Wéér rijdt een dronken automobilist over de Uithoflijn in Utrecht Wéér rijdt een dronken automobilist over de Uithoflijn in Utrecht

Wéér rijdt een dronken automobilist over de Uithoflijn in Utrecht

Wéér rijdt een dronken automobilist over de Uithoflijn in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Een beschonken automobilist is met zijn auto over de trambaan van de Uithoflijn in Utrecht gereden. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand nadat de bestuurder tegen een paal botste.

Een beschonken automobilist is met zijn auto over de trambaan van de Uithoflijn in Utrecht gereden. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand nadat de bestuurder tegen een paal botste.

Volgens de politie begon het avontuur op het Smakkelaarsveld. De automobilist zou vanaf dat punt zijn navigatie hebben gevolgd en op de trambaan terecht zijn gekomen.

Na een aantal kilometers over het spoor te hebben gereden klapte te bestuurder ter hoogte van de Rijndijk op een paal. Na controle bleek dat de automobilist had gedronken. De bestuurder is aangehouden.

Dit is niet de eerste keer dat een auto over de trambaan van de Uithoflijn rijdt. Zo werd in juli ook al een beschonken bestuurder van het spoor gehaald en vorig jaar waren er ook twee automobilisten die de trambaan boven de rijweg verkozen.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Als je niet merkt dat je over trambaan rijd, ben je echt stomdronken
  Levensgevaarlijk
  Super a- sociaal

 2. Anne Marie ten Berge

  Waarom zegt de navigatie niet:: “U heeft de afslag gemist keer om” ?

 3. wollie

  @anne marie omdat dan meer mensen met een slok op gaan rijden, immers de navigatie lost het voor je op?

 4. Johan

  En dan maar klagen over drugs in het verkeer, maar in de tussentijd krijgen drinkers het gevoel veilig te kunnen rijden aangezien alle handhaving naar drugsgebruik in het verkeer gaat dmv speekseltesten en bloedprikken. Je mag overigens met 2 glazen op achter het stuur, wat ik ook een hele rare regel vind, maar THC in je wang terwijl je achter het stuur zit? =>bloed prikken> rijbewijs in beslag

 5. Hetty

  Is het niet mogelijk, de trambaan met hekken of betonblokken zodanig af te schermen, dat dit niet meer kan gebeuren. ?

 6. Erwin

  Lekker stuk kunnen rijden over de trambaan: van smakkelaarsveld naar de rijndijk. Respect hoor!

 7. HArry

  Toch heerlijk. Met je bus over de duurste tramklus!

  Ik hoor een nieuwe caranavalshit!

 8. woutvr

  Koele gast. Heeft tenminste nog geprobeerd om te draaien. Jammer dat dat niet is gelukt

 9. Herman

  @Hetty, nee dat kan niet, hoeft ook niet. Als je normaal aan het verkeer deelneemt dan kom je niet op een trambaan terecht.

 10. Koel Hoofd

  Moraal verhaal: slimme techniek bestaat niet….

 11. Pee

  Je kan dan wel je navigatie volgen maar je ziet toch wel dat je een trambaan op gaat?
  Net als automobilisten die het water ingaan door hun navigatie te volgen .

 12. Mario

  @Peet, dat komt omdat de trambaan tot aan de Waterlinieweg is aangelegd als een straat met tramrails. Pas na dat viaduct begint het deel met de dwarsliggers zoals je op de foto ziet.

 13. Petrus

  Ik vind het best wel knap zover rijden op de trambaan. Nuchter lukt dat vast niet, maar kom je er waarschijnlijk ook niet op terecht.

 14. Ludice

  @Hetty: natuurlijk kan dat niet. Dan komt de tram er ook niet meer op. Een minimale opening waar de tram doorheen kan, daar kan ook een auto doorheen.

 15. Joepie

  @ Mario en Hetty

  Als je op een gegeven moment niet het verschil ziet tussen beton en grof grind met bielzen (en niet voelt) en alsnog doorrijdt en een paal over het hoofd ziet; en minsten 3, 4 of 5 verbodsborden mist en langs een verhoogd aangelegd geïsoleerd tramstation bent gereden…..tja? Hoe moet het dan beter en duidelijker? Auto’s rijden toch ook niet over fietspaden, ook al kan het soms?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).