Weer jongeren opgepakt bij hangplek Vleuterweide - De Utrechtse Internet Courant Weer jongeren opgepakt bij hangplek Vleuterweide - De Utrechtse Internet Courant

Weer jongeren opgepakt bij hangplek Vleuterweide

Weer jongeren opgepakt bij hangplek Vleuterweide
Bron: Twitteraccount Politie Vleuten-De Meern
Twee minderjarige verdachten zijn gearresteerd nadat ze hun jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Burchtwal in Vleuterweide in brand hebben gestoken. Volgens de politie zijn de twee brandstichters vaste bezoekers van de hangplek.

Twee minderjarige verdachten zijn gearresteerd nadat ze hun jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Burchtwal in Vleuterweide in brand hebben gestoken. Volgens de politie zijn de twee brandstichters vaste bezoekers van de hangplek.

Op Twitter spreekt agent Jan-Michiel Quak van een ‘oliedomme’ actie. Met een tweet pleiten een aantal omwonenden om de JOP weg te halen. “Haal maar weg dan die JOP. Scheelt een hoop overlast in de buurt en ze kunnen er toch niet mee omgaan. Spijtig voor de goedwillenden, maar een stuk beter voor mijn nachtrust”, is één van de reacties.

Quak zegt echter dat daarmee de overlast alleen maar wordt verplaatst. “JOP’s hebben een belangrijke functie in overlastreductie en de kunst is deze te plaatsen op slimme plekken”, aldus de agent.

Vorig weekend was het ook al raak bij de hangplek aan de Burchtwal. Toen was er een groep van zo’n 25 jongeren rotzooi aan het schoppen. Agenten moesten de wapenstok gebruiken om de overlast te beëindigen en namen uiteindelijk vijf jongeren mee naar het bureau.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Dick Holsheimer

  Wat is er loos met de “jeugd”. Kinderen van kansloze ouders? Geen opvoeding? Ze hebben tegenwoordig totaal geen respect voor anderen en hun omgeving. Het idee dat zij “onze” toekomst zijn is heel griezelig.
  Jongens….ga eens wat leuks doen. In plaats van de boel te verstieren kun jook met de groep de rotzooi in de omgeving opruimen! Dan ben je pas stoer. Het gedrag wat je nu vertoont is heel zielig en kansloos. En als je vaak door de politie opgepakt wordt ook “leuk” voor je carrière!

 2. Rob van es

  We laten pa en ma toch wel opdraaien voor deze bandstichting plus alle bijkomstige kosten .

 3. anna

  Jongeren vervelen zich blijkbaar tegenwoordig. jammer dat er een groep is die zo onbewust is, Inderdaad zou die energie goed kunnen besteden aan inzetten voor iets wat ertoe doet. Zorg voor een ander, de aarde. Jammer jongeren, ga wat maken van je leven, kansen genoeg.

 4. Yoshua

  Dat het helemaal uit de hand is gelopen in L.R is volkomen logisch.
  Het zijn kinderen van ouders die van Kanaleneiland en Overvecht 20 jaar geleden naar L.R zijn gegaan.
  Vroeger hadden we ernstige jeugd overlast van Kanaleneiland en Overvecht nu is dat L.R.
  In L.R woont van alles bij elkaar, Brabanders,Drenten, Gelderlanders etc,etc.
  Allemaal naar Utrecht gekomen om de armoede te ontvluchten.
  L.R is binnen 20 jaar, zoals voorspeld, het grootste getto van dit land geworden.
  Ze hadden er duurder en betere huizen moeten bouwen, dat trekt een ander slag volk aan dan wat er nu is neergestreken.
  Spotgoedkoop bouwen zonder enige vorm van kwaliteit trekt nou eenmaal geen net en fatsoenlijk volk aan.

 5. Willem

  Laat ze zelf betalen voor hun JOP, dan zijn ze er misschien wat zuiniger op. Wat je gratis krijgt heeft schijnbaar geen waarde.

 6. R

  Best gek, wij hadden vroeger in onze jeugd (jaren 1980) niet veel meer dan wat lego, houten blokken, autotjes, tekenpapier en een tv met 3 zenders. We woonden naast een bos en een veldje met kanaal. Als het mooi weer was waren we altijd buiten, en in de winter konden we om de hoek schaatsen. Zonder al die spullen die de tegenwoordige jeugd nodig heeft om zich normaal te kunnen voelen, vermaakten we ons altijd en overal. Ik heb die ‘rijkdom’ nooit gemist. Het lijkt wel dat hoe meer men heeft, hoe minder gelukkig men is. Wat sommigen ‘economische voorspoed’ noemen, lijkt enkel ongelukkige individuen voort te brengen.

 7. Louise

  @Yoshua Ik snap niet waar je dit verhaal vandaan haalt. Leidsche Rijn is een heel groot stadsdeel met meerdere wijken en heel veel buurten, waar het nergens is zoals in Kanaleneiland en Overvecht. Vleuterweide is nog niet eens afgebouwd, laat staan dat hier 20 jaar geleden al mensen naar toe verhuisden en goedkoop is het hier al helemaal niet. Je hebt wel maar relatief weinig overlastgevende jongeren nodig om veel overlast voor bewoners te veroorzaken. Ik betwijfel zelfs of die overlastgevende jongeren in Vleuterweide wel uit de eigen wijk komen.

 8. mark

  Louise: wat Yoshua probeert te zeggen denk ik is dat veel “kinderen” van Overvecht en Kanaleneiland naar LR zijn verhuisd en nu zelf kinderen hebben. Er wordt vanuit gegaan dat die zich dan ook op een bepaalde negatieve manier gaan gedragen…ik kan niet oordelen of dat zo is. De huizen waren daar nu eenmaal goedkoper en pasten bij hun inkomen, dat wel. Verder is sociale woningbouw sociale woningbouw. Nu ziet het er nog ok uit, maar dat duurt niet lang. Ik denk dat daardoor de problemen op dit moment nog minder opvallen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).