Weer geen Michelinster in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weer geen Michelinster in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weer geen Michelinster in Utrecht

Weer geen Michelinster in Utrecht
Podium onder de Dom. Beeld: Google Streetview
Er is weer geen Michelinster uitgereikt aan een Utrechts restaurant. Dat bleek vanmiddag bij de jaarlijkse uitreiking van de gids.

Er is weer geen Michelinster uitgereikt aan een Utrechts restaurant. Dat bleek vanmiddag bij de jaarlijkse uitreiking van de gids.

Sinds 2012 kent Utrecht geen sterrenrestaurant meer. Destijds was het Karel V dat voor het laatst een ster voor Utrecht binnenhaalde.

Recensent van de Volkskrant Marc van Dinther tipte nog wel restaurant Podium onder de Dom aan de Domstraat 4. “Ook vorig jaar al getipt en we houden hem op het lijstje. Utrecht snakt naar een ster. En als er een restaurant is dat daarvoor in aanmerking komt is het dit”, aldus Van Dinther.

Utrecht heeft al jaren geen sterrenrestaurant meer en is de enige van de grote vier steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag) zonder ster.

19 Reacties

Reageren
 1. Een liefhebber.

  En terecht dat er wederom geen ster in Utrecht te vinden is.

 2. Rietje

  Voedsel-snobisme.
  Iets met first-world problems…
  Het is toch wat

 3. cas

  Er is gewoon meer behoefte aan een nieuwe fastfood concept store (burgerbar, Starbucks, etc etc). Er is gewoonweg geen publiek in Utrecht wat voor een sterrenzaak aantrekkelijk is.

 4. Johan

  Studenten en starters. Utrecht snakt naar diversiteit.

 5. sjaak

  Net buiten Utrecht-stad is er genoeg kwaliteit, gewoon effe naar Zeist, Driebergen, Breukelen of Houten.

 6. X

  Het heeft niet meer behoefte, maar de beoordeling op kwaliteit van het eten en bediening te maken. Niet roepen als je er niks van af weet!

 7. Alex

  @rietje

  Dan mag natuurlijk een hardloper uit Somalië ook geen goud winnen op de Olympische spelen. Dat zal me toch een partij hardloop snobisme zijn. Maar goed, iets met third word problems. Tis me wat…..

 8. Chantal

  @x: als er geen behoefte aan goede restaurants is, hoef je als restauranthouder natuurlijk ook geen moeite te doen om een ster te bemachtigen. De mensen komen toch wel.
  Dus in die zin speelt behoefte natuurlijk wel degelijk een rol.

 9. Barend

  @ X

  Wat wil je nou zeggen? Het een vloeit voort uit het ander. Door de eenzijdige bevolkingssamenstelling van Utrecht is er geen markt voor het hogere segment en is goede kwaliteit eten en bediening niet rendabel. Utrecht is en blijft een culinaire woestenij.

 10. herman

  Utrecht heeft geen sterrentent nodig. In de stand veel studenten en jonge gezinnen, die eten liever gezellig en wat voordeliger.

  In bepaalde plaatsen woont wat meer fout geld dat in meer of mindere mate ietwat dubieus wordt verdient, daar is de behoefte om dat geld te etaleren wat groter.

 11. Olivier

  @ Barend, Herman en Chantal: X heeft natuurlijk gelijk.
  Er zijn bijvoorbeeld sterrenrestaurants in plaatsen en steden als Eindhoven, Harderwijk, Houten, Zwolle en Rotterdam (meerdere).
  Alsof in deze plaatsen de behoefte groter is of meer fout geld danwel een andere bevolkingssamenstelling aanwezig is. Het tegendeel lijkt me eerder waar.
  Utrecht heeft gewoon pech.

 12. Angelique

  En dat terwijl ik me verbaas over de hoge kwaliteit van eten van de nieuwe restaurants, ik denk aan een watertoren en een oude pastoe-fabriek.
  (Allemaal heel populair overigens)
  Voor zo’n Michelster ligt de lat kennelijk erg hoog!

 13. Tim

  Ik denk dat we niet meer de conclusie moeten trekken dat het culinair niveau in Utrecht laag is, puur en alleen omdat geen restaurant een Michelinster heeft. L’ami Jac, top. Concours, heerlijk. Héron, buitencategorie. Alleen is ergens in ons systeem gaan zitten dat een restaurant zonder ster niet goed genoeg is. Onzin natuurlijk. En ‘t heeft mijns inziens ook helemaal niets te maken met de jonge inwoners van deze stad.

 14. Katja

  Michelinster wordt gewoon overschat. Over smaak valt te twisten 🙂

 15. Peter van Ruysdael

  Het gaat bij het behalen van een ster niet alleen om de kwaliteit en smaak van het eten maar ook om opmaak en algehele ambiance. In die laatste 2 categorieën schieten de Utrechtse kanshebbers inderdaad tekort

 16. maarten van den oever

  een ster werkt drempelverhogend; veel restaurants met een middenklasseclienteel willen die daarom liever niet.

 17. Gregor

  De Utrechtse horeca moet zich schamen. Simpelzat. Alle ingrediënten vanuit de stad (bevolking, geld, voorzieningen, “klimaat”) zijn aanwezig om op z’n minst 1 sterrentent te hebben. Dat interne horeca praatclubje mag eens bij zichzelf te raden gaan!

 18. Wim B.

  Rietje heeft liever Third world problems.
  Ik gun het de kok van harte.
  In Utrecht begint een restaurant té vaak met pretenties en eindigt als eetcafé met saté.

 19. piet

  @Peter van Ruysdael, het gaat helemaal niet of opmaak en algehele ambiance. Er zijn in Tokio een aantal sterrententen waar je op een houten bankje moet zitten en zelfs geen toilet aanwezig is. Het draait om smaak smaak en nog een smaak. Blijkbaar schieten de utrechtse kanshebbers inderdaad tekort.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).