Weekmarkt in Leidsche Rijn Centrum met 24 kramen opent mogelijk in najaar Weekmarkt in Leidsche Rijn Centrum met 24 kramen opent mogelijk in najaar

Weekmarkt in Leidsche Rijn Centrum met 24 kramen opent mogelijk in najaar

Weekmarkt in Leidsche Rijn Centrum met 24 kramen opent mogelijk in najaar
Het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum
De gemeente Utrecht is van plan om een weekmarkt met 24 kramen te openen op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. Er wordt nu onderzocht of dit ook haalbaar is.

De gemeente Utrecht is van plan om een weekmarkt met 24 kramen te openen op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. Er wordt nu onderzocht of dit ook haalbaar is.

Meerdere partijen hebben al langer de wens uitgesproken voor een markt in Leidsche Rijn Centrum. Ook de gemeente liet in haar beantwoording op vragen van D66 en CDA  weten dat er behoefte aan is.

De gemeente laat nu weten dat ze onderzoeken of het haalbaar is om in het najaar een markt te openen met 24 kramen. De kramen moeten een gevarieerd aanbod van eten verkopen, afgewisseld met andere producten. De markt moet op het Brusselplein komen, en vooralsnog wordt er bekeken of de markt op donderdagen georganiseerd kan worden.

7 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Wat moet er onderzocht worden, gewoon doen .
  De ruimte is er inschrijving openen voor de markthandrlasr en kiezen hoeft geen 6 maanden te duren

 2. [email protected]😉

  Allemaal wel leuk en aardig, maar zal dit geen concurrentie zijn voor de huidige winkels.
  Het idee is leuk maar de winkeliers hebben het al zo moeilijk in dit deel van Leidscherijn.

 3. De Utrechter

  Als je wil dat er meer bezoekers naar LRC komen, moet je NU de markt starten.

 4. Nlz

  @Geenstijl: Concurrentie, of juist een publiekstrekker waardoor er meer mensen komen, die dan ook hun geld in andere winkels kunnen spenderen? De Jumbo Foodmarkt kan wel wat missen aan bijvoorbeeld de kaasboer op de markt, en zo heel veel andere (kleinere of zelfstandige) winkels die artikelen verkopen die ook op de markt verkocht worden zitten er nou ook weer niet in LRC.

 5. Herman

  Wanneer gaan we nu eens snappen dat markten en winkels elkaar versterken? Als er een markt is trekt dat altijd weer extra bezoekers, andersom ook. Die extra bezoekers voor de markt kopen ook wel weer iets bij een winkel en andersom ook.

  Het gaat er vooral om zoveel mogelijk mensen naar de locatie te trekken, als die er eenmaal zijn dan gaat het geld vanzelf rollen.

 6. Koel Hoofd

  Markten zijn publiekstrekkers die leven in de brouwerij maken waardoor andere winkels weer een kans hebben. Dat de gemeente het zoveelste bullshit onderzoek wil doen komt omdat ze de prioriteiten verkeerd hebben: het eigen politieke belang boven het algemeen belang.

  Die Jumbo is zodanig ingericht dat je er kan komen en gaan zonder andere winkels te zien. Vanuit dat perspectief, faalt de Jumbo als grote publiekstrekker hopeloos in haar taak. Dus of bij de Jumbo waren ze heel erg slim, of bij de gemeente waren ze gewoon weer eens heel erg dom. Hoe dan ook, de Jumbo spekt slechts de zakken van de stakeholders en laat de rest daar onder lijden.

 7. Jordy

  Is hier al iets meer over bekend? Bijv. wanneer het van start gaat? Lijkt me een erg goede aanvulling. En een reden dat LRC beter kan concurreren met het veel te drukke centrum van Utrecht

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).