Weer rel rond act Bevrijdingsfestival; geen Broederliefde in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Weer rel rond act Bevrijdingsfestival; geen Broederliefde in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Weer rel rond act Bevrijdingsfestival; geen Broederliefde in Utrecht

Weer rel rond act Bevrijdingsfestival; geen Broederliefde in Utrecht
Archiefbeeld van het Bevrijdingsfestival.
Broederliefde is niet langer Ambassadeur van de Vrijheid en komt daardoor niet optreden op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Van één van de rappers van de groep is een video opgedoken waarin hij ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’ scandeert.

Broederliefde is niet langer Ambassadeur van de Vrijheid en komt daardoor niet optreden op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Van één van de rappers van de groep is een video opgedoken waarin hij ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’ scandeert.

Rapper Emms riep de antisemitische leuzen na de bekerfinale van vorig jaar tussen FC Utrecht en Feyenoord.  Volgens het Nationaal Comité 4 en 5 mei wordt het ambassadeurschap van Broederliefde op dit moment door te veel mensen als grievend ervaren.

”Hij is zich zeer bewust van de impact van de uitlatingen die hij heeft gedaan en heeft daar excuses voor aangeboden”, schrijft het comité in een verklaring. ”In het kader van het ambassadeurschap heeft Broederliefde een bezoek gebracht aan voormalig vernietigingskamp Auschwitz. Het kwetsende karakter van zijn uitspraken is hem toen nog duidelijker geworden.”

Steen

Vorig jaar was er ook al veel te doen om een optreden tijdens het Utrechtse Bevrijdingsfestival. Destijds stond de Utrechtse rapper Steen op een podium. Dat stuitte achteraf tegen de borst van het COC. Zij vonden het schandalig dat een, in hun ogen, homofobe rapper op het Bevrijdingsfestival mocht staan.

4 Reacties

Reageren
 1. Rob

  De artiesten zijn preventief uit de line-up verwijderd vanwege bepaalde uitlatingen, er is geen sprake van een rel. Beetje stemmingmakerij zo. Blijkbaar hebben ze van het akkefietje van afgelopen jaar met Steen geleerd en ze hebben zo prima gehandeld.

 2. Frans

  Terecht dat homofobe, Islamofobe & racistische uitingen niet getolereerd worden. Een kind van 10 kan bedenken dat dat beledigend is. Dat de rappers achteraf spijt hebben komt op mij dan ook erg naief over. Van polariseren wordt niemand beter.

 3. Reaguurder/Utrecht

  Misschien is het goed om eens erbij stil te staan om een verplicht bezoek aan een vernietigingskamp als een verplicht uitje te plannen voor iedere ingezetene van Nederland, misschien gaan de hersens dan wat beter nadenken en word er minder snel gehaat.

 4. Reactionaire rechtse zak.

  Frans 10/3/2017 – 12:17
  Het onzinbegrip ‘islamofobie’ is een bedenksel van ayatollah Ruhollah khomeini. Dit zelfbedachte non-begrip introduceerde hij om kritiek, veelal terechte kritiek, op de islam te neutraliseren en af te doen als een psychiatrische en ziekelijke aandoening.
  Dat dit wan-begrip tegenwoordig in allerhande (linkse)demonstraties in één adem wordt genoemd met racisme en homofobie die beiden – samen met antisemitisme – weer virulent aanwezig zijn in onze samenleving, mag tekenend zijn voor de naïviteit, de slecht geïnformeerde basis van de betogers én de misleiding die het woord ‘islamofobie’ in zich draagt.

  Islamophobia:
  A word created by fascists,
  and used by cowards,
  to manipulate morons.

  Christopher Hitchens.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).