Weer twee personen gearresteerd na rellen in Kanaleneiland in Utrecht Weer twee personen gearresteerd na rellen in Kanaleneiland in Utrecht

Weer twee personen gearresteerd na rellen in Kanaleneiland in Utrecht

Weer twee personen gearresteerd na rellen in Kanaleneiland in Utrecht
De politie heeft weer twee personen aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn bij de ongeregeldheden in Kanaleneiland op 14 augustus. Eén zou zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing en de ander zou stenen naar agenten hebben gegooid.

De politie heeft weer twee personen aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn bij de ongeregeldheden in Kanaleneiland op 14 augustus. Eén zou zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing en de ander zou stenen naar agenten hebben gegooid.

Een 21-jarige man uit IJsselstein wordt verdacht van opruiing. Hij zou door middel van berichten op sociale media mensen hebben aangezet mee te doen aan de rellen in Kanaleneiland. Woensdag werden al twee inwoners van Hilversum voor hetzelfde vergrijp gearresteerd.

Op basis van camerabeelden is een 17-jarige jongen uit Utrecht gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht tijdens de rellen in Kanaleneiland stenen te hebben gegooid naar agenten. Ook zou hij vuurwerk hebben afgestoken.

In het NRC verscheen gisteren een artikel waarin agenten aangaven ontevreden te zijn over de huidige aanpak van de opstootjes in Utrecht. Ze zouden spreken van ‘dweilen met de kraan open’ omdat arrestanten na een dag alweer vrij zijn.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Zoals de Telegraaf hedenmorgen, m.i. terecht, al aangaf op de voorpagina staat ‘de agent op omvallen’ maak ik mezelf ook al jaren zorgen over een structureel personeelstekort, een zeer actieve georganiseerde criminaliteit en nu ook nog de georganiseerde rellen in ons Utrecht. Agenten en ME’ers worden regelmatig geachte 14 tot 15 uur per dag te werken met een ziekteverzuim wat inmiddels 50% hoger dan gemiddeld is. Zo zijn er 45 minderjarige rellers in Utrecht aangehouden, maar vrijwel direct weer de straat opgestuurd. Deze minderjarigen vallen echter onder de verantwoordelijkheid van de ouders en hadden dus verbaal èn financieel hierop aangesproken moeten worden, ook financieel via een voorlopige stopzetting van het kinderbijslag. Of dit laatste gaat gebeuren hoor en lees je niets?! Alle schade moet en kan m.i. verhaald worden op de ouders. Ook bij meerderjarigen kan er m.i. gekort worden op de uitkering. Ook van de ‘tussenpaus’ en waarnemend Burgemeester Peter Den Oudsten vernamen we op dit punt niets. Waarnemend loco-burgemeester Lotte van Hooijdonk heeft de inzet van de ME veel te lang tegengehouden waardoor er onnodig veel te veel en te lang Utrechters gedupeerd werden. Gezien de recente ervaringen in Rotterdam en Den Haag bleef het echter oorverdovend stil in Utrecht.

 2. Kadoendra

  @Wim Vreeswijk

  Vergeet niet, de rechtse hobby, de war on drugs te vermelden.
  Door die gigantische rechtse hobby heeft de politie en justitie geen tijd en geld meer voor zaken waar de burger echt last van hebben!

 3. W

  Sluit me helemaal aan bij reactie Wim Vreeswijk.
  We weten hoe groot de minachting van deze groep is voor alles wat gezag is. Vrijdagavond had er direct én direct afdoende opgetreden moeten worden! Piketpalen slaan! noemen we dat. Doe toch iets aan die minachting bestuurders, en laat ze niet direct weer vrij zodat ze door kunnen gaan met rotzooi trappen. Het is toch verschrikkelijk als je als fatsoenlijke burger in die wijken woont. En dan die politie, wat een frustratie dat er zo slap ingegrepen werd. Die relschoppers lachen toch iedereen uit………………….te triest allemaal voor woorden.

 4. JdV

  He, jongeren is nu ook al een besmette term, DUIC stapt over op personen.

 5. [email protected]🤔

  @Kadoendra,

  Je probeert goed te praten wat niet goed te praten is, Herr Vreeswijk heeft gelijk in dit geval,maar echt we blijven naar links wegkijken.

 6. Kadoendra

  @[email protected]

  “Je probeert goed te praten wat niet goed te praten is”

  Ik heb het over het uitgeven van geld en niet over het “goed praten”.

  Als je bakken met geld uitgeeft aan de war on drugs kan je minder geld uitgeven aan andere zaken!
  Of denk jij dat Nederland altijd een begrotingsoverschot heeft?!

 7. Wim Vreeswijk

  Nederland beschikt momenteel over circa 46.000 beroepsmilitairen. Wellicht dat deze ook kunnen worden ingezet om de overbelasten agenten te ondersteunen in de handhaving van orde en gezag.

 8. Kadoendra

  @Wim Vreeswijk

  “Nederland beschikt momenteel over circa 46.000 beroepsmilitairen”.

  Beroepsmilitairen werken ook niet gratis, daarom heten ze BEROEPSmilitairen.

  De Zuid Amerikaanse coca boer verdient 2,- dollar aan 1 kilo coke.
  De Zuid Amerikaanse Escobar verdient 2000,- aan 1 kilo coke.
  Terwijl de Nederlandse Escobar minimal 30.000,- euro aan 1 kilo coke verdient.

  Hoe kan iets wat geproduceerd wordt voor 2 dollar dertig duizend euro waard worden?

  Door de rechtse hobby, de war on drugs, die overigens klauwen met geld kost en elke euro die de overheid uitgeeft valt niet meer uit te geven aan iets anders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).