Weer een begrip minder in Utrecht; na bijna 60 jaar sluit Dierenspeciaalzaak M. Teeuwen aan de Kanaalstraat Weer een begrip minder in Utrecht; na bijna 60 jaar sluit Dierenspeciaalzaak M. Teeuwen aan de Kanaalstraat

Weer een begrip minder in Utrecht; na bijna 60 jaar sluit Dierenspeciaalzaak M. Teeuwen aan de Kanaalstraat

Weer een begrip minder in Utrecht; na bijna 60 jaar sluit Dierenspeciaalzaak M. Teeuwen aan de Kanaalstraat
Martin Teeuwen
Na bijna 60 jaar heeft Martin Teeuwen (67) besloten de deuren van de gelijknamige dierenspeciaalzaak aan de Kanaalstraat in Utrecht definitief te sluiten. In 1965 openden zijn ouders de zaak en Martin staat er al sinds zijn 14e. “Ik heb nooit een hekel gehad aan mijn werk, maar het is mooi geweest.”

Na bijna 60 jaar heeft Martin Teeuwen (67) besloten de deuren van de gelijknamige dierenspeciaalzaak aan de Kanaalstraat in Utrecht definitief te sluiten. In 1965 openden zijn ouders de zaak en Martin staat er al sinds zijn 14e. “Ik heb nooit een hekel gehad aan mijn werk, maar het is mooi geweest.”

Momenteel is Dierenspeciaalzaak M. Teeuwen te vinden aan de Kanaalstraat 67-69, maar de ouders van Martin begonnen halverwege jaren 60 in het pand aan de Kanaalstraat 30. Dat gebouw, dat ooit op de hoek met de Kanonstraat stond, is inmiddels gesloopt. Martin begon er te werken toen hij 14 jaar oud was.

Fanfare

“Vroeger al werd er in de straat jaarlijks een winkelweek georganiseerd. Inmiddels duurt dat zeven dagen, maar toen waren dat er nog tien. Mijn ouders namen mij dan mee naar de kermis en iedere avond kwam er een fanfare voorbij. Dat was wel een hele leuke tijd.”

In 1983 verhuisde de dierenspeciaalzaak naar het huidige adres en inmiddels is het een begrip geworden in Utrecht. “Ik heb een hele vaste klantenkring en die mensen, die uit alle hoeken van Utrecht komen, weten mij dan ook al jaren goed te vinden”, vertelt Martin. “Ze vinden het allemaal waardeloos dat ik vertrek, maar ik vind het mooi geweest.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Martin staat naast zijn vader achter de toonbank van de dierenspeciaalzaak

Naar huis

De opheffingsuitverkoop bij Dierenspeciaalzaak M. Teeuwen is in april gestart. “Toen stond het hier nog helemaal vol”, zegt Martin terwijl hij de lege schappen in zijn zaak laat zien. Op 31 augustus is de winkel voor het laatst geopend. Op de vraag of er dan een afscheid wordt georganiseerd zegt Martin het volgende: “Het wordt een normale dag. Aan het eind doe ik de lichten uit, ik sluit de deur en ik ga lekker naar huis.”

Martin weet niet precies wat er daarna met het pand aan de Kanaalstraat 67-69 gaat gebeuren. Het gaat in de verkoop en ik hoop dat er een goede speciaalzaak komt. Geen bakker, slager, groente of kledingzaak, die hebben we hier al genoeg.

12 Reacties

Reageren
 1. Joke Schinkel

  Martin teeuwen het ga je goed in de toekomst. Groetjes van joke

 2. Geenstijl@Utrecht

  Teeuwen, wie is er niet mee groot geworden,fantastische mensen met enorm veel kennis van dieren,en niet te vergeten vishengels.
  Weer een stukje Utrecht weg helaas,maar het is Martin van harte gegund.

 3. Lombokker

  ” Geen bakker, slager, groente of kledingzaak, die hebben we hier al genoeg.”

  Ik verwacht dat er een vreetschuur bijkomt, ook al hebben we die al meer dan genoeg.

 4. S

  @lombokker: beter een vreetschuur dan levende dieren verkopen

 5. Paul

  Heb ruim 50 jaar in Lombok gewoond en vaak wat gekocht bij Teeuwen vooral goudvissen. Geniet van je pensioen Martin.

 6. JdV

  @s: hopelijk komt er een poelier in, u ook weer blij.

 7. S

  @jdv: inderdaad! Dode dieren, die vind ik dan weer niet te versmaden… 😋🥩🍖🍗

 8. Marko

  Martin, dank je wel, we gaan je missen! Marko

 9. Joke Schinkel

  Hoi zou graag een duidelijke foto van Zyn vader zien als dat mogelijk is

 10. Mieke Hagedoorn

  Hoi Martin,
  Wat gaan de jaren snel,
  Heb je lieve ouders nog mee gemaakt!
  Nu zijn wij jaren later ook met pensioen.
  Leren genieten van je vrijetijd.
  Hoop dat je ervan gaat genieten.
  Liefs , Mieke Hagedoorn.

 11. Martin Teeuwen

  Hee wat leuk Mieke , dat je ik hier tegenkomt . Mijn eerste liefde bij Wildschut dansschool . Tja we zijn allemaal een dagje ouder geworden Mieke , maar nog wel volop in het leven met ups and downs . Leuk Lieve Mieke dikke pakkerd 🥰

 12. Cobi Dame

  Na mijn pensionering bij de groothandel die bij Martin leverde, heb ik niks van mijn werk gemist, alleen de leuke telefonische gesprekken met klanten, zoals Martin Teeuwen.
  Het ga je goed Martin, dik verdient.
  Groeten van Cobi,(Van Gebr. de Boon)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).