Weinig solidariteit bezoekers skyboxen met nieuw alcoholbeleid in Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant Weinig solidariteit bezoekers skyboxen met nieuw alcoholbeleid in Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant

Weinig solidariteit bezoekers skyboxen met nieuw alcoholbeleid in Galgenwaard

Weinig solidariteit bezoekers skyboxen met nieuw alcoholbeleid in Galgenwaard

FC Utrecht-ADO Den Haag was een wedstrijd met een hoog risico gehalte. En dat betekent dat er vanmiddag geen druppel alcohol werd geschonken in stadion Galgenwaard. 

De skyboxen uitgezonderd, want vanwege de lopende contracten met de huurders is het alcoholverbod daar nog niet van toepassing. Bij het tot stand komen van het nieuwe alcoholbeleid zou de club bezoekers aan de skybox vragen solidair te zijn met de nieuwe regels. Dat zo’n oproep weinig effect heeft, ligt voor de hand. Maar het verbaasde ons toch dat er uitgerekend in de skybox van FC Utrecht volop gedronken werd. En dat sommige heren het nodig vonden vanaf het terras provocerend het glas te heffen op het “gewone” volk, was stuitend. Jammer.

Verder hebben we ons met een kopje koffie prima vermaakt tijdens de wedstrijd. Dat dan weer wel.

5 Reacties

Reageren
 1. Sjaak B.

  M’n colaatje smaakte ook prima!
  Als beleid veranderd kan dat negatief of positief uitpakken. Als dat betekend dat we een lekker biertje kunnen pakken in het meerendeel van de wedstrijden, vind ik dat prima. Skyboxen zijn wat dat betreft ook een heel ander verhaal, met het bruin fruit en de tap die daar staan is in principe niet mis. Een ander publiek, andere setting en wellicht ook een ander sociale setting. Moet kunnen dus wat mij betreft.

 2. Toine Goossens

  Ja, stuitend. Is het elitair gedrag waar in het verleden rellen en opstanden door zijn uitgebroken.

  Juist in een tijd waarin vertrouwen in een ander zo sterk wordt aangetast, is voorbeeldgedrag niet iets waar je ZO met de pet naar kunt gooien.

  Ik vertrouw erop dat dit een eenmalige omissie blijft.

 3. Utrechtse vogel

  Ik geloof niet dat er ooit door alcohol gevoede rellen vanuit de skyboxen zijn geinitieerd, dus wat mij betreft een logische regeling.

 4. Utrechtse vogel

  Het lijkt me juist een uitstekend voorbeeld: “Kijk jongens, als je je gedraagd zoals de mensen in de skyboxen, mag je ook een drankje.”

 5. Utrechtse vogel

  gedraagd=gedraagt

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).