Weggeefkast aan Leliestraat in Utrecht volledig afgebrand; buurtbewoners geschokt Weggeefkast aan Leliestraat in Utrecht volledig afgebrand; buurtbewoners geschokt

Weggeefkast aan Leliestraat in Utrecht volledig afgebrand; buurtbewoners geschokt

Weggeefkast aan Leliestraat in Utrecht volledig afgebrand; buurtbewoners geschokt
De weggeefkast aan de Leliestraat in Utrecht is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig afgebrand. Een van de initiatiefnemers vermoedt dat de brand is aangestoken. Buurtbewoners zijn geschokt door de gebeurtenis.

De weggeefkast aan de Leliestraat in Utrecht is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig afgebrand. Een van de initiatiefnemers vermoedt dat de brand is aangestoken. Buurtbewoners zijn geschokt door de gebeurtenis.

Om ongeveer 04.30 uur werd de brandweer met spoed gestuurd naar de Leliestraat voor een brand in een bijgebouw. Ook de politie werd opgeroepen om naar de melding te gaan. Ter plaatse bleek het te gaan om de weggeefkast/ruilkast op de hoek van de Leliestraat en de Laan van Engelswier.

De brandweer doofde het vuur, maar dat mocht niet meer baten. De weggeefkast is volledig afgebrand, er is niks meer van over. Ook de boom bij de ruilkast is zwaar beschadigd door de brand. De twee omliggende woningen zijn bespaard gebleven. Een van de initiatiefnemers/beheerders van het kastje vermoedt dat de brand is aangestoken.

Buurtbewoners geschokt

Veel buurtbewoners zijn geschokt door de gebeurtenis die heeft plaatsgevonden. Zo ook buurtbewoner Rick Companje: “Er werd door zoveel mensen gebruik gemaakt van het kastje, de hele dag door. Het hielp tegen verspilling en was ook voor mensen met een kleine beurs een uitkomst. Daarnaast had het ook een enorme sociale functie. Het was echt iets wat mensen uit de hele buurt met elkaar verbond.”

De weggeefkast heeft maar liefst vijftien jaar op de plek aan de Leliestraat gestaan. Volgens Rick Companje hebben de initiatiefnemers gezegd dat er waarschijnlijk geen nieuwe kast meer voor in de plaats komt.

Van het kastje is niks meer over en de boom is zwaar beschadigd.

11 Reacties

Reageren
 1. Beertje23

  Triest. 🙁

 2. Statler

  Zo ontzettend stompzinnig.
  Met vriendelijke grrrrr,
  PeterH

 3. Utrechtse Jantje

  Schandalig !!! het tuig die dit gedaan hebben , moet echt opgepakt worden …. Als iemand informatie heeft ? Geef dit dan door aan de politie , dan kunnen ze verantwoordelijk worden gesteld , en ten minste voor de kosten opdraaien , en ‘n flinke taakstraf krijgen , misschien leren ze ervan …

 4. Marcel

  De maatschappij veranderd. Ik ben niet verbaasd. Ben geen pessimist maar optimist blijven over al het goede wat we hebben wordt steeds lastiger. Handhaving op straat tegen dit soort zaken is schijnbaar niet mogelijk. Wat het voor zin heeft om het hier zo op te schrijven? Niet. Het is een opwelling van teleurstelling. Kiezers kiezen niet en de politiek doet aan polderen tot het oneindige. Je ziet het aan de deelbelangen in het politiek bestuur zowel in Utrecht als landelijk.

 5. Cico

  Tijd voor een essay over de jeugd van tegenwoordig en hoe alles verloedert. Kom op mannen, doe je ding

 6. HenQ

  Triest. Helaas werkt zoiets ook in een leuke yuppen/kindvriendelijke wijk, en niet in een wijk zoals Kanaleneiland of Overvecht met échte armen – daar vindt nou eenmaal meer diefstal en vernieling plaats. Hoop dat er alsnog een weggeefkastje terugkomt.

 7. Herman

  Als dat alles is. Op Overvecht vliegen de kogels om je oren. Das andere koek.

 8. Bromsnor

  Wat een triest verhaal, ondanks alles blijft Bromsnor optimist. We hebben het beter dan ooit. Snel een nieuwe kast rimmeren.

 9. Pee

  Als er geen nieuwe kast word geplaatst dan heeft degene die die brand heeft gesticht gewonnen.
  Aan de andere kant kan ik het wel begrijpen als er geen nieuwe word geplaatst uit angst dat er weer brand word gesticht wat niet zo goed kan aflopen zoals nu.
  Ik ben benieuwd naar de beweegredenen van dit soort dingen, waarom zal iemand dit doen?

 10. het oranje mannetje

  Nederland gaat naar de klote !!!

 11. W.

  @Marcel: Altijd makkelijk om maar “Handhaven!” te roepen, maar hoe zie je dat dan voor je? Constante politiesurveillance in de Leliestraat? Als je overal in alle wijken en straatjes constant wil ‘handhaven’ eindig je met een politieapparaat waar de Stasi nog jaloers van was geworden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).