Werk aan walmuur nabij Stadhuisbrug in Utrecht gaat laatste fase in; eind april moet alles klaar zijn Werk aan walmuur nabij Stadhuisbrug in Utrecht gaat laatste fase in; eind april moet alles klaar zijn

Werk aan walmuur nabij Stadhuisbrug in Utrecht gaat laatste fase in; eind april moet alles klaar zijn

Werk aan walmuur nabij Stadhuisbrug in Utrecht gaat laatste fase in; eind april moet alles klaar zijn
Het werk aan de walmuur tussen de Bezembrug en de Stadhuisbrug in Utrecht is bijna klaar. Onlangs zijn de kant- en-klare muren geplaatst en in februari start Eneco met het vervangen van de warmteleiding. Als alles volgens planning verloopt is het werk eind april klaar, maar de gemeente houdt hierbij een slag om de arm.

Het werk aan de walmuur tussen de Bezembrug en de Stadhuisbrug in Utrecht is bijna klaar. Onlangs zijn de kant- en-klare muren geplaatst en in februari start Eneco met het vervangen van de warmteleiding. Als alles volgens planning verloopt is het werk eind april klaar, maar de gemeente houdt hierbij een slag om de arm.

Het gaat om de walmuur aan de westzijde van de Oudegracht tussen de Stadhuisbrug en de Bezembrug, de kant waar ook Magazijn de Zon te vinden is. De afgelopen maanden is deze historische muur hersteld en eind januari zijn de kant-en-klare muren geplaatst op de nieuwe constructie.

Het werk aan de walmuur is nagenoeg afgerond en vanaf 11 februari start Eneco met het vervangen van de warmteleiding en de huisaansluitingen in de werf van de kelders. Deze werkzaamheden duren acht weken, maar bij vorst kan er niet gewerkt worden. “Daarom houden we rekening met uitloop van de planning”, schrijft de gemeente.

Noodleiding

Tijdens de werkzaamheden moet een noodleiding ervoor zorgen dat bewoners hun verwarming kunnen blijven gebruiken. Toch kan het gebeuren dat mensen tijdelijk in de kou komen te zitten. “Dit is nooit langer dan een dag. Eneco informeert de adressen die aangesloten zijn op deze warmteleiding hier dan vijf dagen van tevoren over.”

Ook het herstel van de twee werfkelders van Magazijn de Zon is afgerond. De werkzaamheden aan de werfkelders aan de zijde van de Choorstraat is inmiddels gestart. Donderdag 1 februari is er in de middag een bijeenkomst voor buren georganiseerd waar de voortgang van de werkzaamheden wordt besproken.

9 Reacties

Reageren
 1. Kees Truijens

  Toch weer kant-en-klare muren, steenstrips die zo uit de bouwmarkt lijken te komen? Juist in bochten zij die pijnlijk zichtbaar. En dat op zo’n monumentale plek.

 2. Johan

  @ Kees

  Volkomen terechte opmerking. Zit erfgoed te slapen in deze stad?

 3. M.

  Het zal wel goedkoper zijn, maar het is inderdaad geen gezicht. Nadat hier al voor de Nieuwegracht op gewezen was, hadden de burgers anders en beter mogen verwachten. Het gaat hier zonder meer om een ernstige aantasting van het monumentale karakter van de werven.

 4. wil

  de nieuwe kades zien er niet uit – rechte blokken van anderhalve meter. Schandalig

 5. VincentZ

  Eens met de reacties. Jammer dat zo weinig inwoners zich hier druk over maken. Gaat het over autootjes of fietsen, of een nieuwe vreetschuur dan wordt hier en masse gereageerd. De stad Utrecht bekommerd zich veel te weinig om haar monumenten. Op de Biltstraat kan zomaar gesloopt worden t.b.v. een Albert Hein. De meest monumentale kademuur wordt vervangen door steenstrips. De Neude wordt verpest met een kermislichtbak. Ook wordt niet opgetreden tegen de aannemer die panden aan de Burgemeester Reigerstraat moetwillig laat verpauperen.

 6. Katja

  Stel je voor…een bocht metselen. Tsja, dat kennelijk niemand meer.
  @Vincent, wat dacht je van het Postkantoor Neude, waar zomaar in gehakt werd ten faveure van AH en een laptopzaakje ? Nieuwbouw Broese is van binnen mooi, maar een aanfluiting aan de buitenkant.

 7. VincentZ

  moetwillig is uiteraard moedwillig. Ja Katja dat is zonde. Hoewel er wel weer vier lelijke pinautomaten verdwenen.
  Het is jammer dat voor kademuren geen restauratiespecialisten worden aangestelt. Pre-fab muren dat is toch zielloos

 8. Wim

  @ vincentz

  Aangestelt is uiteraard aangesteld.

 9. VincentZ

  Klopt dank voor de verbetering, ik moet beter op de vorm letten. Inhoudelijk staat het als een huis

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).