Weg Catharijnesingel bijna klaar voor renovatie | De Utrechtse Internet Courant Weg Catharijnesingel bijna klaar voor renovatie | De Utrechtse Internet Courant

Weg Catharijnesingel bijna klaar voor renovatie

Weg Catharijnesingel bijna klaar voor renovatie
Het herstel van de singel is bijna voltooid en ook de nieuwe gevel van Hoog Catharijne is zo goed als af. Het is daarom ook tijd om de weg af te werken. Er worden daarom nieuwe tijdelijke lijnen getrokken voor verkeer en de voorbereidingen voor de nieuwe autoweg en stoep beginnen. 

Het herstel van de singel is bijna voltooid en ook de nieuwe gevel van Hoog Catharijne is zo goed als af. Het is daarom ook tijd om de weg af te werken. Er worden daarom nieuwe tijdelijke lijnen getrokken voor verkeer en de voorbereidingen voor de nieuwe autoweg en stoep beginnen. 

CU2030 meldt dat er lijnen moeten worden getrokken zodat weggebruikers weten waar ze moeten zijn tijdens de renovatie. Binnenkort wordt het asfalt dat er nu ligt verwijderd. De nieuwe autoweg en stoep krijgen een verharding van stenen klinkers. Die lijnen worden in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 februari getrokken.

Er komen op het stuk ook zestien bomen. De acht bomen in de nieuwe middenberm worden waarschijnlijk voor de zomer geplaatst. In het najaar komen de laatste bomen langs de oever.

Nieuwe gevel Hoog Catharijne

De nieuwe gevel van Hoog Catharijne aan de Catharijnesingel is bijna klaar. Er moet nog het een en ander gebeuren maar het uiterlijk is zo goed als af. Op de hoek is een ingang naar Hoog Catharijne The Mall en langs de Catharijnesingel is onder meer een bijzonder hekwerk gemaakt. Achter dit hekwerk zit een inpandige expeditielocatie waar leveranciers hun spullen af kunnen geven.

13 Reacties

Reageren
 1. wollie

  singelborgh is een beetje in een verdomhoekje beland, kijk maar eens op apple maps in 3d. toch jammer. een van de interessantere stukjes hc…

 2. Masha

  Schitterend geworden. Gelukkig hebben ze geleerd van het verleden.

 3. Rinke Doornekamp

  Graag zoveel mogelijk bomen, bomen zijn schoonheid. En bomen halen CO2 uit de lucht en dat is wel nodig met al dat verkeer.

 4. Ton

  Dat wordt een lastige verkeerssituatie: bevoorrading, ook grote vrachtwagens, die het fietspad schuin moet kruisen. Twee maal, bij het komen en bij het gaan.
  Dat is erg veel ‘dode hoek’ op zo’n drukke locatie.
  Ik ben benieuwd hoe ze dat overzichtelijk en veilig gaan inrichten.

 5. Simon

  Ik maak hieruit op dat het fietspad wel voorzien wordt van asfalt?

 6. Kadoendra

  Iedereen die een beetje verstand heeft van tuinieren kan nu al weten dat het met die bomen helemaal verkeert gaat aflopen.

  Niet alleen struiken, maar ook bomen dienen in de late herfst geplant te worden!

  Dit heeft te maken met het feit dat de wortelkluit van struiken en bomen de herfst, winter en de koele periode van de lente nodig hebben om goed aan te slaan in de grond.

  Dus het getuigd van een betere kennis als men de bomen aanplant verzet naar de late herfst.

 7. Erwin

  @masha: grapje, neem ik aan..?

 8. Willem

  Kadoendra, iedereen die een beetje verstand heeft van bomen weet dat het plantseizoen van november tot april loopt.

 9. Scherpschutter

  Rinke Doornekamp 12:20

  Met welk concreet doel…?

 10. Koel Hoofd

  Het is nu echt een rotstuk geworden, zo te horen zal dat ook zo blijven.
  De tijd zal het leren…

 11. Kadoendra

  @Willem

  In april 2018 was het in Nederland al + – 30 graden en dit heeft toen aangehouden tot + – september/oktober.

  Dus iedereen met een beetje verstand kan weten dat als je een boom met een grote kluit gaat planten op het laatste moment in het plantseizoen je zeer grote problemen gaat krijgen.

  Daarom worden grote bomen altijd geplant in het begin van het plantseizoen!

 12. Koel Hoofd

  @Kadoendra
  1 vogel maakt nog geen zwerm….
  Of kan jij in de toekomst kijken en voorspellen wat voor zomer we krijgen?
  Als een weermodel dat al niet kan, kan jij dat zeker niet.
  Misschien wordt het wel een hele natte, goed voor de plantjes.

 13. wollie

  na autoverkeer wordt nu ook fiets- en wandelverkeer ontmoedigd in utrecht. hier wil je toch niet dagelijks voorbij hoeven…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).