Wegdek Nelson Mandelabrug weggehaald en afgevoerd per schip over Merwedekanaal | De Utrechtse Internet Courant Wegdek Nelson Mandelabrug weggehaald en afgevoerd per schip over Merwedekanaal | De Utrechtse Internet Courant

Wegdek Nelson Mandelabrug weggehaald en afgevoerd per schip over Merwedekanaal

Wegdek Nelson Mandelabrug weggehaald en afgevoerd per schip over Merwedekanaal
Foto's: Martijn de Kok
Het wegdek van de Nelson Mandelabrug in Utrecht is zaterdag weggehaald. De constructie werd met een schip afgevoerd over het Merwedekanaal.

Het wegdek van de Nelson Mandelabrug in Utrecht is zaterdag weggehaald. De constructie werd met een schip afgevoerd over het Merwedekanaal.

De brug wordt de komende periode vernieuwd. Zo komt er een fietstunnel onderdoor en een busbaan overheen. De Nelson Mandelabrug is sinds vrijdag afgesloten voor al het verkeer. Pas op 22 juni kunnen automobilisten, fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer weer gebruik maken van de verbinding.

De brug wordt normaal veel gebruikt. Tijdens de afsluiting is in de weekenden varen op het Merwedekanaal rondom en onder de brug ook niet mogelijk.

Vanwege deze werkzaamheden is ook de Kanaalweg, een van de hoofdfietsroutes van de stad, voor een jaar afgesloten.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Omleiding fietsers

Tijdens de afsluiting van de brug worden fietsers omgeleid via de Croeselaan. De Van Zijstweg en de Dr. M. A. Tellegenlaan zijn door de geplande werkzaamheden beperkt toegankelijk voor fietsers.

Omleiding auto en OV

Tijdens de afsluiting van de brug is de Dr. M.A. Tellegenlaan afgesloten en de Van Zijstweg beperkt bereikbaar. De Dichterswijk is via de Croeselaan bereikbaar. Het autoverkeer wordt omgeleid langs de werkzaamheden op het kruispunt Croeselaan. De bussen rijden via de Dichtersbaan, Vondellaan, Balijelaan.

Omleiding voetgangers

Tijdens de afsluiting van de brug worden voetgangers omgeleid via de Graadt van Roggenweg of anders via de Croeselaan of Veilinghavenkade richting Balijebrug.

Bekijk de omleidingsroutes hier op een kaart.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Hetty

    Wat een grappig gezicht, een compleet weggedeelte op een schip. Toen ik de kop van dit artikel las, dacht ik aan een schip, gevuld met asfaltbrokken. Zoals het nu gegaan is, is veel mooier.

  2. Erik

    @Hetty:
    Dit brugdek gaat nu naar Krimpen a/d IJssel voor renovatie en komt daarna terug.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).