Werkzaamheden aan de Prinses Irenelaan in Zuilen afgerond | De Utrechtse Internet Courant Werkzaamheden aan de Prinses Irenelaan in Zuilen afgerond | De Utrechtse Internet Courant

Werkzaamheden aan de Prinses Irenelaan in Zuilen afgerond

Werkzaamheden aan de Prinses Irenelaan in Zuilen afgerond
Twitter Gemeente Utrecht
De werkzaamheden aan de Prinses Irenelaan in Zuilen zijn afgerond. Deze week is het laatste asfalt gestort en is de wegmarkering aangebracht.

De werkzaamheden aan de Prinses Irenelaan in Zuilen zijn afgerond. Deze week is het laatste asfalt gestort en is de wegmarkering aangebracht.

De werkzaamheden waren onderdeel van een groter project om de verkeersveiligheid in de Utrechtse wijk Zuilen te vergroten. Zo is de maximumsnelheid nu 30 kilometer per uur, is de weg tussen de Zwanenvechtlaan en de J.M. de Muinck Keizerlaan aangepakt en is er een nieuwe brug in het Nifterlakepark geplaatst.

De laatste werkzaamheden in de buurt, moeten dit voorjaar worden afgerond. Het gaat dan om het asfalteren van het fietspad langs de Pionstraat en enkele werkzaamheden van Eneco aan de warmteleiding. Beide zullen niet veel verkeershinder veroorzaken, aldus de gemeente. Eneco gaat bewoners in de directe omgeving van de werkzaamheden op de hoogte brengen.

7 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Weer een nieuwe mooie racebaan waar je lekker comfortabel hard op kan gaan!

 2. Pee

  30 is toch geen snelheid dan komen ze je op een brommer nog voorbij.

 3. Martijn

  @Pee Dat is precies de bedoeling van de snelheidsbeperking, dat je rekening houd met andere weggebruikers zoals o.a. fietsers en brommers. Hard rijden doe je maar buiten de stad, op de snelweg.

 4. Lombokker

  Ik zie geen verkeersdrempels, dus het zal wel een racebaan worden.

 5. Koel Hoofd

  @Martijn
  30 op het asfalt en rode fietsstroken is geen snelheidsbeperking maar symboolpolitiek. Echte snelheidsbeperkingen zijn drempels, die ontbreken hier.
  Dus het is een nieuwe racebaan wat een groot aantal mensen zal verleiden om er meer dan 50km/u te gaan rijden.

 6. Schol

  U schrijft asfalteren fietspad moet toch zijn asfalteren voetpad zie de situatie bij de ingang van de garage bij de Pionstraat?

 7. Pionnetje

  Er is een paar miljoen uitgegeven om de straat veiliger en mooier te maken. Mooier wel, de nieuwe brug is een plaatje. Maar helaas, motoren en quads met of zonder uitlaat, halen nog steeds +80 km/h. Lekker hele avond rondjes rijden met je vriendje achterop! Fietsers wijken nu verstandig genoeg uit naar het voetpad. Verkeersdrempel? gewoon billetjes lichten van zadel en dan kan je er prima hard overheen met je cross motor. Taak voor oom agent om hier eens wat vaker op te checken, maar ja, die zijn ook heel hard nodig in Overvecht. Zelf aanspreken werkt ook niet altijd, de meeste hebben waarschijnlijk niet eens de lagere school afgemaakt (alhoewel, er zijn er die wel twintig soorten kanker uit het hoofd kennen). Met gericht aanspreken door de wijkagent van dit soort sneue figuren, inclusief pappie en mammie, moet het toch lukken? En die mafkezen die na een avond chillen de auto opruimen en ontdoen van ballonnetjes en zakken Mac voer gelijk ook maar aanpakken. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor om die gasten volop te bekeuren. Zuilen is mooi, maar dan moeten we wel even vertellen dat rotzooi-trappers niet welkom zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).