Weer staking openbaar vervoer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weer staking openbaar vervoer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weer staking openbaar vervoer in Utrecht

Weer staking openbaar vervoer in Utrecht
Er gaat weer gestaakt worden in het openbaar vervoer in Utrecht. Vakbond FNV laat weten dat buschauffeurs van Syntus op zaterdag 26 mei het werk neerleggen.

Er gaat weer gestaakt worden in het openbaar vervoer in Utrecht. Vakbond FNV laat weten dat buschauffeurs van Syntus op zaterdag 26 mei het werk neerleggen.

De stakingen voor veranderingen in de cao in het streekvervoer gaan alweer hun vijfde dag in. Op zaterdag 26 mei is de volgende estafettestaking en rijden de chauffeurs niet in de regio’s Utrecht, Het Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant. De chauffeurs plannen hun stakingen in de weekenden om examenkandidaten te ontlasten.

In Utrecht staakt Syntus, in Groningen en Drenthe Qbuzz, CTS legt het werk neer in Zuid-west Drenthe, Connexxion rijdt niet in de regio Gooi- en Vechtstreek en Arriva blijft in de remise in West-Brabant.

FNV Streekvervoer wil concrete afspraken met de werkgevers maken over de vermindering van de werkdruk en een loonsverhoging. “Staken doe je niet voor de lol”, stelt vakbondsbestuurder Paula Verhoef van FNV Streekvervoer. “Maar in dit geval is er – nog steeds – geen keus.”

9 Reacties

Reageren
 1. Marianne

  Balen, willen met de bus naar het station. We gaan met vakantie. We gaan nooit met de bus en het blijkt nu waarom. Je kunt er niet op vertrouwen, het openbaar vervoer?

 2. NK

  Kunnen ze niets anders verzinnen dan staken?
  Waarom moet de reiziger altijd de dupe zijn.

  Als ze de werkgever aan willen pakken dan kunnen ze beter gewoon wel rijden maar dan de in-/uitcheckpalen uitschakelen waardoor ze gratis rijden.
  Hierdoor hebben ze de werkgever dubbel; En er zijn geen inkomsten en ze hebben uitgaven voor brandstof en onderhoud.
  Maar heeft de reiziger zelf er weinig tot geen last van, waardoor deze misschien wel meer bereid is te klagen bij de vervoerders.

 3. Yoshua

  Staken doe je niet voor de lol. Blijkbaar halen ze er wel veel plezier uit om de klanten het leven zuur te maken. Restitutie is niet mogelijk vanwege overmacht.
  Kom op zeg, wat willen ze nu eigenlijk, wekelijks staken en centen van klanten de een abonnement hebben stelen.
  Niet een bedrijf kan overleven door klanten te benadelen, het OV kan dit wel.
  Het OV moet inzetten op onbemande bussen.
  Tot die tijd trekken ze maar een blik met Bulgaarse/Poolse/Roemeense/Chinese buschauffeurs open.
  Je hoeft de taal niet te spreken op de bus, haltes worden omgeroepen.
  Route leren dat kan iedere buschauffeur uit ieder land zo leren.

 4. Rob H.

  Gratis rijden is helaas geen optie, want dat kan door de werkgevers verhaald worden op de chauffeurs. Daarmee blijft staken eigenlijk alleen over.

 5. John

  In japan/taiwan gaan ze door maar rekenen ze geen geld aan reizigers. Veel beter!! Dan raak je alleen maar die dikke directeuren 🙂

 6. Willem

  @Marianne Het is geen wilde actie. Het wordt vooraf aangekomdigd. Tijd genoeg om een alternatief te zoeken lijkt me. Als een dag staken de reden is dat je nooit het OV neemt ben je wel erg snel beinvloedbaar. Of wil je gewoon even afreageren op de harde werkers in het OV?

 7. Bert

  Dat is dus wel een optie, alleen ze willen er niet voor opdraaien, dat risico laten ze liever over aan de klanten.

  Daarnaast, als ze niet rijden, kost de werkgever ook bakken met geld, waarom zou dat niet verhaald kunnen worden?

 8. Jan

  Met een staking proberen werknemers hun wensen /eisen ingewilligd te krijgen. Ooit trof een staking de werkgever die meestal eigenaar was vh bedrijf rechtstreeks in zijn bankrekening. Tegenwoordig wordt er geen directeur rechtstreeks geraakt door een staking. Zeker niet bij het busvervoer. De directie reist nu eenmaal niet met de bus. Omdat de vakbeweging vnl bestaat uit fantasieloze mensen lukt het maar niet om een alternatief voor de staking te bedenken.

 9. R.m taskin

  Staken moet een keer ophouden zo gaan mensen hun abonnement opzeggen.klanten verlies.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).