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Wanneer: elke zaterdag in de zomervakantie om 15.00 uur
Meer info: website ’t Hoogt

Superloeser (5+)
Op de superheldenschool hoort Joyce er niet bij en tot overmaat van ramp is haar broertje wel heel succesvol als superheld. Er is eigenlijk maar één iemand die in haar gelooft en dat is haar moeder. Maar wie heeft ooit van iemand gehoord, die met het schieten van knakworsten de wereld heeft gered? Dat zal toch nooit gebeuren.. Of toch wel?
Superloeser is een spannend en hilarisch avontuur voor jong en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de dingen die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom.

Wanneer: zondag 29 juli
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern

Meer info: website Podium Hoge Woerd

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).