Weer moest politie optreden in te drukke Utrechtse parken | De Utrechtse Internet Courant Weer moest politie optreden in te drukke Utrechtse parken | De Utrechtse Internet Courant

Weer moest politie optreden in te drukke Utrechtse parken

Weer moest politie optreden in te drukke Utrechtse parken
Archiefbeeld. Foto: Bas van Setten
Het was volgens de politie zondag weer erg druk in de Utrechtse parken. In onder andere Park Lepelenburg zijn daarom meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Het was volgens de politie zondag weer erg druk in de Utrechtse parken. In onder andere Park Lepelenburg zijn daarom meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Voor het derde weekend op rij moest er worden opgetreden in de Utrechtse parken. Op 11 april zijn bezoekers van Park Lepelenburg, Griftpark, Wilhelminapark en Park Paardenveld verzocht te vertrekken. Die dag kregen vijfentwintig mensen een boete.

Een week later was het weer raak in Park Paardenveld. Agenten en handhavers hebben iedereen in het park gevraagd weg te gaan. Iedereen leek gehoor te geven aan de oproep van de politie.

Zondag

Gisteren zijn er dus weer mensen op de bon geslingerd in verschillende Utrechtse parken. De politie houdt samen met Toezicht en Handhaving de situatie in de Utrechtse parken in de gaten. Als het te druk wordt, of mensen zich niet houden aan de coronamaatregelen, treden ze op.

Iedereen moet zo veel mogelijk binnen blijven vanwege de aanpak van het coronavirus. Een rondje lopen door de eigen wijk of in een rustig parkje is geen probleem, maar mensen moeten wel afstand houden. Als bezoekers van een park met z’n drieën of meer zijn, en geen anderhalve meter afstand houden,  zijn ze strafbaar.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Wordt het niet tijd dat we funshoppende gezinnetjes en schijt-aan-corona vriendenclubjes gaan uitsluiten van financiële steun en medische zorg?

 2. Teunemans

  Het Zocherpark wordt weer overgeslagen. Allemaal hollende mensen. Dan is het niet mogelijk om daar gewoon te wandelen, want 1.50 is niet mogelijk. Waarom wordt daar niets aangedaan?

 3. Koel Hoofd

  @Gerard Brugmans
  Uitsluiten van financiele steun en inlijven bij de medische zorg, Buro HALT voor 18plussers…

  Dit is nou het gevolg van de vrije opvoeding (laat de maatschappij dat maar doen) sinds de jaren tachtig: ieder voor het eigen vermaak en god voor ons allen.
  En die moeten van de gemeente nu allemaal in flats gaan wonen op locaties waar ooit parken waren of hadden kunnen zijn.

 4. Joseph

  @Gerard Brugsman: Nee, dan is het hek van de dam. Dan zouden we iedereen moeten uitsluiten die vermijdbare risico’s neemt. Bijvoorbeeld mensen die sporten, die roken, die drinken of te dik zijn. Boetes zijn het meest geschikt om de regels te handhaven.

 5. Bernhard

  Het volk is het zat. En ik geef ze groot gelijk. Op naar een echte ‘intelligente lockdown’, waarbij alleen 60+ thuisblijft. Nu vernietigen we onze economie, terwijl Zweden laat zien dat dat helemaal niet nodig is.

 6. Gerard Brugmans

  @Joseph, mensen die sporten, roken, drinken of te dik zijn brengen daarmee in eerste instantie vooral zichzelf in gevaar maar overtreden geen noodverordening. De asocialen die zich nu in de openbare ruimte misdragen plegen gewoon een strafbaar feit. Kennelijk schrikt die boete en het bijbehorende strafblad niet voldoende af. Registratie van overtreders nu lijkt me een nuttig instrument als door hun wangedrag straks de IC’s weer vollopen.

 7. Vic

  @Teunemans : die “hollende mensen” hebben toch niet minder recht daar te zijn dan “wandelende mensen”? Ze nemen net zo weinig ruimte in en ze zijn ook sneller weer weg dan wandelaars, dus niet zeuren 😉

 8. P Joosten

  @ Vic

  Ware het niet dat bij de sportende mensen 20-50 meter afstand in acht gehouden dient te worden, vanwege rondvliegende speeksel- en zweetdeeltjes. Tel daarbij op dat nu ook echt bewezen is dat dit virus airborne is en je weet wel hoe laat het is.

  Dan is het ook nog eens zo dat de paden in de parken ‘wandelpaden’ zijn en geen hardlooppaden. Zo is het nu eenmaal. De stad is niet gebouwd als openbaar sportcentrum,.

 9. Elles van Helden

  Ik snap de kritiek en vind sommige reacties snoeihard.
  Je zal als gezin met 2 kinderen op een bovenwoning zitten zonder balkon of tuin.
  Buiten terechte kritiek mag er ook een beetje meer begrip zijn voor mensen die niet de luxe van een tuin hebben.

  Richt de kritiek liever op onze overheid die, onder andere, de hele zorg kapot bezuinigd heeft en de multi nationals ongeveer dood pampert.

  Virologen waarschuwen al jarenlang tegen nieuwe virussen die steeds slimmer worden.
  Dan zorg je als rijk Nederland voor voldoende beschermingsmateriaal voor de hele bevolking.
  Dat had miljarden aan onnodige zieken en erger gescheeld!

 10. JdV

  @vic: voetballen doe je in een stadion, niet op de busbaan. Tennis doe je op een tennisbaan, niet op een parkeerplaats. Hardlopen doe je op een atletiekbaan, niet op de stoep. Het is al erg genoeg dat Utrecht vele dagen per jaar gedeeltelijk wordt afgesloten zodat een klein elitair groepje ten koste van het overgrote deel van de inwoners zijn hobby op de dan niet openbare weg kan uitoefenen. Vissen is erg populair in Nederland. Zullen we het Domplein veranderen in een vijver zodat daar de vissport kan worden beoefend? Zullen we het Julianapark ombouwen tot een tijdelijke golfbaan zodat mensen daar hun hobby kunnen uitoefenen? Amelisweerd ombouwen tot een motorcross circuit? Fietsen, skaten, hardlopen. Prima hobbies. Beoefen die dan vooral waar het hoort. En dat is niet op de openbare weg.

 11. Peter

  @Teunemans Het is voor hardlopers bijna niet te doen om daar normaal hard lopen met al die wandelaars. Sinds wanneer is een park eerder voorbestemd aan wandelaars?

  Zie je al die dorre stukken naast het normale pad? Dat komt omdat mensen daar hun best doen om afstand te bewaren.

 12. Joseph

  @Gerard Brugmans: oké mensen die sporten dan? Buitens huis vanzelfsprekend. Overigens brengen mensen die ongezond leven ook anderen in gevaar gezien de kans dat ze een plek op de IC nodig hebben groter is. Zodoende worden de medewerkers daar dan aan gevaar blootgesteld en nemen ze een plek in waardoor er misschien geen plek meer is voor iemand die wel gezond leeft en ziek is door corona.

 13. Peet

  Stadhuisplein Utrecht ,,hele middag,,,grote groepen zuipend ,,maling aan 1,5
  Politie handhaving,,,reden talloze malen langs
  Wegkijken wegkijkhandhaving
  Loop eens dagje mee Corona afd umc

 14. Gregor

  Ik begrijp dus dat we naast busbanen, autorijbanen, fietspaden, wandelpaden nu ook hardlooppaden en sportpaden moeten gaan aanleggen? Haha, wat een niveau hier zeg. Nederland op z’n kleinst. Ga naar buiten mensen, frisse neus halen. Knap je van op!

 15. The true vlerk

  Elles v Helden begrijpt er nog steeds niks van. Ze haalt er multinationals bij? Net zo vreemd als anderen die het overtreden van regels afschuiven op een gebrek aan groenvoorziening in parken. ‘De overheid, de overheid!!’

  Voor zowel Elles als die anderen geldt dat het gaat om mensen die regels overtreden; individuen/gezinnen die besluiten dat ze er wel genoeg van hebben en zèlf besluiten dat de regels voor hen niet gelden.

  Van die mensen word ik moe: die aso’s die lak hebben aan tijdelijke regels, die niet ziek worden (niet dat ik hen dat toewens) en straks luid zeggen dat het allemaal wel mee viel. En dan weer ‘de’ overheid betichten van opklopperij. En dat allemaal zonder veel na te denken over hoe hun gedrag anderen beïnvloedde.

  Vervelend dat je met zijn allen in een studentenhuis woont of dat je met twee kinderen tuinloos door het leven moet, maar denk eens wat minder aan jezelf, of aan zaken–multinationals?–die er weinig toe doen. Overigens is het niet zo dat mensen die alleen wonen, fluitend binnen blijven.

  Neem je verantwoordelijkheid. Houd vol.

 16. Paul

  Tjongejonge, wat een zurigheid hierboven. In de gehele stad zie je heel erg veel mensen zich keurig aan de regels houden. Hardlopend of wandelend houden veruit de meeste mensen rekening met elkaar. Soms is het net iets te druk en dan wordt er gehandhaafd. Volgens mij gaat dit prima zo en zijn draconische maatregelen niet nodig.

 17. JdV

  Om collega-reaguurder WP in een andere discussie te citeren: Als er dodelijke slachtoffers vallen op een weg moet je de weg aanpakken. In dit geval zou je dan de parken en binnestad moeten sluiten. Want het is niet de schuld van de mensen die zich niet aan de regels houden, het zijn de parken en binnenstad die daar de gelegenheid toe geeft en zelfs uitlokt. Dus daar moet je wat aan doen. Is zijn/haar mening.

 18. MJPD

  Het zijn toch vooral de gezinnen geweest die zich aan de regels hebben gehouden. Het was een stuk rustiger afgelopen maandag i.t.t. zaterdag en zondag. Met name millennials en bepaalde groepen van “””jongeren””” in overvolle parken, die hebben nu eenmaal overal lak aan.

  Hopelijk gaat men ook eens flink handhaven op de FIETSpaden, wat tegenwoordig een grote atletiekbaan is met hardlopers, skeeleraars, rolschaatsers en skateboarders, naast alle wandelaars, loplopende honden, bezorgbrommertjes en opgevoerde snorscooters die daar niet horen.

 19. JdV

  @gregor. Wellicht ben je nog niet zo lang in NL. Voetbalstadions, schaatsbanen, atletiekbanen, golfbanen, wielrenbanen, zwembaden. Die hoeven we niet aan te leggen hoor. Die zijn er al, heel lang en in ruime aantallen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).