Weer spookrijders op A2 bij Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weer spookrijders op A2 bij Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weer spookrijders op A2 bij Utrecht

Weer spookrijders op A2 bij Utrecht
Weer besloten verschillende automobilisten om te gaan spookrijden op de A2 bij Utrecht. Deze keer was de politie ook aanwezig en deelde verschillende boetes uit. Vorige week waren er op dezelfde plek ook tientallen spookrijders.

Weer besloten verschillende automobilisten om te gaan spookrijden op de A2 bij Utrecht. Deze keer was de politie ook aanwezig en deelde verschillende boetes uit. Vorige week waren er op dezelfde plek ook tientallen spookrijders.

Door een ongeluk bij de Leidsche Rijntunnel ontstond er een file, enkele automobilisten besloten om niet rustig af te wachten maar keerden om en reden tegen het verkeer in de oprit af.

Vorige week was de tunnel ook tijdelijk afgesloten, toen besloten tientallen automobilisten om te gaan spookrijden. Zowel Rijkswaterstaat als de politie lieten toen weten verbijsterd te zijn. Zaterdag was het dus weer raak. Deze keer was er ook politie aanwezig, de agenten deelden verschillende boetes.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Is natuurlijk ook een absolute ramp die tunnel. Is er een prachtig brede A2 aangelegd en wordt die om de haverklap afgesloten omdat die tunnel het verkeer niet aankan.

 2. JdV

  Ja, daar zijn ze goed in, de ovrrheid. Eerst een volledig falend tunnelproject opleveren. En dan maar burgers beboeten die grk worden van het feit dat ze weer erns vadt staan bij datzelfde vollefig falende tunnelproject. Mooie manier om de onacceptabele overschrijding van de bouwkosten terug te verdienen. Het veilighridsargumrnt is er met de haren bijgesleept en volledig onjuist. De overheid interesseert zich geheel niet voor de veiligheid van de burger. Deze tunnel is aangrlegd met een waardeloos veiligheidssysteem. Consequentie is dat de tunnel op slot moet zodra er maar een dood vogeltje op de weg ligt. Als de overheid echt belang zou hechten aan veiligheid zou men deze tunnel aldnog veilig maken en de problemen definitief bij de bron aanpakken. Maar men incasseert liever over de rug van de burger.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Het is wel ieder keer gezeik met die tunnel, meer file dan doorstroming, als je een scheet laat gaat die k.ttunnel dicht,maar terecht natuurlijk dat er bekeurd word tegen dit soort verkeers-asocialen.

 4. Paul

  Er mag bekeurd worden, maar wie bepaald dit eigenlijk? Agenten zelf?Komt dit voor op hen prioriteiten lijst,?
  Reed vanavond over A12. Als je dan ziet dat er auto’s kilometers lang op baan 3, 4 of 5 blijven rijden dan zie je niks geen politie. En sls je er dan toch rechts langs gaat ben je de sjaak..
  En die tunnel, wat een drama, minste of geringste gaat ie dicht. Je zou dan ook misschien van uitlokking kunnen spreken.
  Diverse veiligheidssystemen waren te duur toch?

 5. Marianne

  De tunnel kan het verkeer prima aan. Dit prestige projekt, het is een landtunnel, dus helemaal niet nodig, is bij de bouw ervan op bezuinigd en geen sprinklerinstallatie aangelegd. Uit veiligheidoverweging mag er dus geen file/stilstaande autos in de tunnel staan omdat men dan bang is voor aanrijdingen en brand.
  Als er dus voor de tunnel file is, gaat de tunnel dicht.
  Dat is gemiddeld 3x per dag.

 6. Cico

  Iedereen trekt alweer conclusies: ‘tunnel werkt niet!’

  Maar er stond dus een vrachtwagen met pech in de tunnel.

  Bovendien is er geen sprake van uitlokking als er iets kapot gaat. Slaat nergens op, behalve een smoes om eigen rechter te spreken. Mensen moet echt ophouden met dit gepapegaai, want dit soort asociale gedrag gaat nog eens leiden tot een frontale, dodelijke botsing op die afrit.

 7. JdV

  @cico. Een goed aangelgde tunnel hoeft niet dicht als er een voertuig met pech staat. Dan sluit je 1 rijbaan af en kan de rest doorrijden. Door het bewust weglaten van de sprinklerinstallatie bij de aanleg is dit echter niet toegestaan. Zonder veiligheidsinstallatie van de sprinkler moet de tunnel geheel worden afgesloten. De overheid heeft dus gefaald bij het ontwerp van deze tunnel. En dat is de enige reden waarom deze tunnel werkelijk minimaal 1 x per dag dicht is.

 8. Katja

  Rijbewijs inleveren en auto verbeurd verklaren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).