Welke jonge Utrechters verdienen een lintje? Je kunt ze nu aanmelden Welke jonge Utrechters verdienen een lintje? Je kunt ze nu aanmelden

Welke jonge Utrechters verdienen een lintje? Je kunt ze nu aanmelden

Welke jonge Utrechters verdienen een lintje? Je kunt ze nu aanmelden
Archiefbeeld
De gemeente Utrecht is op zoek naar jonge Utrechters die een lintje verdienen. Zij krijgen op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, een jeugdlintje.

De gemeente Utrecht is op zoek naar jonge Utrechters die een lintje verdienen. Zij krijgen op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, een jeugdlintje.

Met het jeugdlintje wil de gemeente alle kinderen en jongeren bedanken die iets doen voor de medemens of de maatschappij. Kinderen die boodschappen doen voor hun buurvrouw, iets leuks organiseren voor de buurt of zich inzetten voor kinderrechten in Utrecht maken kans op een jeugdlintje.

“Ik ken heel veel jonge Utrechters -kinderen en jongeren- die zich inzetten om hun stad mooier te maken of het leven van een ander beter te maken”, zegt wethouder Jeugd, Eelco Eerenberg.

“Ook de afgelopen tijd in coronatijd, juist toen het zo belangrijk was om iets voor een ander te doen die dat nodig had. Die bijzondere daden willen we graag in het zonnetje zetten. Daarom reiken we op 20 november jeugdlintjes uit.”

Aanmelden

Jonge Utrechters van 6 tot en met 23 jaar oud kunnen tot 31 oktober worden aangemeld. Aanmelden kan via de website van de gemeente. Een jury beslist dan wie er op 20 november een lintje verdienen.

3 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Ik zie werkelijk niet in waarom een gemeente (ooit opgericht om plantsoenen aan te harken) lintjes of andere vormen van beloningen aan kinderen zou moeten uitdelen, of zich op wat voor een manier dan ook met het gedrag van andermans kinderen zou moeten bemoeien, anders dan wanneer het kinderen betreft die de openbare orde verstoren of regels overtreden…

  Het wordt natuurlijk al helemaal een kwalijke zaak wanneer een gemeente kinderen inzet als propagandamiddel in een poging om zichzelf(!) te portretteren als een organisatie die zich hard maakt voor aardige dingen voor anderen doen. Make no mistake; het gaat hier niet om de kindertjes. Dit is reclame. Van de gemeente, voor de gemeente, door de gemeente.

  Ga wat nuttigs doen voor belastinggeld, zou mijn nederige suggestie in deze zijn.

 2. Koel Hoofd

  Deze wethouder is van D66.
  Die club heeft net verkondigt: “Waarom blijven we dan maar eengezinswoningen bouwen?” (duic https://www.duic.nl/politiek/gemeenteraadsverkiezingen-komen-eraan-d66-trapt-af-en-presenteert-conceptverkiezingsprogramma/ )
  Beetje schijnheilig om dan nu met een lintje te komen voor kinderen terwijl D66 pas na 2040 woningen in de polder voor gezinnen wil bouwen.

 3. Erwin

  @kh: inderdaad! Er zijn helemaal geen kinderen meer in Utrecht!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).