Wéér een vrouw lastiggevallen bij Utrechtse wijk Lunetten; politie pakt groots uit Wéér een vrouw lastiggevallen bij Utrechtse wijk Lunetten; politie pakt groots uit

Wéér een vrouw lastiggevallen bij Utrechtse wijk Lunetten; politie pakt groots uit

Wéér een vrouw lastiggevallen bij Utrechtse wijk Lunetten; politie pakt groots uit
Een politiehelikopter boven Utrecht. Archiefbeeld DUIC
Een vrouw is zaterdagochtend lastiggevallen op het Houtensepad in Utrecht. De afgelopen periode zijn er vaker vrouwen lastiggevallen in de omgeving van Lunetten. In de zoektocht naar de verdachte werd dan ook groot materieel ingezet.

Een vrouw is zaterdagochtend lastiggevallen op het Houtensepad in Utrecht. De afgelopen periode zijn er vaker vrouwen lastiggevallen in de omgeving van Lunetten. In de zoektocht naar de verdachte werd dan ook groot materieel ingezet.

Het incident gebeurde rond 07.30 uur. Wat er precies is gebeurd is niet bekend. Wel is bekend dat de politie het groots oppakte. Zo werd in de zoektocht naar de verdachte onder andere een helikopter en speurhonden ingezet.

Ook is er een melding via Burgernet uitgegaan. Daarin stond dat de politie op zoek is naar een blanke man met een fors postuur die tussen de 25 en 40 jaar oud is. Hij droeg een grijze trui met capuchon waarop een gele tekst stond.

Ziekenhuis

De zoektocht heeft tot dusver niks opgeleverd. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Maandag werd er ook al een vrouw lastiggevallen. De politie zei toen dat er een mogelijk verband is met eerdere incidenten in het gebied. Vrouwen die ook zijn lastiggevallen in die omgeving en getuigen van soortgelijke incidenten worden gevraagd zich te melden.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. mees kees

  Hopelijk is er inmiddels voldoende DNA om in ieder geval de actuele zaken aan elkaar te kunnen linken. Match in DNA-databank nog niet gevonden? Er is nu gelukkig veel meer mogelijk dan ten tijde van de serieverkrachter. Niet alleen deze dames zijn primair slachtoffer van dit roofdier, ook bij alle slachtoffers van alle verkrachtingen en aanrandingen worden de wonden en littekens weer wreed opengekrabd. Rechters en OVJ’s, houd daar straks nou eens rekening mee: ‘secundaire medeplichtigheid’ aan het leed van al deze slachtoffers! Uiteraard bestaat deze tenlastelegging niet in het wetboek van strafrecht, maar wel in de harten en hoofden van de slachtoffers!

 2. Dustin

  Naar het ziekenhuis gebracht, helikopters en speurhonden. Ik ben bang dat ‘lastiggevallen’ dit keer een eufemisme is. Dit lijkt op een ernstig misdrijf.

 3. Koel Hoofd

  @mees kees
  Het is nogal lastig om bij ‘lastigvallen’ (een heel breed concept) DNA veilig te stellen. De Utrechtse verkrachter (specifieke daad) liet wel verschrikkelijk traumatische DNA sporen achter. Het enige wat overeenkomt is dat dit soort assholes vrouwen die alleen fietsen/lopen te grazen nemen.

  De harde realiteit is en blijft dat vrouwen op hun hoede moeten zijn voor seksueel gefrustreerde roofdieren want die zijn helaas niet uit te bannen. Maar er slachtoffer van worden resulteert wel in een levenslang trauma.

 4. Yoshua

  @mees kees,

  De door jou genoemde technieken zijn fantastisch bij het oplossen van misdaden.
  Maar in dit geval kunnen ze beter inzetten op het ouderwetse recherche werk.
  Beter zelf het veld in dan dan wachten tot er een DNA match is, wanneer die er niet is, dan kan het zomaar 20 jaar duren tot de oplossing zich aandient.
  Regelmatig reis ik met de trein naar Houten op verschillende tijdstippen.
  Waar deze man toeslaat is het altijd heel erg rustig op straat en in het omliggende groen.
  Een oproep aan getuigen zich te melden heeft weinig opgeleverd.
  Het drama van de Utrechtse serieverkrachter zit nog vers in het geheugen.
  Dan zullen ze toch echt zelf in de bosjes moeten gaan liggen en rondfietsen, wachten tot die gek weer toeslaat.
  De techniek kan dit soort misdrijven helaas niet oplossen zonder DNA bewijs uit de databank.

 5. Esrin W.

  Ik zie hier weer de diep gewortelde angst voor te lage straffen Kees. Eigenlijk vind jij het rechtssysteem zoals het er nu al jaren is prima. Toch maar even opletten als je de volgende keer weer eens gaat stemmen. DAAR maak je de verschil. Niet hier achteraf jankend op een internetpagina.

 6. Anita

  Absurde term; lastig gevallen. Terwijl een vrouw klaarblijkelijk ziekenhuishulp nodig had omdat ze ‘was lastiggevallen’.
  Dit soort eufemismen helpen niet mee om op te treden tegen een van de zwaarste misdrijven die er zijn: een vrouw – vaak voor altijd – van haar vrijheidsgevoel beroven. Naast de directe onvoorstelbare schade en angst.

 7. Erwin

  @yoshua: te veel derrick gekeken zeker..?

 8. Joepie

  @ anita, terecht punt.

  Lastigvallen klinkt haast onschuldig, terwijl het hier waarschijnlijk om aanranding poging tot iets veel ergers gaat.

 9. mees kees

  Yoshua en Koel Hoofd: Uiteraard is ‘lastigvallen’ hier een eufemisme, maar wel fysiek bedoeld (zie vorige bericht achter de rode link, waar het zelfs letterlijk staat), dus is er DNA van dit roofdier, punt. Puntje logisch nadenken.
  En de recherche gaat ook zeker niet wachten op een eventuele match. Maar mocht die er NU zijn (wat niet ondenkbaar is), prachtig. Verder zal ouderwets recherchewerk zeker gewoon (altijd) nodig zijn, om A. meneer te vinden en B. om het bewijs sluitend te krijgen (in geval er een mengprofiel wordt gevonden). Ik heb er het volste vertrouwen in dat de betrokken rechercheurs dit roofdier snel weten op te sporen. Dan kan dit DNA in ieder geval de databank in…….en misschien moet Utrecht ook wat meer haast maken met het Nieuwe Zandpad en de tippelzone, dan is er bij sommige roofdieren misschien toch net wat druk van de ketel!

 10. Wies

  Wat walgelijk dit. En ook heel laf, zo op dat tussenstukje in de ochtend. Goed op de hoede zijn in Lunetten (en omstreken) totdat de dader is gepakt. Hopelijk kunnen ze de dader gauw vinden. Wat mij betreft komt deze dan ook nooit meer de straat op, en anders niet zonder bepaalde ingrepen. Dit soort smerige kerels verwoesten levens en dat moet voor altijd voorkomen worden.

 11. Kadoendra

  @mees kees

  “…….en misschien moet Utrecht ook wat meer haast maken met het Nieuwe Zandpad en de tippelzone, dan is er bij sommige roofdieren misschien toch net wat druk van de ketel!”

  Dit soort roofdieren kicken op de angst van een vrouw en dat vinden ze niet bij prostituees.

  Dit soort personen zijn geestelijk ernstig verknipt en zullen indien zij gepakt worden na een langdurige celstraf ook een langdurige TBS traject moeten volgen.
  Sommige zijn zo verknipt dat zij levenslang blijven hangen in het TBS traject.

 12. Koel Hoofd

  @Wies, niet enkel op je hoede zijn totdat die dader is gepakt, maar altijd op je hoede zijn. Want als er een van de straat is gehaald dan neemt een ander die plek weer in.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).